header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


GTC Legal Group beeindigt fusieovereenkomst met AF Legal

Nov 24, 2022 7:49 AM ET

GTC Legal Group ( GTC of the Company ), een particuliere, toonaangevende juridische dienstverlener met een uniek en gediversifieerd aanbod, heeft gisteren de voorgestelde fusieovereenkomst met het op de ASX genoteerde advocatenkantoor AF Legal Group Limited (ASX:AFL) ( AFL of AF Legal ), op grond van “informatie die aan het licht is gekomen en die de transactie onhoudbaar maakt”.

De voorgenomen fusie was bedoeld om een van de grootste juridische bedrijven voor persoonlijke dienstverlening in Australië te creëren via de verwerving door AFL van 100% van het uitgegeven aandelenkapitaal van GTC Legal Group Holdings Pty Ltd, de houdstermaatschappij van GTC\’s reeks gediversifieerde juridische diensten. Meer details over de voorgenomen fusie zijn te vinden in AFL\’s ASX aankondiging van 19 oktober 2022.

James Stevens, Managing Director van de GTC Legal Group, zei:

“We zijn teleurgesteld dat we onze voorgenomen fusie met AF Legal hebben moeten beëindigen. GTC was volledig toegewijd aan de voortgang van de transactie en was tot nu toe klaar om te voltooien wat wij als een fusie van gelijken hadden beschouwd. Helaas is onze beoordeling in het licht van de juistheid van bepaalde bekendmakingen door AFL dat wij nu van mening zijn dat de beste handelwijze voor onze aandeelhouders is om ons recht op beëindiging uit te oefenen.

GTC Legal Group ( GTC ) werd opgericht in 2009, en ontwrichtte het “traditionele” model van advocatenkantoren die actief zijn binnen de persoonlijke juridische dienstenmarkt, door het aanbieden van een uniek, gediversifieerd model. Het GTC-model omvat een advocatenkantoor met omzetdeling (GTC Lawyers), de grootste juridische verwijzing van Australië met een netwerk van ongeveer 1500 advocaten die gecontracteerd zijn als partners (All Courts Lawyers), een front- en backoffice servicebedrijf (GTC legal Services), evenals een “traditioneel” advocatenkantoor (Armstrong Legal), dat actief is in zeven segmenten van persoonlijk recht, 116 medewerkers heeft in zeven kantoren in Australië en niet-gecontroleerde inkomsten van $ 20,3 miljoen heeft gegenereerd voor het boekjaar eindigend op 30 juni 2022.

GTC beheert een van de drukste juridische hotlines van Australië die uitsluitend wordt bemand door praktiserende advocaten en die jaarlijks meer dan 80.000 vragen beantwoordt; evenals de twee grootste juridische websites voor consumenten in Australië – met 450.000 hits per maand (www.gotocourt.com.au en www.armstronglegal.com.au). Het bedrijf heeft sterk ontwikkelde digitale marketing- en technologiecapaciteiten om de organische groei en winstgevendheid van advocatenkantoren te verbeteren.

Contactgegevens:

Name: Dannika Warburton
Email: dannika@investability.com.au
Job Title: Investor & Media Relations