header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe de schuldsneeuwbalmethode te gebruiken in 6 stappen

Nov 20, 2022 2:23 AM ET

In 2021 raakte de Amerikaanse huishoudschuld een all-time high van bijna 15 biljoen dollar. Deze schuld kan het moeilijker maken om uw financiële doelen te bereiken, omdat u gedwongen bent om elke maand een grote som geld in de richting van die schuld te zetten.Dit is waar de debt snowball-methode van pas kan komen. De schuldsneeuwbalmethode is een gestructureerd schuldaflossingsplan waarbij u alle schulden behalve de kleinste tot een minimum beperkt, en vervolgens al uw extra geld in de richting van de kleinste zet. Vervolgens doet u hetzelfde in volgorde van kleinste naar grootste schuld totdat u schuldenvrij bent. Om u te helpen schuldenvrij te worden, lopen we u door zes eenvoudige stappen die u kunt nemen om de schuldsneeuwbalmethode te volgen.

1. Verlaag uitgaven waar mogelijk

Voordat u aan uw schulden begint, verlaagt u uitgaven waar mogelijk om geld vrij te maken voor uw schuldaflossing. Dit zal de aflossing van de eerste schuld versnellen, omdat die besparingen kunnen worden samengesteld en u helpen sneller schuldenvrij te worden.

2. Maak een lijst van al uw schulden in volgorde van hoofdsom

Na het verminderen van de uitgaven, begin de schuldsneeuwbalmethode door al uw schulden op te sommen in volgorde van hun hoofdsom, van klein naar groot. Negeer hier de rente, omdat de schuldsneeuwbal zich richt op de grootte van de schuld zelf.

3. Betaal het minimum op alle, behalve de kleinste schuld

De schuldsneeuwbalmethode richt zich op één schuld tegelijk. Dat betekent dat u alle andere schulden, behalve de kleinste, op hun minimumbetalingen zet. Overweeg autopay in te stellen, zodat je daar helemaal niet aan hoeft te denken. Dat maakt het gemakkelijker om je op de hoofdschuld te concentreren.

4. Focus op het afbetalen van de kleinste schuld

Nu je geld hebt vrijgemaakt door te snijden in de uitgaven en je andere schulden op hun minimale betalingen te zetten, betaal je al je vrije geld aan de kleinst mogelijke schuld. Dit kan een deel van uw salaris zijn, maar ook onregelmatige inkomstenbronnen. Zo kunnen bijvoorbeeld vakantiegeschenken en belastingaangiften u een extra geldbedrag opleveren dat nuttig is om uw schuld sneller af te lossen. Blijf dit doen elke keer dat u meer inkomen verdient totdat de kleinste schuld is afbetaald.

5. Rol spaargeld van het afbetalen van de kleinste schuld in de volgende kleinste

Als je de kleinste schuld hebt afbetaald, richt je je op de volgende kleinste. U zult meer geld hebben om in deze schuld te steken omdat u minder betalingen hoeft te doen en u bespaart op de rente. Houd alle andere schulden op hun minimale betalingen.

6. Ga door tot alle schulden zijn betaald

Elke keer dat u de huidige schuld afbetaalt waarop u zich richt, gaat u naar de volgende kleinste schuld totdat alle schulden zijn betaald. Nu kun je stoppen bij grote schulden zoals hypotheken en studentenleningen. Deze hebben meestal grotere saldi, dus ze vroegtijdig afbetalen kan veel te lang duren om comfortabel te doen. Bovendien kunnen ze een lage rente hebben, zodat u uw geld misschien beter elders kunt investeren en een hoger potentieel rendement kunt behalen. Dit geldt vooral voor hypotheken, omdat de potentiële waardestijging van uw huis de kosten van de schuld kan compenseren.

De bottom line

Het hebben van veel schulden kan stressvol zijn. En sommige schulden kapitaliseren rente, wat betekent dat opgebouwde rente toevoegt aan de schuld. Dit kan het eeuwig duren om schulden af te betalen zonder een plan. Maar de schuldsneeuwbalmethode kan dat plan zijn dat u helpt eindelijk schuldenvrij te worden. Begin met zoveel mogelijk uitgaven te beperken als comfortabel mogelijk is, omdat u ze later altijd weer kunt toevoegen. Zet de betalingen op alle schulden behalve de kleinste op het minimum, zet dan al het extra geld in op de kleinste schuld totdat die weg is.Herhaal dit proces voor elke schuld in volgorde van grootte van kleinste naar grootste totdat u schuldenvrij bent. Overweeg ook of het de moeite waard is om grotere schulden af te lossen, vooral als ze gedekt zijn door een waardevol bezit, zoals een hypotheek. Volg deze stappen, blijf gedisciplineerd, en u zult spoedig vrij zijn van uw schulden.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: keyonda.goosby@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire