header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waarom zijn de tarieven voor motorfietsleningen zo hoog?

Nov 18, 2022 2:44 AM ET

Waarneming is geen werkelijkheid. Komende uit een meerjarige periode waarin de rente bijna nul was voor persoonlijke leningen en hypotheken, is het gemakkelijk om te beweren dat motorfietslening tarieven “hoog” zijn. Historisch gezien zijn ze dat niet. Ze stijgen zeker, maar ze zijn nog lang niet zo hoog als in het verleden. In 1981 was de gemiddelde Amerikaanse rente op leningen 16,63%.

We hebben geen olie-embargo van de OPEC, dus de tarieven zullen dit jaar waarschijnlijk niet dat historische niveau uit de jaren \’80 bereiken. Helaas zijn de economische omstandigheden uitdagend, dus de tarieven gaan omhoog en zullen blijven stijgen tot 2022. Daar zijn verschillende redenen voor, waarvan de meeste verband houden met het economisch herstel van de Covid-19 pandemie.

Waarom verhoogt de Federal Reserve de rente?

Toen de wereld stilviel om de pandemie aan te pakken, verlaagde de Federal Reserve Bank de rente tot nul. Dat was op 15 maart 2020. Twee jaar later, tijdens een vergadering van een Fed Board of Governors, stemden ze om ze weer geleidelijk te gaan verhogen. De eerste renteverhoging was slechts een kwart procent, maar voor dit jaar en volgend jaar zijn nog verschillende verhogingen gepland.

Om te verduidelijken, de rente die de Federal Reserve vaststelt is niet de rente die consumenten van hun kredietverstrekkers krijgen. Het is de “federal funds rate” (FFR), wat de rente is die banken moeten betalen als ze van andere banken lenen. Daarom kregen we de afgelopen twee jaar geen 0% op leningen en hypotheken. De FFR is nog steeds lager dan 1%. Consumenten hebben geluk als ze 5% krijgen op een leningcontract.

De reden dat de Fed nu de rente verhoogt is om de inflatie te stoppen of in ieder geval af te remmen. Federale beleidsmakers geloven dat het duurder maken van geld lenen de economische groei en de consumentenuitgaven zal afremmen. In theorie zou dat de prijzen moeten drukken. Iedereen die onlangs bij de benzinepomp of supermarkt is geweest, kan dat begrijpen.

Het trickle-down effect voor kopers van motorfietsen

De renteverhogingen van de Fed betekenen hogere tarieven voor motorleningen voor consumenten. Lagere prijzen kunnen dat compenseren als het nieuwe beleid aanslaat. Het zal niet meteen gebeuren, maar de gemiddelde prijs voor een nieuwe motorfiets moet op een gegeven moment omlaag. Die nieuwe Harley die nu meer dan 30.000 dollar kost, is in 2023 misschien betaalbaarder.

Terwijl worden fabrikanten en distributeurs nog steeds geplaagd door toeleveringsproblemen. Elektronische componenten worden nabesteld. De brandstofprijzen voor langeafstandsvrachtwagens zorgen ervoor dat ze hun routes beperken. Transportcontainers staan buiten de grote havens te wachten om gelost te worden als de file oplost. Het zal enige tijd duren voordat deze problemen zijn opgelost.

The Bottom Line

Nu is misschien het moment om een tweedehands motorfiets te kopen. Consumenten met een behoorlijke kredietscore kunnen nog steeds een motorlening krijgen voor 3,5% tot 4,5%. Dat is niet slecht, maar de prijzen zijn nog steeds hoog door de inflatie. De renteverhogingen van de Fed zullen die lening duurder maken. Ze zullen ook de stickerprijs van de motorfiets verlagen. Het is misschien een goed idee om nu iets tweedehands te kopen en in 2023 terug te komen voor de nieuwe Harley.

Eén manier om dit te doen is om een gebruikte motorfiets te vinden die te koop staat voor minder dan $10.000 en een persoonlijke lening aan te gaan om ervoor te betalen. Doe het goed en er blijft genoeg over voor een helm en een cool leren jack. Online kredietverstrekkers bieden concurrerende tarieven en werken samen met consumenten die minder dan perfect krediet hebben.

Sponsored Content

 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire