header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


James Mawhinney van Mayfair 101 daagt geldschieter & voormalige buurman voor hypotheek voor ASIC.

Nov 21, 2022 5:04 AM ET

Melbourne, Australië–(17 november 2022) – Mayfair 101-oprichter James Mawhinney heeft een procedure aangespannen tegen de geldschieter die zijn gezinswoning heeft verkocht nadat hij een tweede hypotheek op het onroerend goed had genomen ter verdediging van een procedure die door de Australian Securities and Investments Commission is aangespannen.

Juristen die optreden voor de heer Mawhinney en zijn verloofde Brigette Panetta hebben bij het Hooggerechtshof van Victoria gezamenlijk een procedure aangespannen tegen de in Adelaide gevestigde financier CEG Direct Securities en hun voormalige buurvrouw Rachel Willson.

De aanklacht betreft het onrechtmatige bezit door CEG en mevrouw Willson van persoonlijke bezittingen van de heer Mawhinney en mevrouw Panetta, na de gedwongen verkoop door CEG in april 2021 van hun gezinswoning in Park Orchards, Melbourne.

De tweede hypotheek werd door de heer Mawhinney verkregen ter verdediging van juridische procedures die waren aangespannen door ASIC en IPO Wealth Fund trustee Vasco Trustees, om er vervolgens achter te komen dat ASIC minder dan vier weken later door de Federal Court injuncties verkreeg die de mogelijkheden van de heer Mawhinney om te herkapitaliseren bevroren.

De claim beweert dat CEG het huis met vier slaapkamers verkocht voor $1 miljoen onder de marktwaarde, en dat CEG geen redelijke stappen heeft ondernomen om de beste prijs voor het land te krijgen, onder meer door het pand niet te adverteren.

De verkoop ging naar de buurvrouw en voormalige vriendin van de heer Mawhinney – Rachel Willson – die ook het grootste deel van de spullen van de heer Mawhinney en mevrouw Panetta uit het huis wilde kopen, in een ongeoorloofde nevendeal met CEG die zij met haar echtgenoot, Paul Willson, had geregeld. Om de transactie te legitimeren diende CEG een aan mevrouw Willson gerichte factuur van 25.000 dollar in met de vermelding “Contents of 73 McIntyres Rd, Park orchards, VIC excluding – gym equipment, piano, and BMW”, maar CEG had naar verluidt niet het recht om deze voorwerpen te verhandelen omdat de hypotheek al was afgelost door de verkoopopbrengst.

In de memorie van eis worden voorwerpen genoemd die in februari 2021 door CEG uit het huis van de heer Mawhinney en mevrouw Panetta zijn meegenomen, zoals een BMW die toebehoorde aan Australian Income Solutions, een Mayfair-entiteit die geen partij was bij de hypotheek. Het voertuig bleek later opnieuw te zijn geregistreerd in Zuid-Australië en is na meer dan achttien maanden nog steeds niet door CEG teruggegeven.

De persoonlijke babyvleugel van de heer Mawhinney, die hij al sinds zijn kindertijd bezit, werd ook meegenomen, samen met de meubels van mevrouw Panetta en verschillende sentimentele persoonlijke voorwerpen. Ook een complete fitnessruimte in huis staat ter discussie.

In de claim staat dat de hypotheekverkoop van het Park Orchards huis de uitstaande schuld aan CEG heeft vereffend en een overschot van $92.000 heeft opgeleverd, zodat het niet nodig was andere zaken mee te nemen of te verkopen.

“Als nieuwe ouders waren we geschokt toen we ontdekten dat niet alleen ons familiehuis zonder kennisgeving was verkocht toen we weg waren om te werken in Mission Beach, maar dat onze vroegere vrienden de koper waren,” zei de heer Mawhinney.

“De Willsons zijn in ons oude huis blijven wonen met bijna al onze bezittingen, inclusief spullen uit de slaapkamer van onze dochter.

“Ik was bereid mijn familiehuis op het spel te zetten met een tweede hypotheek, om voor onze investeerders te vechten – zo sterk geloof ik in onze zaken. Ik zal alles in het werk blijven stellen om degenen die misbruik hebben gemaakt van de beleggers van Mayfair 101, en van mijn familie, te ontmaskeren.”

Over Mayfair 101

De Mayfair 101 Group is een particuliere investeringsgroep die overtuigende zakelijke kansen op schaal identificeert, initieert en koestert. Hun missie is om opmerkelijke kansen met een sterke sociale component te activeren en de middelen van de groep te benutten om win-winresultaten voor investeerders te creëren.

Contact:

Mark Abernethy[email protected]
61 414 310 924

Contactgegevens:

Mark Abernethy
[email protected]
+61 414 310 924