header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


NAD vindt bepaalde milieuclaims voor ABA\’s “Every Bottle Back”-initiatief gegrond; ABA gaat in beroep tegen aanbeveling tot wijziging van andere claims

Nov 25, 2022 12:15 AM ET

New York, NY – 22 november 2022 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft vastgesteld dat de American Beverage Association (ABA) een redelijke basis heeft gegeven voor de volgende beweringen over milieuvoordelen in verband met haar Every Bottle Back-programma, dat bedoeld is om het recyclen van drankverpakkingen in de VS aan te moedigen en te vergroten:

  • “Onze flessen zijn gemaakt om opnieuw gemaakt te worden.”
  • “We ontwerpen onze flessen zorgvuldig om 100% recyclebaar te zijn, inclusief de doppen.”
  • Het “Dat maakt de cirkel rond” gedeelte van de claim “Dat maakt de cirkel rond en vermindert plastic afval.”
  • “Vergroting van het bewustzijn over de waarde van 100% recycleerbare plastic flessen.”

De NAD heeft ABA echter aanbevolen bepaalde aspirationele claims aan te passen met betrekking tot het gebruik van gerecycleerde materialen in flessen, evenals claims met betrekking tot ABA\’s partnerschappen met non-profitorganisaties en inspanningen om samen duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. ABA zal tegen deze delen van het besluit van de NAD in beroep gaan. De betrokken beweringen, die verschenen op de website van ABA en in een videoreclame, werden door de NAD aangevochten als onderdeel van haar onafhankelijke routinematige controle van de waarheid en transparantie in Amerikaanse nationale reclame. ABA is de handelsvereniging voor de Amerikaanse alcoholvrije drankenindustrie met als leden Coca-Cola Company, Keurig Dr Pepper en PepsiCo. Consumenten die trouw zijn aan de merken van ABA geven om milieubeheer en kunnen de waarheid en nauwkeurigheid van beweringen over milieuvoordelen niet gemakkelijk controleren. Recycleerbaarheidsclaims NAD beoordeelde het bewijs dat door de adverteerder werd geleverd ter ondersteuning van claims waarin de recycleerbaarheid van de flessen centraal staat en waarin verder wordt uitgelegd dat het materiaal wordt hergebruikt en gerecycleerd.De NAD heeft bepaald dat de beweringen “Onze flessen zijn gemaakt om opnieuw te worden gemaakt” en “Wij ontwerpen onze flessen zorgvuldig zodat zij 100% recycleerbaar zijn, met inbegrip van de doppen” worden ondersteund door een redelijke basis, met inbegrip van bewijs dat bedrijven die lid zijn van de ABA 100% recycleerbare maagdelijke plastic PET in hun flessen gebruiken en dat sommige van haar leden overstappen van het gebruik van donker naar helder plastic om het compatibeler te maken met recyclingprocessen en meer kans te maken om te worden hergebruikt.De NAD merkte echter op dat PET weliswaar tot de aanvaardbare recycleerbare materialen behoort in de overal in het land beschikbare recyclinginstallaties, maar dat de bewering “Ze worden ingezameld en gescheiden van andere kunststoffen zodat ze weer kunnen worden verwerkt tot materiaal waarvan we nieuwe flessen maken” de boodschap overbrengt dat de flessen gerecycled zijn.Verder, met betrekking tot het deel “vermindert plastic afval” van de claim “Dat maakt de cirkel rond en vermindert plastic afval”, vond de NAD dat, terwijl de ABA de claim over recycleerbaarheid ondersteunde, het bewijs minder duidelijk is over een zinvolle vermindering van plastic afval, hoewel de ABA bewijs leverde over inspanningen van haar leden om totaal afval te verminderen in hun productiepraktijken.Om deze redenen heeft de NAD aanbevolen dat de adverteerder zijn beweringen “Ze worden verzameld en gescheiden van andere kunststoffen, zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt om nieuwe flessen te maken” en “vermindert plastic afval” wijzigt om beter aan te sluiten bij het verstrekte bewijsmateriaal. Verhoogde bekendheid van recyclebare flessen Ter ondersteuning van zijn claim “Verhoogde bekendheid van de waarde van 100% recyclebare plastic flessen” merkte de adverteerder op dat hij, afgezien van de reclame in het kader van het onderzoek van de NAD, betrokken was bij berichtgeving op vele digitale platforms en bij educatieve programma\’s over recycling (ook op gemeenschapsniveau) in de VS en verschillende andere landen waarmee naar schatting 28 miljoen mensen werden bereikt. Op basis van dit bewijs bepaalde de NAD dat de claim werd ondersteund. Reducing Plastic Footprint Claim De claim van ABA, “Samenwerken met het Wereld Natuur Fonds via hun ReSource: Plastic programma om onze plastic voetafdruk te verminderen,” heeft betrekking op haar partnerschap met het Wereld Natuur Fonds (WWF), dat in 2019 een doel aankondigde van geen plastic in de natuur in 2030 en het ReSource-programma zou het zakelijke partnerschap zijn om het doel te bereiken. Het WWF gebruikt zijn ReSource Footprint Tracker als het belangrijkste analyse-instrument dat een standaardmethodologie gebruikt om de “plastic voetafdruk” te volgen van bedrijven die lid zijn van zijn ReSource: Plastic programma. De NAD merkte op dat “plastic voetafdruk” wordt gedefinieerd als “een meting van de hoeveelheid plastic die iemand gebruikt en vervolgens weggooit, afgezet tegen de schade die dit toebrengt aan het milieu.”De NAD vond dat de bewering dat de voetafdruk van bedrijven die lid zijn van ABA wordt verkleind, een objectieve bewering is die moet worden gestaafd. De NAD oordeelde dat het verstrekte bewijsmateriaal niet voldeed om de ruime bewering te staven dat de ABA de plastic voetafdruk van haar ledenbedrijven vermindert. Daarom beval de NAD aan dat de ABA de bewering “Samenwerken met het Wereld Natuur Fonds via hun ReSource: Plastic programma om onze plastic voetafdruk te verminderen” te wijzigen om beter aan te sluiten bij de inspanningen en resultaten van het partnerschap. Modernizing Infrastructure Claim Met betrekking tot ABA\’s claim “Partnering with The Recycling Partnership and Closed Loop Partners to improve recycling access, provide education to residents and modernize the recycling infrastructure in communities across the country,” informeerde de NAD uitsluitend naar ABA\’s inspanningen om “de recycling infrastructuur in communities across the country te moderniseren.”Na onderzoek van het bewijsmateriaal stelde de NAD vast dat de inspanningen van ABA plaatsvinden in sommige gemeenschappen in vele staten, maar niet in het hele land zoals de bewering stelt. Bovendien heeft een deel van de vooruitgang, zij het opmerkelijk, wel betrekking op sommige vermelde doelstellingen, zoals het verbeteren van de toegang tot recycling, maar niet noodzakelijkerwijs op de modernisering van de infrastructuur (bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwe recyclingkarren; onderwijsinspanningen). Daarom heeft de NAD aanbevolen dat de bewering “samenwerking met The Recycling Partnership en Closed Loop Partners om de toegang tot recycling te verbeteren, voorlichting te geven aan bewoners en de recyclinginfrastructuur te moderniseren in gemeenschappen in het hele land” wordt gewijzigd om de modernisering van de recycling beter weer te geven. De NAD merkte op dat niets in haar besluit de adverteerder belet om haar partnerschap met The Recycling Partnership en Closed Loop Partners en de voordelen van die projecten aan te prijzen die nauw zijn afgestemd op het bewijsmateriaal. In de verklaring van de adverteerder verklaarde ABA dat zij in beroep zal gaan tegen de “aanbevelingen en interpretaties van de NAD dat onze advertentie de mate waarin onze momenteel verkochte plastic flessen van gerecycleerd plastic worden gemaakt en de inspanningen van onze partnerschappen overdrijft”. Deze delen van de beslissing van de NAD zouden onze mogelijkheden beperken om effectief educatieve informatie te verstrekken over hoe het recyclingsysteem kan werken en anderen te inspireren om samen met ons te streven naar onze inzamelingsdoelstellingen.” Beroep tegen beslissingen van de NAD wordt aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het orgaan voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs. Alle samenvattingen van de beslissingen van BBB National Programs zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden tot het vergroten van het consumentenvertrouwen en waar consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt vandaag toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en beste praktijken te bevorderen op gebieden zoals reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org. Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten zinvolle bescherming wordt geboden en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken. Contact: Abby HillsDirecteur CommunicatieBBB National Programs703.247.9330 / [email protected]

Contactgegevens:

Abby Hills
Director of Communications
BBB National Programs
703.247.9330 / [email protected]
Tags:   Dutch, United States, Wire