header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe beslist u of uitstel van betaling geschikt is voor u?

Nov 24, 2022 4:47 AM ET

Heeft u financiële problemen en bent u bang dat u uw lening een paar maanden niet kunt betalen? In plaats van een betaling te missen en deze te laten meetellen voor uw kredietscore, kunt u beter een zogenaamd betalingsuitstel aanvragen. Hier leest u hoe uitstel van betaling werkt en hoe u er een kunt krijgen.

Hoe werkt uitstel van betaling voor een lening?

Een uitstel van betaling voor een lening is wanneer u en de kredietverstrekker in onderling overleg afspreken om de betalingen te onderbreken. Dit is slechts een tijdelijke bevriezing, en de betalingen worden uiteindelijk hervat zodra de uitstelperiode afloopt (meestal na een paar maanden).

Ook al veroorzaakt dit een verlies aan inkomsten voor de kredietverstrekker, velen erkennen dat ontberingen gebeuren en zijn bereid met kredietnemers samen te werken. Dit is een veel minnelijker optie dan het missen van een betaling omdat er duidelijke stop- en herstartdata voor betalingen worden vastgesteld. Het is ook een goedkopere optie voor de kredietverstrekker dan drastischer maatregelen zoals het overdragen van de rekening aan incasso\’s.

Het goede nieuws is dat uw kredietscore niet mag worden beïnvloed. Omdat de geldschieter heeft ingestemd met het bevriezen van betalingen, zijn ze technisch gezien niet te laat of onbetaald. Het slechte nieuws is dat bij de meeste uitstelregelingen de kredietverstrekker kosten in rekening kan brengen en dat er nog steeds rente op de lening wordt berekend. Dat betekent dat je waarschijnlijk meer verschuldigd bent aan de kredietverstrekker dan toen het uitstel begon.

Wanneer is uitstel van de lening de juiste keuze?

Kredietnemers die tijdelijk een betalingsachterstand hebben opgelopen of een grote klap in hun financiële situatie hebben meegemaakt (zoals een onverwacht baanverlies) zouden goede kandidaten zijn voor uitstel van de lening. Als het probleem met geld echter groter is en uitstel van de betalingen het onvermijdelijke alleen maar zal verlengen, dan zijn andere opties zoals consolidatie van leningen of kredietadvies misschien betere alternatieven.

Hoe krijg je uitstel van betaling

Als je denkt dat uitstel van betaling misschien de juiste oplossing is voor je huidige financiële situatie, dan is dit wat je kunt doen:

Bekijk je budget

Het eerste wat je moet begrijpen is hoe lang je het uitstel nodig hebt. Kun je binnen drie of zes maanden weer op de rails staan? Bekijk je budget en schat hoe lang het zal duren om er weer bovenop te komen, zodat je weet hoe lang je moet vragen.

Bel de kredietverstrekker en vraag een uitstel aan

De volgende stap is om de kredietverstrekker rechtstreeks aan te spreken. Bel hun klantenservice en vraag om iemand te spreken over een uitstel. Leg beleefd uw situatie uit aan de vertegenwoordiger.

De geldschieter kan gedetailleerde vragen stellen over uw inkomen, spaargeld en andere schulden. Vergeet niet dat ze een agenda hebben om zo snel mogelijk terugbetaald te worden en dus gaan ze geen uitstel verlenen zonder er zeker van te zijn dat je er echt een nodig hebt.

Vraag naar eventuele kosten of limieten

Tijdens het spreken met de klantvertegenwoordiger, zorg ervoor om te informeren naar eventuele kosten en of de rente zal blijven oplopen. Vraag ook of er een limiet is aan het aantal keren dat je uitstel van betaling kunt krijgen.

Teken alle vereiste documentatie

Om het uitstel van betaling officieel te maken, kan de kredietverstrekker je documentatie sturen die je moet ondertekenen. Zo ja, bekijk deze zorgvuldig om er zeker van te zijn dat alles wat besproken is correct is vastgelegd. Bewaar dit document ook voor toekomstig gebruik.

Bereid je voor op het moment dat het uitstel van betaling afloopt

Met het uitstel officieel van kracht, laat de geschiedenis zich niet herhalen. Gebruik deze tijd om je financiën op orde te krijgen, je budget te prioriteren, en een haalbaar plan te ontwikkelen voor hoe je met vertrouwen die betalingen kunt doen zodra ze weer gepland zijn.

De bottom line

In plaats van een betaling te missen, neem je contact op met je kredietverstrekker en vraag je om uitstel. Als de kredietverstrekker ermee instemt, kan dit een wederzijds voordeel zijn waarmee u uw leningbetalingen tijdelijk kunt bevriezen, een aanslag op uw kredietscore kunt vermijden en weer op eigen benen kunt staan.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant
Tags:   Dutch, United States, Wire