header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Zal Biden zich na studentenleningen richten op de medische schuldencrisis?

Nov 24, 2022 7:42 AM ET

Recentelijk haalde president Biden het nationale nieuws vanwege een ambitieus plan voor kwijtschelding van studieleningen. Hoewel de rechtbanken het plan tijdelijk hebben geblokkeerd, lijkt het overheersende gevoel te zijn dat het eerder vroeger dan later zal worden hervat.

Dat is geweldig nieuws voor veel mensen die onder hun hoge studieleningverplichtingen uit willen komen. Sommige mensen vragen zich echter af of het volgende doel van de president de medische schuld moet zijn waarmee sommige Amerikanen worstelen.

Laten we eens kijken of dat nu waarschijnlijk lijkt.

Hoe sommige mensen in de medische schulden raken

Zijn medische rekeningen van invloed op uw krediet? Dat is een van de eerste vragen die veel mensen stellen wanneer ze ziekenhuizen of andere medische voorzieningen in dit land bezoeken.

Als u een medische rekening niet kunt betalen, begint dat uw krediet na verloop van tijd negatief te beïnvloeden. Uw schuld zal u volgen, en incassobureaus kunnen u gaan lastigvallen. Met slecht krediet, zul je ook een meer uitdagende tijd het krijgen van nieuwe creditcards, het beveiligen van een hypotheek van een bank, of het huren van een appartement.

Veel mensen krijgen in de schulden omdat ze medische zorg nodig hebben, maar hebben geen verzekering. U kunt ook een verzekering hebben, maar deze dekt bepaalde procedures niet.

Het is ook niet ondenkbaar dat u denkt dat een medische procedure een bepaald bedrag zal kosten, maar de faciliteit onthult vervolgens verborgen kosten in verband met uw behandeling of ziekenhuisverblijf. Dit soort situaties komt vaker voor dan je denkt.

De waarschijnlijkheid dat Biden hierna de medische schuld zal aanpakken

Deskundigen achten het niet bijzonder waarschijnlijk dat president Biden hierna zal proberen de medische schuld kwijt te schelden. Zelfs als hij dat zou willen, zouden er problemen zijn met de legaliteit van zo\’n actie.

De president vond dat hij eenzijdig bepaalde schulden van studentenleningen kon kwijtschelden omdat de federale overheid de houder van die leningen was. Huidige of voormalige studenten met particuliere schulden konden hun leningen echter niet kwijtgescholden krijgen.

Het probleem zou ongeveer hetzelfde zijn als Biden zou proberen enkele of alle medische schulden kwijt te schelden die zo\’n probleem blijven voor een bepaald bevolkingssegment. Hun schuld is in handen van particuliere bedrijven, en de federale regering is machteloos om die kwijt te schelden.

Zijn er andere opties?

Het is niet waarschijnlijk dat de geprivatiseerde gezondheidszorg in dit land binnenkort zal worden afgeschaft, en de president kan geen stappen ondernemen om uw uitstaande medische schuld kwijt te schelden. Je hebt echter andere opties als je het moeilijk vindt om eronderuit te komen.

Sommige ziekenhuizen hebben vergevingsprogramma\’s waarvoor je je kunt aanmelden als je geen geld hebt om je rekening te betalen. Deze programma\’s zullen vaak ten minste een deel van het geld dat u verschuldigd bent vergeven als u aantoont dat u lijdt aan extreme economische problemen.

U kunt ook kijken naar bepaalde bijstandsprogramma\’s van de overheid en organisaties die u in dit opzicht kunnen helpen. U kunt veteranen groepen onderzoeken als u in aanmerking komt. Er zijn ook entiteiten zoals de Leukemia and Lymphoma Society en de CancerCare Co-Payment Assistance Foundation. Zij bestaan speciaal om mensen te helpen die tegen deze ziekten hebben gevochten en nu de financiële druk voelen.

Federale hulp is niet waarschijnlijk

Omdat medische schulden over het algemeen in handen zijn van particuliere instanties, moet je niet verwachten dat de federale overheid verlichting biedt. Kijken naar ziekenhuis schuld kwijtschelding programma\’s, veteraan zaken groepen, en diverse stichtingen en soortgelijke entiteiten is waarschijnlijk de meest logische stap.

Bedenk dat sommige van deze groepen zijn alleen actief in bepaalde staten. Ook hebben individuele staten verschillende regels voor hoe agressief medische faciliteiten achter je aan kunnen komen als je geld schuldig bent dat je niet kunt betalen.

Waar de president waarschijnlijk niets kan doen om je medische schuld direct te verminderen, is het zoeken naar andere middelen van verlichting mogelijk en de meest verstandige zet als je niet in staat bent om terug te betalen wat je schuldig bent.

 

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: press@credello.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire