header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 manieren om uw kansen op een persoonlijke lening te vergroten

Dec 2, 2022 12:53 AM ET

Wanneer je geld nodig hebt voor een aanstaande gebeurtenis zoals een woningrenovatie of bruiloft, is het laatste wat je wilt horen “je aanvraag is afgewezen”. De truc om een geweldige persoonlijke lening met een redelijke rente te krijgen, is om de situatie vanuit het perspectief van de geldschieter te bekijken en een ideale kandidaat te worden. Hier zijn vier manieren om uw kansen om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening te vergroten.

1. Zorg ervoor dat je krediet rotsvast is

Graag of niet, je kredietgeschiedenis is een van de belangrijkste manieren waarop kredietverstrekkers je vermogen om de lening terug te betalen beoordelen. Aangezien de meeste persoonlijke leningen “ongedekt” zijn, zullen ze je niet vragen om enige vorm van onderpand (zoals je huis of voertuig). Kredietverstrekkers beoordelen uw kredietwaardigheid meestal aan de hand van uw kredietscore (ook wel FICO Score genoemd).

FICO scores variëren van 300 tot 850, waarbij scores aan de hogere kant waarschijnlijk gunstigere leningsvoorwaarden en tarieven opleveren. Hoewel het mogelijk is om goedkeuring te krijgen voor een persoonlijke lening met redelijk of goed krediet, zullen mensen in de 700s of zelfs 800s een gemakkelijkere tijd hebben om geaccepteerd te worden en de beste rentetarieven aangeboden te krijgen.

Als u uw FICO Score niet weet, kunt u deze gratis vinden door in te checken bij Experian (een van de drie grote kredietbureaus). Het is ook een goed idee om een kopie van uw kredietrapport te downloaden. Als u dan fouten of inconsistenties vindt, betwist ze dan onmiddellijk.

2. Verlaag uw schuld/inkomensratio

Naast uw kredietscore gebruiken kredietverstrekkers nog een andere maatstaf die uw schuld/inkomensratio (DTI) wordt genoemd. Dit cijfer deelt uw maandelijkse schuldbetalingen door uw bruto maandelijks inkomen en geeft de kredietverstrekker een idee van uw vermogen om deze lening terug te betalen.

Studies hebben aangetoond dat iedereen met een DTI van 43 of hoger meer moeite zal hebben om de betalingen bij te houden. Om die reden zien kredietverstrekkers graag aanvragers met een DTI in de 20 of lage 30. Natuurlijk kun je zelfs met een DTI van 35 tot 40 nog steeds goedgekeurd worden, maar je kansen zijn groter naarmate je getal lager is.

3. Heb een goede reden voor de lening

Bij het aanvragen van een persoonlijke lening zal de kredietverstrekker vragen wat je van plan bent met dit geld te doen. Hoewel je technisch gezien alles kunt doen wat je wilt met het geld, realiseren veel mensen zich niet dat je op basis van je antwoord geweigerd kunt worden. Daarom zal het nuttig zijn om een antwoord te hebben dat de geldschieter aanspreekt.

Bijvoorbeeld, iemand die van plan is om zijn lening te gebruiken om een bedrijf te starten zal eerder in staat zijn om inkomsten te produceren en de lening terug te betalen. Een andere aanvrager die het geld kan gebruiken om zijn schulden te consolideren zal cashflow vrijmaken en een grote kans hebben om zijn betalingen te doen.

4. Vraag niet te veel

Een andere fout die mensen vaak maken bij het afsluiten van persoonlijke leningen is dat ze proberen te veel te lenen. Hoe meer je van de kredietverstrekker vraagt, hoe groter het gepercipieerde risico voor de kredietverstrekker, en hoe kleiner de kans dat ze je aanvraag goedkeuren.

In plaats daarvan kalibreer je je bedrag aan het bedrag dat je precies nodig hebt. Als je bijvoorbeeld maar $10.000 nodig hebt voor een huisrenovatie, vraag dan alleen dat bedrag aan en niets meer.

The Bottom Line

Kwalificeren voor een persoonlijke lening kan eenvoudig door de perfecte kandidaat te worden. Zorg ervoor dat uw FICO Score is hoog, en DTI-ratio is laag. Vraag niet meer dan je nodig hebt en vergeet niet om een goede reden te hebben waarom je het geld in de eerste plaats leent.

Sponsored Content

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire