header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 financiele doelen op korte termijn die u in 2023 moet stellen

Nov 24, 2022 4:35 AM ET

2022 gaat de boeken in als een moeilijk jaar voor veel mensen. De aandelenkoersen zijn gedaald, de inflatie is 40 jaar hoog en de angst voor een recessie is overal aanwezig. Dat betekent echter niet dat u van 2023 niet uw jaar kunt maken om financieel te schitteren. Hier zijn vijf korte-termijn financiële doelen die je in het nieuwe jaar kunt gaan oefenen.

1. Leef binnen je mogelijkheden

Start met leven volgens de gouden regel van financiën, dat is minder uitgeven dan wat je verdient. Hoeveel geld je ook verdient met je baan of hoeveel spullen je ook hebt, je zult nooit echt rijk zijn of echte financiële vrijheid ervaren totdat je je uitgaven kunt beteugelen.

Dit kun je bereiken door een budget op te stellen. Plan vanaf 1 januari je aankopen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Houd je aankopen regelmatig bij met behulp van een spreadsheet of budgetteringsapp, en zorg ervoor dat ze ruim binnen je inkomensgrenzen blijven.

2. Draag bij aan een pensioenplan

Voor sommige mensen voelt het pensioen misschien alsof het nog tientallen jaren weg is. Maar het ironische hiervan is dat “nu” een geweldige tijd is om te beginnen met sparen en het opbouwen van je nestei. Dit heeft te maken met de manier waarop samengestelde interest werkt. Hoe eerder u investeert, hoe meer tijd uw bijdragen hebben om op te bouwen. Daarom, hoe eerder je begint, hoe groter je nestei kan worden.

3. Betaal je schulden af

Hoge rente en langlopende schulden zijn de vijanden van het vergroten van je nettowaarde. Zelfs zogenaamd “goede” leningen zoals een hypotheek kunnen resulteren in tienduizenden dollars aan rente die u aan de bank betaalt gedurende de looptijd van uw betalingen. Houd meer van je eigen geld over door die schulden zo vroeg mogelijk af te lossen.

Een techniek die je kunt proberen is de schuldsneeuwbalmethode. Dit is waar je een lijst van elk van uw schulden, zet ze in volgorde van kleinste naar grootste saldo, en dan zet al uw focus op het afbetalen van de kleinste een eerste. Als u van de ene schuld naar de andere gaat, rolt u het geld van de vorige schuld in de betaling voor de volgende, waarbij u telkens grotere betalingen doet (zoals een sneeuwbal die van een heuvel afrolt).

4. Bouw een noodfonds

Als er iets te leren valt van de COVID pandemie, dan is het dat je altijd een noodfonds klaar moet hebben staan. Daarom is 2023 een goed moment om te beginnen, als je nog geen voorraad geld hebt waar je in een oogwenk bij kunt. Een noodfonds moet minstens drie tot zes keer uw maandelijkse uitgaven bevatten. Het is ook handig om het apart te houden van uw dagelijkse betaal- of spaarrekening. Een goede manier om een noodfonds op te bouwen is om eraan bij te dragen alsof het een pensioenfonds is. Het uitstellen van verhogingen of eenmalige bonussen zal ook helpen het proces te versnellen.

5. Verhoog je credit score

Je credit score beïnvloedt meer in je leven dan je waarschijnlijk beseft. Zelfs als u niet denkt aan het krijgen van een nieuwe creditcard of het lenen van geld, wilt u altijd actie ondernemen om uw rating zo hoog mogelijk op te bouwen.

Eén manier om dit te doen is om goede financiële gewoonten te oefenen. Betaal uw rekeningen op tijd en volledig elke maand. Gebruik ook niet meer dan 30 procent van uw beschikbare kredietlimiet en beperk het aantal kredietcontroles tot een minimum.

De bottom line

Maak van 2023 een van de beste financiële jaren van uw leven. Begin met het budgetteren van je geld, het wegwerken van je schulden en het verbeteren van je credit score. Bescherm tegelijkertijd je toekomst door een noodfonds op te bouwen en meer te sparen voor je pensioen.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire