header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Carrefour en Danone winnen samen met negen grote voedingsproducenten de Siriusprijs 2022 voor het initiatief “Duurzame samenwerking voor een gezonder leven” in Frankrijk.

Nov 29, 2022 12:39 AM ET

Parijs, 28 november 2022 – Het in-store en digitale samenwerkingsinitiatief “Le Lundi C\’est Veggie” “Mondays are Veggie” geleid door The Consumer Goods Forum\’s Collaboration forHealthier Lives Coalition of Action (CHL) door co-voorzitters Carrefour en Danone met de betrokkenheid van Barilla, Bel, Bonduelle, Fleury Michon, Happyvore, Labeyrie, Nutrition Santé, Savencia en Unilever heeft de prestigieuze SIRIUS Award in Sustainable Collaboration gewonnen voor het aanmoedigen van de consumptie van gezondere en duurzamere recepten. Deze prijs, die op 24 november 2022 in Parijs werd uitgereikt, toont het belang aan van samenwerking tussen de belangrijkste belanghebbenden, wat essentieel is voor het stimuleren van een dieetverandering.

Ontwikkeld in samenwerking met consumenten, omvatten de acties in de winkel promotieaanbiedingen en recepten van meerdere merken om gedragsverandering te stimuleren en consumenten aan te zetten tot een flexitarisch dieet. Key figures van het proefproject, gepubliceerd door Carrefour in juni 2022 zijn onder andere:

  • 189% omzetstijging door in-store activiteiten.
  • 1,7 miljoen mensen bereikt met de digitale communicatie \’Gezonde Bundels\’.

Het is van groot belang dat we voortbouwen op de lessen van onze evaluatiepartners KPMG en Catalina, zodat het initiatief zich verder kan ontwikkelen en op grote schaal effect kan sorteren. In de huidige crisis rond de kosten van levensonderhoud moeten fabrikanten en detailhandelaars blijven samenwerken, zich engageren en leren van proefprojecten die aansluiten bij de gezondheidsbehoeften van de lokale gemeenschap, zodat producten betaalbaar en gezonder blijven zonder afbreuk te doen aan de smaak. Op deze manier werkt het team van CHL France voortdurend mee om consumenten en restauranthouders te bewegen tot gezondere en duurzamere voeding.

Sinds 2018 erkennen de SIRIUS awards onder leiding van het Institut de Commerce de beste samenwerkingspraktijken van de industrie-handel die voldoen aan maatschappelijke en consumentenverwachtingen in Frankrijk.

Pauline Guillaume , CSR Project Manager, Carrefour zei: “Voor Carrefour is de samenwerking met onze partners essentieel om gezondere en flexitarische diëten te bevorderen, in dit geval met vegetarische recepten, en ervoor te zorgen dat de voedseltransitie alle borden raakt.”

Thomas Kyriaco, CSR Client Director, Danone: ” Zoveel mogelijk mensen en op een zo duurzaam mogelijke manier via voeding gezond maken is onze missie bij Danone. Dit kan alleen worden bereikt door meedogenloze en concrete initiatieven en samenwerkingen.”

Om meer te weten te komen over de resultaten van het programma “Le Lundi C\’est Veggie” klik hier.

(Van links naar rechts) Ayla Ziz, Danone; Bertrand Swiderski & Pauline Guillaume Carrefour; Sharon Bligh, The Consumer Goods Forum; Thomas Kyriaco, Danone

Over Collaboration for Healthier Lives Coalition

Het Consumer Goods Forum (CGF)\’s CEO-geleide Coalition of Action on Collaboration for Healthier Lives (CHL) gaat over het makkelijker maken voor mensen over de hele wereld om gezonder te leven voor zichzelf en hun gezinnen. Het gaat erom gezondere beslissingen gemakkelijker en een gewoonte te maken voor mensen in elke gemeenschap over de hele wereld. CHL is een wereldwijde beweging onder leiding van fabrikanten, detailhandelaren, volksgezondheidsinstanties en lokale gemeenschappen, die lokale bewegingen in gemeenschappen over de hele wereld teweegbrengt. CHL-initiatieven lopen in 9 landen en er zijn meer dan 160 organisaties bij betrokken. Als een collectief onderzoeken, experimenteren, innoveren en ontwikkelen de leden van het CGF en hun partners bedrijfsmodellen om positieve verandering te ondersteunen, terwijl ze gegevens en kennis op schaal delen, over de hele sector heen. Gezondheid is geen concurrentievoordeel; het is een basisbehoefte. En het is duidelijk dat geen enkel bedrijf dit probleem alleen kan oplossen. Als de consumptiegoederenindustrie de noodzakelijke rol wil spelen in de gezondheid en het welzijn van mensen, is samenwerking op grote schaal en tussen sectoren nodig. Ga voor meer informatie naar www.tcgfhealthierlives.com.

Over het Consumer Goods Forum

Het Consumer Goods Forum (“CGF”) is een wereldwijd, op pariteit gebaseerd industrienetwerk dat door zijn leden wordt gedreven om de wereldwijde goedkeuring van praktijken en normen aan te moedigen die de consumptiegoederenindustrie wereldwijd ten goede komen. Het verenigt de CEO\’s en het senior management van ongeveer 400 detailhandelaren, fabrikanten, dienstverleners en andere belanghebbenden in 70 landen, en weerspiegelt de diversiteit van de industrie in geografie, grootte, productcategorie en formaat. De leden hebben een gezamenlijke omzet van 4,6 biljoen euro en bieden rechtstreeks werk aan bijna 10 miljoen mensen, met naar schatting nog eens 90 miljoen aanverwante banen in de waardeketen. De raad van bestuur bestaat uit meer dan 55 CEO\’s van fabrikanten en retailers. Voor meer informatie kunt u terecht op www.theconsumergoodsforum.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sharon Bligh Healthier Lives DirectorThe Consumer Goods Forum[email protected]

Zoe Daruwalla Communications OfficerThe Consumer Goods Forum[email protected]

Contactgegevens:

Sharon Bligh
Healthier Lives Director
The Consumer Goods Forum
[email protected]

Zoe Daruwalla
Communications Officer
The Consumer Goods Forum
[email protected]
Tags:   Dutch, United States, Wire