header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe te vermijden dat men rente op rente betaalt met zijn leningen

Nov 20, 2022 2:13 AM ET

Wanneer het gaat om het lenen van geld, willen mensen er zeker van zijn dat ze de best mogelijke deal krijgen. Ongeacht waar ze het geld voor nodig hebben, kiezen voor een simple interest lening betekent dat ze alleen het bedrag hoeven terug te betalen waarmee ze in eerste instantie hebben ingestemd.

Wat is enkelvoudige rente?

Eerst is het belangrijk om te definiëren wat rente is. Rente is in wezen de vergoeding die iemand betaalt voor het lenen van geld.

Wanneer iemand een kredietverstrekker om een lening vraagt, zegt hij hoeveel hij wil lenen en binnen welk tijdsbestek. De geldschieter komt dan terug en kan ermee instemmen de lener $x bedrag te lenen over een termijn van x maanden, tegen een rentevoet van x%. Het rentepercentage is de toeslag die de kredietverstrekker in rekening brengt voor het verstrekken van het oorspronkelijke leenbedrag aan de lener.

Er zijn eigenlijk twee verschillende manieren waarop kredietverstrekkers rente kunnen berekenen als het gaat om het lenen van geld – enkelvoudige rente en samengestelde rente.

Simple Interest

Bij een lening met enkelvoudige rente veranderen het bedrag dat iemand leent (de hoofdsom) en de rente niet in de tijd; ze staan vast. Wanneer zij een eenvoudige lening aangaan, moet de kredietgever hen bij de ondertekening van de overeenkomst precies kunnen vertellen hoeveel zij uiteindelijk in totaal aan hen zullen terugbetalen gedurende de looptijd van de lening, ervan uitgaande dat alle betalingen op tijd worden verricht.

Compound Interest

Compound interest is waarbij niet alleen rente wordt berekend over de hoofdsom, maar ook over de betaalde rente van de vorige maand. Dit betekent dat bij leningen en creditcards die samengestelde rente gebruiken, het saldo van de geleende hoofdsom in de loop van de tijd zal groeien, omdat er rente wordt berekend over de rentelasten van de vorige maand.

Hoe langer iemand erover doet om zijn schuld af te betalen, hoe groter het bedrag dat hij verschuldigd is groeit – dit leidt er vaak toe dat mensen in een eeuwigdurende schuldencyclus terechtkomen.

Hoe eenvoudige rente iemands financiën kan helpen

Als iemand vastzit in een schuldencyclus of spiraal veroorzaakt door moeilijk beheersbare samengestelde rentelasten op een creditcard of lening, kan het soms moeilijk zijn om te zien hoe eruit te komen.

Het gebruik van een eenvoudige rentelening om deze schulden te consolideren is een gemakkelijke en effectieve manier om de controle over hun financiën terug te krijgen.

Een eenvoudige rentelening zal een lener voorzien van een forfaitair bedrag om deze schulden af te betalen die ze elke maand in vaste en betaalbare termijnen terugbetalen. Wanneer ze een overeenkomst tekenen voor een lening met eenvoudige rente, weten ze precies hoeveel maanden ze aan het saldo moeten betalen om het bedrag volledig af te lossen.

 

The Bottom Line

Als iemand wil voorkomen dat hij rente moet betalen over een lening, moet hij overwegen een lening met enkelvoudige rente af te sluiten.

Simple interest leningen berekenen alleen rente over de hoofdsom, waardoor ze een natuurlijk eindpunt hebben waarbij de lening volledig wordt terugbetaald. Zolang er elke maand op tijd wordt afgelost, hoeven kredietnemers nooit meer terug te betalen dan zij oorspronkelijk zijn overeengekomen.

 

Sponsored Content

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het aanbieden van nietprime klanten verantwoorde toegang tot krediet en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

 
 
 

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire