header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Cash App Financial Services Platform aan Megan Thee Stallion-video over beleggen te staken of aan te passen

Nov 22, 2022 1:04 AM ET

New York, NY – 21 november 2022 – Om te voorkomen dat een bedrijf aan consumenten de ongefundeerde boodschap overbrengt dat consumenten met een minimale investering aanzienlijke rijkdom kunnen bereiken, heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat Cash App haar videocommercial met Megan Thee Stallion die consumenten vertelt dat ze slechts een dollar kunnen investeren naast beelden van een munt die omlaag en omhoog gaat, gevolgd door haar die een goudstaaf toevoegt aan een stapel goudstaven en zegt dat “met mijn kennis en jouw hustle heb je in een mum van tijd je eigen imperium.”

Cash App is een merknaam van een financieel dienstenplatform dat wordt geëxploiteerd door Block, Inc. en dat een verscheidenheid aan financiële betalings- en investeringsgerelateerde diensten biedt, waaronder de mogelijkheid voor consumenten om te investeren in aandelen en Bitcoin.

Je hebt in no time je eigen imperium”

NAD\’s onderzoek richtte zich op de vraag of de overdreven uitspraak “Je hebt in no time je eigen imperium” is hyperbool die consumenten niet letterlijk zouden nemen of een boodschap overbrengt die ondersteuning vereist.

NAD merkte op dat wanneer een objectieve voorstelling van zaken wordt gegeven (d.w.z. aangeduid als feit in plaats van mening) met betrekking tot de prestaties of andere tastbare eigenschappen van een product, die voldoende specifiek en materieel genoeg is om verwachtingen te wekken bij consumenten, dan is onderbouwing van de claim vereist.

Hoewel de bewering “Je hebt je eigen imperium in een mum van tijd” op zichzelf misschien vage, niet bruikbare puffery is, gaat deze gepaard met beelden van stuiterende munten naast zich ophopende goudstaven. Verder vond de NAD dat de uitdrukkelijke bewering wordt gedaan in de context van reclame waarin wordt aangeprezen dat consumenten slechts $1 kunnen investeren in Cash App, en dus een publiek aanspreekt dat mogelijk niet bekend met de risico\’s van beleggen of de volatiliteit van Bitcoin in het bijzonder.

NAD bepaalde dat consumenten weliswaar kunnen begrijpen dat zij niet het succes van Megan Thee Stallion zullen bereiken of een imperium zullen creëren, maar dat zij ook redelijkerwijs de impliciete boodschap dat investeren in Bitcoin aanzienlijke rijkdom genereert met een minimale investering, een objectieve boodschap die ondersteuning behoeft, kunnen wegnemen. Volgens het NAD was er geen draagvlak voor deze boodschap.

Verder concludeerde het NAD dat de audio (“Bitcoin is een investering” waarvoor “de prijs per uur op en neer kan gaan”) en schriftelijke (“Investeren heeft risico\’s: u kunt geld verliezen”) informatie in de video niet duidelijk en opvallend was.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Cash App dat het “ermee instemt te voldoen aan de aanbevelingen van de NAD” en dat het “de video sinds 31 maart 2022 niet meer heeft gehost of gedistribueerd en geen plannen heeft om dat in de toekomst te doen.” De adverteerder verklaarde verder dat hij het respectvol oneens is met de conclusie van NAD over de boodschap die door de video wordt overgebracht en merkte op dat hij “volledig voldoet aan alle wettelijke vereisten met betrekking tot de verkoop van Bitcoin.”

Alle samenvattingen van BBB Nationale Programma\’s kunnen worden gevonden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-besluiten kunt u zich abonneren op de online archief.

 

Over BBB Nationale Programma\’s: BBB National Programs is waar bedrijven terecht kunnen om het consumentenvertrouwen te vergroten en waar consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt vandaag toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en beste praktijken te bevorderen op gebieden zoals reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele V.S. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Abby Hills
Director of Communications
BBB National Programs
703.247.9330 / [email protected]
Tags:   Dutch, United States, Wire