header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat is het verschil tussen een lening en een lening op afbetaling?

Nov 18, 2022 2:42 AM ET

Veel mensen gebruiken leningen om aankopen te financieren. Leningen kunnen worden gebruikt om de aankoop van onroerend goed, voertuigen, onderwijs, en nog veel meer te financieren. Ze kunnen ook de operationele kosten en uitgaven van een bedrijf financieren.

Er zijn veel verschillende soorten leningen. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende en hoe ze werken.

Wat is een lening en hoe werkt het?

Leningen zijn een manier om aankopen en investeringen te financieren. Als een bank geld uitleent aan een persoon of bedrijf, heet dat een lening. De geldschieter stemt ermee in u het geld te geven in ruil voor terugbetaling van de hoofdsom van de lening plus rente. Elke partij stemt in met de leningsvoorwaarden voordat er geld wordt voorgeschoten. Een lening kan gedekt zijn door een onderpand of ongedekt.

Soorten leningen

  • Gezekerd en ongedekt – Gesecuritiseerde leningen zijn leningen die gedekt zijn door iets van waarde dat je bezit, het zogenaamde onderpand. Gangbare voorbeelden van onderpand zijn uw auto of andere waardevolle eigendommen zoals sieraden. Een ongedekte lening betekent dat de lener geen activa als onderpand hoeft aan te bieden.
  • Open-end en closed-end leningen -Met een lening voor onbepaalde tijd heb je de vrijheid om steeds opnieuw te lenen. Kredietlijnen en creditcards zijn voorbeelden van leningen met een open einde. Bij een lening met onbepaalde looptijd kun je niet opnieuw lenen totdat de lening is afgelost.

Wat is een lening op afbetaling, en hoe werkt het?

Bij een lening op afbetaling kun je geld lenen en terugbetalen in gelijke maandelijkse termijnen met een vaste rente. De rentevoet kan afhangen van verschillende factoren, waaronder de omvang van de lening, het kredietprofiel van de aanvrager en of er een onderpand wordt verstrekt, en de terugbetalingstermijnen kunnen variëren van enkele maanden tot meer dan 30 jaar.

Soorten leningen op afbetaling

  • Autoleningen – zijn gedekte leningen met vaste betalingen voor termijnen variërend van 12 tot 96 maanden. Zolang u uw volledige geplande betalingstermijnen op tijd maakt, is uw autolening aan het einde van de looptijd volledig betaald.
  • Hypothecaire leningen – Dit zijn soms leningen met variabele rente waarbij de rentevoet verandert tijdens de looptijd van de lening worden gebruikt om een huis te kopen.
  • Persoonlijke leningen – worden gebruikt om schulden te consolideren, grote aankopen te betalen, of onverwachte uitgaven te dekken zoals autoreparaties, medische rekeningen, of woningreparaties.

The Bottom Line

Leningen van alle soorten voldoen aan specifieke financiële behoeften, zoals schuldconsolidatie, grote aankopen en onverwachte uitgaven. Een lening op afbetaling kan u het geld geven dat u nodig hebt met een aflossingsschema dat past bij uw financiële situatie.

Sponsored Content

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire