header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Colorado Springs nachtclub schietpartij benadrukt noodzaak om verzegelde dossiers te begrijpen, zegt strafrechtelijke verdedigingsadvocaat Alexis Austin

Dec 2, 2022 5:10 AM ET

De tragische schietpartij in Club Q in Colorado Springs op zaterdag 19 november, heeft velen moeite gegeven om te begrijpen hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

“Onze harten gaan uit naar de gewonden en de families, vrienden en geliefden van de slachtoffers,” Alexis Austin, een strafrechtelijke verdedigingsadvocaat bij Right Law Group in Colorado Springs, zei. “Het is een verschrikkelijke en ingrijpende misdaad die veel individuen treft.”

Maar, merkte Austin op, de zinloze misdaad onderstreept ook het belang van het begrijpen van het proces van unsealing records in Colorado – een vraag die is ontstaan voor veel mensen in het hele land in de nasleep van deze gebeurtenis

De verdachte, Anderson Lee Aldrich, is een paar jaar eerder in Colorado gearresteerd wegens dreigend gewelddadig gedrag, maar die records waren verzegeld. Naar verluidt gebruikte hij legaal verkregen vuurwapens toen hij Club Q binnenging en het vuur opende, waarbij hij 17 mensen verwondde en vijf doodde.

De massale schietpartij heeft vragen van het publiek opgeroepen over de staat Colorado\’s proces voor het verzegelen van strafbladen. Details in het verleden van de schutter leken erop te wijzen dat deze tragedie voorkomen had kunnen worden als sommige aspecten van het strafrechtproces in Colorado in acht waren genomen, maar als we het proces volledig begrijpen, krijgen we wat duidelijkere antwoorden

Club Q Shooter\’s Sealed Criminal Past

Aldrich was vorig jaar gearresteerd nadat hij zijn moeder in haar huis had bedreigd met een zelfgemaakt explosief. Het incident leidde tot een impasse met de politie, de evacuatie van nabijgelegen huizen en Aldrich werd beschuldigd van ontvoering en bedreiging met geweld. Om nog onduidelijke redenen is er echter nooit een veroordeling uitgesproken in deze zaak en is het dossier later verzegeld

Kwalificaties voor het verzegelen van Colorado Criminal Records

In 2019, de Colorado wetgever aangenomen wetsvoorstel HB19-1275, die de mogelijkheid vergroot om strafbladen te verzegelen, waardoor mensen met een crimineel verleden meer toekomstige kansen krijgen in de samenleving.

Volgens de wetgeving is er een verdere vereenvoudigde procedure voor het verzegelen van strafbladen voor gevallen die aan specifieke criteria voldoen:

  • De strafzaak is geseponeerd door het openbaar ministerie of nadat de verdachte tijdens het proces is vrijgesproken
  • De verdachte voltooit een afleidingsovereenkomst
  • De verdachte voltooit een uitgesteld vonnis en straf, en de aanklacht wordt geseponeerd

“Het verzegelen van strafbladen geeft in de meeste gevallen een nieuwe start aan personen die een nieuwe bladzijde willen omslaan,” legde Austin uit. “Het is bedoeld om mensen die in het verleden fouten hebben gemaakt een kans te geven een productief leven na te streven – niet om gewelddadige mensen een kans te geven het publiek tot slachtoffer te maken.”

In het geval van Aldrichs arrestatie van 2021 – als er een aanklacht was ingediend en een veroordeling was bereikt – zou Aldrich waarschijnlijk niet hebben voldaan aan de kwalificaties van de staat om zijn strafblad te verzegelen. Verder, zei Austin, is het mogelijk dat hij de vuurwapens die hij gebruikte bij de aanval van deze maand niet legaal zou mogen bezitten omdat een veroordeling voor een aantal jaren – mogelijk zijn hele leven – het bezit van wapens onmogelijk zou maken

Over Right Law Group

Right Law Group is een Top-Rated Colorado Springs Criminal Defense Law Firm dat waarde hecht aan eerlijkheid, integriteit en constante zelfverbetering. Met ervaring en kennis van Colorado strafrecht en een achtergrond in vervolging, vechten we voor de rechten van onze klanten met behulp van real-life ervaring, of ze zich in de problemen bevinden voor een DUI, misdemeanor, felony, domestic violence, of een andere strafrechtelijke aanklacht.

Right Law Group heeft twee locaties: 102 S Tejon St. #1156, Colorado Springs, CO 80903, in het centrum van Colorado Springs, en de Garden of the Gods locatie op 5030 Boardwalk Dr. Suite 225, Colorado Springs, CO 80919.

Contactgegevens:

Name: Alexis Austin
Email: alexis@rightlawgroup.com
Job Title: CEO and Founder