header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Moet iemand zoeken naar een lagere rente of een lager JKP?

Nov 20, 2022 1:55 AM ET

Wanneer iemand rondkijkt voor een lening, zal het hem opvallen dat kredietverstrekkers zowel met rentetarieven als met JKP\’s adverteren. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn deze twee cijfers niet hetzelfde. Wat is dan het verschil tussen APR en interest rate, en zijn mensen beter af met een lagere rente of een lager APR? Lees verder om erachter te komen.

Wat is JKP?

APR staat voor jaarlijks percentage en geeft de totale jaarlijkse kosten van een lening weer. Het omvat de rente en eventuele andere kosten die een geldschieter in rekening kan brengen. Omdat het JKP breder is, kan het iemand een realistischer idee geven van wat een bepaalde lening hem zal kosten. Als ze niet zeker weten wat het JKP inhoudt, moeten ze niet aarzelen om het hun kredietverstrekker te vragen. Het is belangrijk om te onthouden dat het JKP niet beperkt is tot de maandelijkse betaling, zoals het rentepercentage.

Wat is een rentepercentage?

In tegenstelling tot JKP\’s spelen rentepercentages een rol in de maandelijkse betaling van een lener. Hun rentetarief is meestal gebaseerd op factoren zoals hun kredietscore, verhouding schuld/inkomen en markttarieven. In het algemeen geldt: hoe hoger de kredietscore, hoe lager de rentevoet en de maandelijkse betalingen.

APR vs. rentevoet

Bij het vergelijken van leningen is het belangrijk om zowel het JKP als de rentevoet in ogenschouw te nemen, die beide in percentages worden uitgedrukt. Omdat de rente lager is dan het JKP, adverteren veel kredietverstrekkers ermee. Het kennen van JKP\’s is echter van vitaal belang, omdat het de kredietnemer een duidelijk beeld geeft van de totale kosten van bepaalde leningen.

Ook al omvatten de rentetarieven geen kosten en andere eenmalige kosten, toch kunnen mensen ze gebruiken om de maandelijkse betalingen te berekenen. Aan de andere kant zijn JKP\’s samengesteld uit de meeste vergoedingen en eenmalige kosten, dus ze kunnen hen helpen om de jaarlijkse kosten en de totale leenkosten te bepalen.

Bedenk dat kredietverstrekkers wettelijk verplicht zijn om zowel rentetarieven als JKP\’s bekend te maken volgens de Truth in Lending Act. Ook zullen de cijfers die een lener krijgt variëren op basis van hun kredietwaardigheid, dus wees niet verbaasd als iemand die ze kennen een hogere of lagere rente of APR krijgt van dezelfde kredietverstrekker.

Hoe krijg je een lagere rente en JKP

Als kredietnemers moeite hebben om in aanmerking te komen voor een lage rente en JKP, hoeven ze zich geen zorgen te maken. Er zijn manieren waarop ze in staat zijn om te vergrendelen in de tarieven die ze willen. Eerst en vooral is het het beste om hun krediet te verbeteren. Ze moeten ook hun rekeningen op tijd betalen, hun schuld verminderen en niet te veel leningen en creditcards tegelijk aanvragen. Als ze niet kunnen wachten op een lening, kunnen ze een aanvraag indienen met een medeondertekenaar of kiezen voor een gewaarborgde optie met onderpand, zoals hun huis of auto.

De bottom line

Als maandelijkse betalingen een prioriteit zijn, zullen leners zich willen richten op lagere rentetarieven. Aan de andere kant, als hun grootste zorg de totale kosten van de lening zijn, kunnen lagere JKP\’s belangrijker voor hen zijn.

Sponsored Content

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan nietprime klanten en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire