header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Air Atlanta kiest voor SkyBreathe® om de operationele efficientie te optimaliseren en de vliegtuigprestaties te controleren om schadelijke emissies te verminderen.

Dec 2, 2022 5:02 AM ET

Kópavogur, 01 december 2022 – Air Atlanta, een van \’s werelds grootste ACMI- en charterdienstverlener, implementeert SkyBreathe® 360° eco-vliegplatform, de toonaangevende oplossing voor brandstofbeheer.

De AI-gestuurde oplossing, ontwikkeld door het Franse cleantechbedrijf OpenAirlines, zal de luchtvaartmaatschappij helpen haar koolstofvoetafdruk verder te verkleinen door brandstofbesparende maatregelen te identificeren en te implementeren in al haar activiteiten, inclusief het monitoren van de vliegtuigprestaties, dankzij het nieuwste geïntegreerde product van het platform: SkyBreathe® APM.

SkyBreathe® Analytics is een uitgebreide cloudgebaseerde oplossing die gebruikmaakt van geavanceerde Big Data-algoritmen, Artificial Intelligence en Machine Learning die luchtvaartmaatschappijen helpen bij het identificeren van kansen en het implementeren van praktische maatregelen om het brandstofverbruik van vliegtuigen binnen het operationele bereik te verminderen.

De software verzamelt, berekent en analyseert miljarden vluchtgegevens, waaronder FDR en QAR, maar ook het weer, het vluchtpad, de luchtverkeersleiding en de lading om zeer nauwkeurige brandstofgegevens te produceren op basis van exacte vluchtomstandigheden.

Het alles-in-één platform is ontworpen om meerdere operationele spelers die actief bijdragen aan het brandstofefficiëntieprogramma, zoals brandstofmanagers, vluchtoperatie-ingenieurs, dispatchers, onderhoudsingenieurs, piloten enz. aan boord te nemen. Eindgebruikers kunnen brandstof, geld en CO2 KPI\’s volgen die voor hen relevant zijn via synthetische en gemakkelijk te lezen dashboards en kunnen elke metriek uitpluizen. Piloten profiteren ook van een individuele mobiele app voor eco-vliegen genaamd MyFuelCoach om hun vliegprestaties te beoordelen en te verbeteren.

Aanvullend implementeert Air Atlanta ook SkyBreathe® APM, het nieuwste product van het SkyBreathe®-platform, waarmee de prestaties van vliegtuigen kunnen worden gevolgd voor meer veiligheid en brandstofefficiëntie. Met de oplossing kunnen prestatie- en onderhoudstechnici in realtime volgen hoe de hele vloot presteert, worden gewaarschuwd bij abnormale degradatie en krijgen indicatoren voor proactief onderhoud, waardoor problemen sneller kunnen worden opgelost.

SkyBreathe® zal ons helpen brandstofoptimalisatie aan te pakken op alle gebieden waar brandstof kan worden bespaard. Niet alleen met betrekking tot vluchtoperaties, maar ook de indirecte besparingen in onderhoudskosten. De SkyBreathe® APM-module zal ons helpen ons prestatiebewakingsproces van vliegtuigen te stroomlijnen en onze berekeningen van de brandstofbehoefte aan te scherpen. Het maakt ook gebruik van de eenvoudige SkyBreathe® integratie- en analysemogelijkheden om de onderhoudskosten te verlagen en het brandstofverbruik te verlagen“, zegt Baldvin M. Hermannsson, Chief Executive Officer bij Air Atlanta.

We zijn erg blij dat Air Atlanta ervoor heeft gekozen zich aan te sluiten bij de #1 brandstofefficiëntiegemeenschap door SkyBreathe® Analytics te implementeren om zijn brandstofbesparingen te verhogen en zijn CO2-voetafdruk te verkleinen.

Ze waren al een volwassen bedrijf als het ging om het monitoren van de vliegtuigprestaties, maar ze wilden verder gaan om hun impact op hun CO2-emissiereductie te maximaliseren. Volledig digitaal gaan met #SkyBreathe 360° eco-vliegplatform, op zowel brandstofefficiëntie als vliegtuigprestatiebewaking, zal Air Atlanta helpen datagestuurde beslissingen te nemen op basis van echte gegevens en hun wereldwijde brandstofbesparingsprogramma naar het hoogste niveau te brengen,” zegt Erik Borrat, Sales Director bij OpenAirlines.

Over Air Atlanta:

Het merk Air Atlanta bestaat uit twee zusterluchtvaartmaatschappijen, Air Atlanta Icelandic, met hoofdkantoor in IJsland en Air Atlanta Europe, dat in 2021 in Malta werd opgericht.

Ze zijn in particuliere handen en zetten zich in om hun klanten over de hele wereld uitzonderlijke ACMI-, Charter- en Aircraft Management diensten aan te bieden. Beide luchtvaartmaatschappijen streven naar uitmuntendheid en vullen elkaar aan en profiteren van gedeeld eigendom en de steun en knowhow van hun respectieve senior management, dat nooit concessies doet aan veiligheids-, operationele- en kwaliteitsnormen.

Sinds de oprichting in 1986 heeft Air Atlanta Icelandic zich gericht op het leveren van ACMI (Wet Lease) en charterdiensten aan de passagiers- en vrachtmarkt wereldwijd. Met een groot en divers klantenbestand van luchtvaartmaatschappijen, touroperators, charter brokers, overheden en non-profit organisaties, heeft het zich ontwikkeld tot een van de grootste ACMI Hajj operator in de wereld.

Over OpenAirlines:

OpenAirlines is een digitaal innovatiebedrijf in privébezit dat bestaat uit een team van hooggekwalificeerde wiskundigen, luchtvaartingenieurs, datawetenschappers, piloten, IT-experts en specialisten op het gebied van vliegtuigprestaties die opereren vanuit de bases in Toulouse, Hongkong, Miami en Montreal.

Het Franse clean-tech bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van digitale technologie om luchtvaartmaatschappijen te helpen hun duurzaamheids- en emissiedoelstellingen te halen. Ze ontwikkelden SkyBreathe®, een uitgebreide eco-vliegoplossing voor luchtvaartmaatschappijen om brandstofkosten en CO2-uitstoot te verminderen, die vandaag de dag door 50 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd wordt gebruikt, waaronder Air France, easyJet, DHL, Norwegian, IndiGo, flydubai en Atlas Air.

Meer informatie: www.openairlines.com

Contact PR:

Solveig Moisan, Hoofd Marketing en Communicatie

solveig.moisan@openairlines.com

 

Contactgegevens:

Solveig Moisan, Head of Marketing and Communication
solveig.moisan@openairlines.com
Tags:   Dutch, United States, Wire