header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Big Tech omarmt BNPL. Is dit goed of slecht?

Nov 24, 2022 7:39 AM ET

Als je ooit de afkorting BNPL ziet, betekent dat Buy Now, Pay Later. Dit concept bestaat al geruime tijd. Misschien heeft u wel eens iets gekocht op die manier. Zo niet, dan ken je waarschijnlijk anderen die deze strategie hebben gebruikt om iets te krijgen wat ze wilden hebben.

In dit artikel willen we ons concentreren op één bepaald aspect van het BNPL-systeem. De laatste tijd lijkt Big Tech meer bereid om deze betaalmogelijkheid te omarmen. Is dit positief of negatief voor het kopende publiek? Laten we eens kijken naar de gevolgen van deze recente ontwikkeling.

Is BNPL een goed idee?

Voordat we overwegen of Big Tech die het BNPL-systeem omarmt positief of negatief is, laten we eerst de voor- en nadelen ervan bespreken. Negatief is dat BNPL ertoe kan leiden dat individuen en gezinnen meer uitgeven dan ze kunnen. Als iemand het gevoel heeft dat hij iets later kan betalen, kan hij roekeloos worden met wat hij op korte termijn wil kopen.

Uiteindelijk kan het gebruik van BNPL leiden tot een aantal schuldregeling vs. schuldbeheer beslissingen. Als u een artikel vooraf voor niets hebt gekocht, bent u misschien bereid om maanden of jaren lang telkens een beetje geld bij te leggen. Als dat gebeurt, betaalt u ongetwijfeld ook rente over de oorspronkelijke prijs van het artikel.

Met andere woorden, u richt zich meer op het beheren van schulden dan op het oplossen ervan. Dat is potentieel problematisch. Je zult waarschijnlijk altijd in de schulden zitten als je artikelen blijft kopen zonder geld vooraf.

Het positieve aspect van BNPL is dat je meteen van het artikel kunt genieten in plaats van te wachten tot je het in één keer kunt betalen. Mensen die van BNPL houden, koesteren de onmiddellijke bevrediging die ermee gepaard gaat.

Nu, laten we het hebben over Big Tech en BNPL.

Wat is Big Tech?

Big Tech verwijst naar de Tech Giganten, soms de Grote Vier genoemd. Dit zijn Meta, Apple, Alphabet en Amazon. Soms rekenen degenen in de tech-industrie ook Microsoft mee en noemen het de Big Five.

Big Tech creëert veel items die wenselijk zijn voor het grote publiek, zoals smartphones, laptops, desktops, enz. Het is moeilijk om door het moderne leven te gaan zonder ooit iets van een van deze bedrijven te kopen.

Waarom staat Big Tech te popelen om BNPL te omarmen?

De reden waarom Big Tech zich meer op zijn gemak voelt met de BNPL-optie voor consumenten is vrijwel dezelfde reden waarom andere bedrijven het toestaan. Big Tech bedrijven weten dat BNPL een winstgevend bedrijfsmodel is.

Laten we zeggen dat iemand een nieuwe smartphone of laptop wil kopen, maar niet het geld heeft om alles in een keer te betalen. De grote technologiebedrijven die die persoon toestaan om geen geld neer te leggen onder een BNPL-structuur, zullen later waarschijnlijk leiden tot meer winst voor dat bedrijf.

BNPL functioneert vanwege het bestaan van betalingsplannen. Deze plannen zijn gebaseerd op je bereid bent om een beetje geld te betalen in opgebouwde rente in aanvulling op de hoofdsom die u verschuldigd bent.

Het is hetzelfde met alles wat je koopt op een layaway plan. Je kunt er nu van genieten, maar later zul je maanden of zelfs jaren nodig hebben om het bedrijf waarvan je het gekocht hebt terug te betalen. Ook kun je de rentebetalingen die zich beginnen op te stapelen.

Is dit goed of slecht?

Het is een kwestie van mening of Big Tech die BNPL omarmt positief of negatief is. Uw mening hierover hangt waarschijnlijk af van hoe u in de eerste plaats denkt over betalingsplannen.

Onmiskenbaar, als je dingen alleen voor de volle prijs koopt als je het geld hebt, kom je minder snel in de schulden. Dat moet je onthouden als je een BNPL-optie ziet bij het winkelen voor iets dat een van de Big Tech bedrijven maakt.

Je kunt misschien vandaag naar huis gaan met die telefoon of laptop, maar denk aan de betalingen en rente waar je later mee te maken krijgt.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: press@credello.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire