header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Als u in een van deze staten woont, moet u belasting betalen over de kwijtschelding van studieleningen.

Nov 24, 2022 7:37 AM ET

President Biden kondigde eerder dit jaar een nieuw plan voor kwijtschelding van studieleningen aan dat gevolgen kan hebben voor miljoenen Amerikanen die worstelen met het afbetalen van hun studieleningen.

In aanmerking komende ontvangers kunnen tot 20.000 dollar aan studieleningen kwijtschelden, wat hen duizenden dollars aan rente bespaart en hun schuld mogelijk helemaal kwijtscheldt.

Inwoners in een paar staten die deze kwijtschelding ontvangen, kunnen echter te maken krijgen met een hogere belastingaanslag. Dus voordat u kwijtschelding van studieleningen, belastingschuldverlichting, of een andere financiële stap aanvraagt, is het essentieel om de mogelijke gevolgen te kennen.

Is kwijtschelding van studieleningen echt belastbaar?

Sommige staten overwegen belasting te heffen op kwijtschelding van studieleningen, die traditioneel als belastingvrij werd beschouwd. Deze controversiële zet kan aanzienlijke gevolgen hebben voor studenten die worstelen om hun leningen af te betalen.

Als je hier vragen over hebt, is dat begrijpelijk. De wetten voor belastingen zijn complex, en zelfs deskundigen kunnen zich afvragen waarom een staat belasting heft op het kwijtschelden van schulden. In wezen komt het erop neer of een staat schuldkwijtschelding al dan niet beschouwt als een bron van inkomsten.

De federale overheid heeft aangekondigd dat de kwijtschelding van studieleningen zal worden vrijgesteld van federale inkomstenbelasting, dankzij het American Rescue Plan. De meeste staten hebben aangekondigd dat zij dit voorbeeld zullen volgen en de kwijtschelding zullen vrijstellen van inkomstenbelasting.

Een paar staten hebben echter aangekondigd dat zij de kwijtgescholden schuld zullen behandelen, of van plan zijn dat te doen, als belastbaar inkomen.

Staten waar kwijtschelding van studieleningen belast zou kunnen worden als inkomen

  • Missississippi – Het Mississippi Department of Revenue heeft aan meerdere nieuwsbronnen bevestigd dat het kwijtgescholden studieleningen zal belasten.
  • Minnesota – Het Minnesota Department of Revenue heeft zijn website bijgewerkt om aan te geven dat studentenleningen die door het uitvoeringsbesluit van president Biden zijn kwijtgescholden, onderworpen zijn aan staatsbelasting. Andere vormen van kwijtschelding van studieleningen kunnen echter nog steeds belastbaar zijn.
  • Wisconsin – Het Wisconsin Department of Revenue heeft bevestigd dat volgens de huidige belastingwetgeving van de staat, kwijtgescholden studieleningen worden beschouwd als belastbaar inkomen, en zij hebben niet de bevoegdheid om de belastingwetgeving te veranderen. Dit kan echter veranderen als de komende begrotingsaanvraagsessie met wetgevers binnenkort zal plaatsvinden, maar eventuele wijzigingen zullen voor de kalenderjaren 2023-2025 zijn.

Wat te doen als je in een van deze staten woont en van plan bent om kwijtschelding van studieleningen aan te vragen

While getting taxed on student loan forgiveness might feel frustrating, there is some good news. Ten eerste is het bedrag dat je verschuldigd bent niet zo hoog; je moet waarschijnlijk een eenmalig bedrag van ongeveer $500 betalen.

Neem contact op met je accountant of belastingspecialist als je je nog steeds zorgen maakt over de belastingen die je verschuldigd bent. Zij kunnen u helpen deze wateren te navigeren en eventuele boetes te minimaliseren.

Neem ook deel aan het wetgevingsproces door contact op te nemen met uw gekozen ambtenaren om hen te laten weten hoe hun beslissingen u, een kiezer, beïnvloeden. Hoe meer ze horen van kiezers, hoe meer ze aandacht moeten besteden aan de vertakkingen van deze beslissingen, vooral in verkiezingstijd. Velen dachten dat de midterms van 2022 een “rode golf” van nieuwe Republikeinse verkozenen zou zijn, maar de kwijtschelding van studieleningen werd een van de belangrijkste kwesties die de GOP ervan weerhield te veel macht te grijpen.

De bottom line

Als je in een van de genoemde staten woont, is het essentieel om te weten dat kwijtschelding van studieleningen belastbaar kan zijn. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor studenten die worstelen om hun leningen af te betalen, dus blijf op de hoogte en spreek je uit als je vragen hebt. Belastingdeskundigen kunnen helpen bij het navigeren door deze wateren, en u kunt ook contact opnemen met uw gekozen ambtenaren om hen te laten weten hoe u zich voelt.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: press@credello.com
Job Title: Consultant
Tags:   Dutch, United States, Wire