header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Zal de rente blijven stijgen in 2023?

Nov 20, 2022 2:16 AM ET

APR en rentetarieven zijn gestegen en vertonen geen tekenen van vertraging. Hogere rentetarieven verhogen de kosten van het lenen van geld, waardoor persoonlijke leningen en creditcards voor veel mensen minder toegankelijk worden. Hoewel het een uitdaging is om te voorspellen hoe de rente er over een jaar uit zal zien, wijzen sommige tekenen op een opwaartse trend.

Wat is een rentetarief, en waarom zou je je dat aantrekken?

Als je ooit geld moet lenen om een auto, huis of andere grote aankopen te betalen, wil je letten op de rentetarieven. Een rentevoet is wat een geldschieter u in rekening brengt om geld te lenen en wordt weergegeven als een percentage van de hoofdsom van de lening. Rentepercentages en JKP worden vaak op één hoop gegooid, maar ze verschillen enigszins.

Terwijl een rentepercentage strikt een bedrag is dat in rekening wordt gebracht over de hoofdsom van de lening, omvat het JKP de rente en de kosten die de kredietgever in rekening brengt. Uw rentevoet wordt bepaald door uw kredietscore, betalingsgeschiedenis en inkomen. Een kredietnemer met een laag risico betaalt een lagere rente, terwijl een kredietnemer met een hoog risico een hogere rente betaalt.

Waardoor stijgt de rente?

Veel factoren beïnvloeden de rente, zoals de stand van de economie, de inflatie en het monetaire beleid van The Federal Reserve. Als de inflatie stijgt, neemt The Federal Reserve maatregelen die uiteindelijk leiden tot een hogere rente. Ze doen dit in een poging de inflatie te beheersen en te voorkomen dat het erger wordt.

Hoewel het onmogelijk is te voorspellen hoe de rente er over een jaar uit zal zien, wijzen de tekenen (hoge inflatie en agressief monetair beleid van The Federal Reserve) erop dat de rente zal blijven stijgen. De Federal Reserve moet maatregelen nemen om de inflatie onder controle te houden, maar het gevolg daarvan zijn hogere rentetarieven en leenkosten.

Is het nog steeds de moeite waard om te herfinancieren?

In een omgeving met hoge rentetarieven is het een uitdaging om te weten of herfinanciering van een lening zinvol is. Hoe meer de rente stijgt, hoe minder waarschijnlijk het is dat u profiteert van herfinanciering. Of u een lening moet herfinancieren hangt af van uw huidige rentestand en financiële situatie. Een goede richtlijn is dat u moet herfinancieren als u 1-2 y kunt besparen. Zelfs als herfinanciering uw tarief niet veel verlaagt, kan het nog steeds de moeite waard zijn om het benodigde geld vrij te maken.

Nu kan een goed moment zijn voor een cash-out herfinanciering omdat de huizen- en autoprijzen stijgen en de rentetarieven nog steeds relatief laag zijn. Afhankelijk van uw situatie kan toegang tot uw eigen vermogen door herfinanciering de moeite waard zijn.

De bottom line

Het is nog te vroeg om te zeggen of de rente in 2023 zal blijven stijgen, maar de zaken lijken zich in opwaartse richting te bewegen. Als u overweegt een persoonlijke lening af te sluiten of een bestaande lening te herfinancieren, is dit misschien een goed moment voor het geval de rente volgend jaar rond deze tijd nog hoger is.

Sponsored Content

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire