header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


IFSI kondigt donatie van USDA-maisverzameling aan

Nov 29, 2022 12:58 AM ET

Illinois Foundation Seeds, Inc. kondigt donatie aan aan USDA Maize Collection

Illinois Foundation Seeds, Inc (IFSI) zet haar jarenlange inzet voor ondersteuning van de landbouwindustrie en het United States Department of Agriculture (USDA) voort. IFSI kondigde onlangs een meerjarige reeks donaties aan de USDA Maize Collection in Iowa aan.

De donaties betreffen de levering van in het verleden door IFSI ontwikkelde inteelt aan de USDA Maize Collection die is ondergebracht in de faciliteit in Ames, Iowa. In 2022 zal IFSI 66 rassen vrijgeven met volledige beschrijvingen en moleculaire markergegevens. In 2023 zal het bedrijf nog eens 44 rassen vrijgeven. Vanaf 2024 en daarna zullen ongeveer 48 extra rassen worden vrijgegeven. De rassen zullen worden gekweekt in het North Central Regional Plant Introduction Station (NCRPIS) voor distributie vanaf ten vroegste 2024. Een lijst van de gedoneerde rassen vindt u hier: https://npgsweb.ars-grin.gov/gringlobal/cooperator?id=184890 (De lijst op deze link zal worden bijgewerkt naarmate er meer accessies aan de collectie worden geschonken.)

Inbreds zijn lijnen van identieke of vrijwel identieke entiteiten die als genetisch zuiver worden beschouwd. Maïshybriden zijn afgeleid van ingeteelde maïslijnen. De basis van succesvolle veredeling is diversiteit van inteeltlijnen.

“IFSI nam Dale Cochran in 1965 aan als onze eerste maïsveredelaar van de Iowa State University”, zegt Brian Coombs, de huidige General Manager van de Field Crops Business Unit van IFSI. “Nu Dale voorzitter is van de raad van bestuur van IFSI, is de cirkel voor ons rond. We zijn er trots op dat we deze inbreds publiekelijk kunnen vrijgeven aan de USDA voor gebruik door de wereld.”

Door middel van zijn onderzoekscomponent werkt de USDA aan het leveren van genetische, genomische en bio-informatische hulpmiddelen, informatie en genetische bronnen om de Amerikaanse landbouwproductiviteit te verbeteren. Het National Plant Germplasm System (NPGS) is een samenwerkingsverband dat wordt beheerd door de USDA Agriculture Research Service. De missie van het NPGS is de landbouwproductie te ondersteunen door het verwerven, conserveren, evalueren, documenteren en verspreiden van kiemplasma van gewassen. De informatiebank biedt een historisch perspectief van ouderlijnen, die nu en in de toekomst kunnen worden gebruikt.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tolono, IL, Illinois Foundation Seeds, Inc. is een toonaangevend bedrijf voor onderzoek, productontwikkeling, licenties en productie, opgericht in 1937. Al meer dan 80 jaar, op locaties wereldwijd, is IFSI\’s inzet voor ontwikkeling en toewijding aan uitzonderlijke kwaliteit hetzelfde gebleven. De naam IFSI betekent dat u kunt rekenen op toonaangevende producten, onderzoek, licenties en service.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Name: Clinton Naugle
Email: [email protected]
Job Title: CEO

Tags:   Dutch, United States, Wire