header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 beroemdheden die failliet gingen

Nov 24, 2022 7:44 AM ET

Als samenleving hebben we een constante fascinatie voor het leven van beroemdheden. Dit is nauwelijks een recent fenomeen. We hebben altijd al iets willen weten over degenen die de top van hun bedrijfstak hebben bereikt. Wat dragen ze? Waar eten ze? Met wie trouwen ze? Er zijn talloze tijdschriften en websites gewijd aan deze onderwerpen.

We zijn ook in de ban van verhalen over beroemde mensen die hun fortuin verloren. Bankroet versus schuld aflossen is een concept dat wij allemaal gemakkelijk kunnen begrijpen, zelfs als we geen miljoenen of miljarden dollars te verliezen hebben.

Laten we eens kijken naar een aantal beroemdheden die aan de top van de wereld stonden en vervolgens alles verloren door slechte beslissingen of een toegeeflijke levensstijl.

1. Curtis “50 Cent” Jackson

50 Cent, wiens voornaam Curtis Jackson is, bereikte de hoogten van het hip-hop sterrendom met hits als “In Da Club” en “P.I.M.P.”. Zijn kenmerkende lijzigheid en relaxte manier van praten stuwden hem omhoog in de hitlijsten. Zijn associatie met gevestigde sterren als Dr. Dre en Eminem deed ook geen kwaad.

Op een gegeven moment had 50 Cent een nettowaarde van ongeveer 260 miljoen dollar. In 2015 was hij echter genoodzaakt om Chapter 11 faillissement aan te vragen. Hij werd toen geconfronteerd met een rechtszaak voor het plaatsen van een sekstape tegen de wil van de betrokken partijen.

Toen ging hij akkoord met een vijfjarenplan om ongeveer 22 miljoen dollar te regelen die hij nog verschuldigd was na het liquideren van zijn activa. Maar het is niet alleen maar slecht nieuws voor meneer Jackson. Op dit moment is zijn nettowaarde weer gestegen tot ongeveer 40 miljoen dollar, vooral omdat hij een succesvolle Hollywood-producent is geworden.

2. Kim Basinger

Academy Award winnares Kim Basinger is vooral bekend van haar rollen in films als 9 1/2 Weeks en L.A. Confidential. In 1993 kwam ze echter in het nieuws om een heel andere reden: faillissement. Basinger was net klaar met de productie van de film The Marrying Man toen ze hoorde dat de studio financiële problemen had. Om zichzelf te beschermen probeerde ze zich uit het project terug te trekken. De studio klaagde haar echter aan wegens contractbreuk en een rechter veroordeelde haar tot het betalen van 8 miljoen dollar schadevergoeding. Basinger kon het geld niet opbrengen en zag zich genoodzaakt haar faillissement aan te vragen. Ze deed ook een reeks slechte investeringen, waaronder de aankoop van een klein stadje in Georgia genaamd Braselton. Het stadje ging snel failliet en Basinger bleef achter met miljoenen dollars schuld. In de jaren daarna is ze er financieel weer bovenop gekomen, maar haar faillissement blijft een van de meest spraakmakende gevallen in de geschiedenis van Hollywood.

3. Marvin Gaye

De crooner Marvin Gaye had verschillende hits, vooral in de jaren zeventig. Zijn zwoele stem was de soundtrack van vele erotische avonden in die tijd, en hij genoot veel geld en roem.

In 1976 vroeg hij echter faillissement aan nadat een rechtbank had bepaald dat hij zijn ex-vrouw ongeveer 600.000 dollar aan achterstallige alimentatie moest betalen. Zijn relatie met zijn ex was bijzonder omstreden en hij had zo lang mogelijk geprobeerd te voorkomen dat hij haar dat geld moest betalen.

Toen de rechter hem in het ongelijk stelde, werd hij gedwongen een veel minder weelderige levensstijl te leiden dan hij eerder had meegemaakt. Zes jaar later kon hij echter weer opkrabbelen. Hij nam “Sexual Healing” op, wat zijn grootste single werd en misschien wel het meest herkenbare nummer in zijn catalogus.

4.Ozzy Osbourne

In 2003 vroeg Osbourne, na jaren van financieel wanbeleid, faillissement aan. Hoewel dit een moeilijke beslissing was, stelde het hem uiteindelijk in staat zijn financiën op orde te krijgen.Osbourne\’s faillissementsaanvraag kwam als een schok voor veel fans, die ervan uitgingen dat hij rijk moest zijn. De werkelijkheid was echter heel anders. Dankzij slechte financiële beslissingen en overbesteding zat Osbourne diep in de schulden. Het aanvragen van een faillissement was voor hem de beste manier om een nieuwe start te maken.Gelukkig heeft Osbourne\’s verhaal een happy end. Nadat hij zijn financiën op orde had, ging hij door met muziek maken en toeren over de hele wereld. Hij blijft een van de populairste en succesvolste muzikanten aller tijden. faillissement was niet het einde van zijn verhaal – het was slechts het begin van een nieuw hoofdstuk.

5. Mike Tyson

Voormalig zwaargewicht bokskampioen van de wereld “Iron” Mike Tyson is een iconische sportfiguur wiens pitbull-mentaliteit hem tot een van de meest gevreesde vechters aller tijden maakte toen hij in de jaren negentig opkwam. In 2003 vroeg hij echter faillissement aan, en het bleek dat hij 23 miljoen dollar schuld had. Zijn buitensporige levensstijl deed hem de das om, een bekend verhaal bij beroemdheden die zich onoverwinnelijk wanen.

Na vele ups en downs heeft Tyson opnieuw de status van miljonair bereikt. Hij is nu ongeveer 10 miljoen dollar waard, vooral door investeringen in de opkomende recreatieve cannabisindustrie.

Wat leren deze lessen ons?

De belangrijkste les die we kunnen leren van Mike Tyson, 50 Cent, Kim Basinger, Ozzy Osbourne en Marvin Gaye is dat niemand onaantastbaar is, hoeveel geld ze ook hebben. We moeten allemaal op onze uitgaven letten en verstandig investeren, en we moeten allemaal onze verplichtingen nakomen, zoals alimentatie en kinderbijslag.

Deze beroemdheden beleefden achtbanen waarin ze miljoenen verdienden en verloren. Hoewel de meesten van ons die enorme bedragen nooit zullen zien, kunnen we toch voorzichtig zijn met onze financiën. Als samenleving zullen we ongetwijfeld ook graag blijven horen over beroemdheden wier sterren zo helder brandden als supernova\’s voordat ze uiteindelijk weer op aarde neerstortten.

 

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: press@credello.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire