header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Mariola Fotin-Mleczek, PhD, is toegetreden tot de wetenschappelijke raad van Ardigen om het ontdekkingsproces van geneesmiddelen voor immunologische kankertherapieen te ondersteunen.

Nov 21, 2022 4:54 AM ET

November 17, 2022 – Ardigen, een van \’s werelds toonaangevende bedrijven die kunstmatige intelligentie (AI) algoritmen gebruikt voor het ontdekken van geneesmiddelen, kondigt met trots aan dat Mariola Fotin-Mleczek, PhD, is toegetreden tot de wetenschappelijke raad van Ardigen. Haar kennis en ervaring zullen een dieper begrip van actieve kankerimmunotherapieën in het ontdekkingsproces van geneesmiddelen door wetenschappelijke innovatie ondersteunen.

Mariola Fotin-Mleczek, PhD, heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en optimaliseren van het brede spectrum van therapeutica voornamelijk gebaseerd op boodschapper-RNA (mRNA) voor medische doeleinden. Ze is co-auteur van meer dan 30 wetenschappelijke publicaties met de nadruk op meerdere gepatenteerde mRNA-gebaseerde therapieën (voornamelijk vaccins).

Mariola Fotin-Mleczek, PhD, is een internationaal erkende specialist op het gebied van immunologie en celbiologie. Gedurende bijna 16 jaar werkte zij voor CureVac, het wereldwijde biofarmaceutische bedrijf, en nam zij de verantwoordelijkheid op zich als Chief Scientific en Chief Technology Officer. Haar revolutionaire werk heeft meerdere klinische proeven met kankertherapieën, profylactische vaccins en de ontwikkeling van antilichaamtherapieën ondersteund. Zij is de uitvinder van RNActive® gerelateerde sleuteloctrooien. In 2021 werd Mariola Fotin-Mleczek, PhD, uitgeroepen tot een van de Top 25 Women Leaders in Biotechnology. Voor Ardigen is dit het geschikte moment om nog effectiever te werken aan nieuwe therapeutica in klinische ontwikkeling om de behoeften van de gezondheidszorg bij de ontwikkeling van geneesmiddelen te ondersteunen en te begeleiden.

Ik ben enthousiast om innovatieve wetenschap en mijn jarenlange visie in te brengen om het werk van Ardigen op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling te ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat onze gezamenlijke inspanningen om inzicht te krijgen in de immunosurveillance van kanker de onderzoeksstrategie van Ardigen aanzienlijk zullen verbeteren. Ik verwelkom de kans om Ardigen te ondersteunen op deze spannende reis.– zei Mariola Fotin-Mleczek, PhD.

“Ik ben zo blij voor ons Immunologieteam om de kans te krijgen om samen te werken met een van de meest overtuigende wetenschappers in het veld, Mariola Fotin-Mleczek, PhD. We zijn zeer vereerd met haar advies, wetenschappelijke expertise en haar uitgebreide kennis van innovatieve nieuwe benaderingen, die de ontwikkeling van onze Ardigen-technologie vorm zullen geven” – aldus Agnieszka Blum, MD, PhD.

Over Ardigen:

Ardigen maakt gebruik van geavanceerde AI-methoden voor nieuwe precisiegeneeskunde. Het bedrijf versnelt de ontwikkeling van therapieën door immuniteit te ontwerpen, microbiomen te decoderen, biomedische beelden te analyseren en digitale diensten voor het ontdekken van geneesmiddelen aan te bieden. Het team van Ardigen is geworteld in de biologie en heeft uitgebreide expertise in bio-informatica, machine learning en software engineering. De interne datasets van het bedrijf, samen met geavanceerde AI-platforms, maken de ontwikkeling van effectieve precisietherapieën mogelijk.

Meer informatie op ardigen.com

Contactgegevens:

Name: Anna Klepacka
Email: anna.klepacka@ardigen.com
Job Title: Marketing Manager

Tags:   Dutch, United States, Wire