header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt Blue Apron\’s “Maaltijden annuleren is gemakkelijk” claim gegrond

Dec 2, 2022 6:56 AM ET

New York, NY – 1 december 2022 In een BBB National Programs National Advertising Division (NAD) uitdaging, aangebracht als onderdeel van NAD\’s routine toezicht op nationale reclame voor waarheid en transparantie, heeft NAD bepaald dat Blue Apron LLC een redelijke basis heeft gegeven voor de claim dat “Maaltijden annuleren is gemakkelijk.”

Blue Apron is een op abonnementen gebaseerd maaltijdpakketbedrijf dat wekelijks wisselende maaltijdpakketten aanbiedt bestaande uit dozen met voorgeportioneerde ingrediënten en bijbehorende recepten om thuis te koken.

Deze abonnementsdiensten vormen negatieve optiemarketing, ruim gedefinieerd als een categorie commerciële transacties waarbij verkopers het uitblijven van een bevestigende actie van een klant, om een aanbod af te wijzen of een overeenkomst te annuleren, interpreteren als instemming met het in rekening brengen van goederen of diensten. NAD merkte op dat er verschillende soorten plannen zijn in negatieve optiemarketing en dat de dienst van Blue Apron een continuïteitsplan vormt – namelijk dat consumenten ermee instemmen om hun voedselpakketten voor een maandelijks bedrag te blijven ontvangen totdat zij hun abonnement affirmatief opzeggen.

NAD informeerde naar de gesponsorde Instagram-post van de adverteerder met de uitdrukkelijke claim “Maaltijden opzeggen is gemakkelijk,” gemaakt in verband met een prijsclaim (“Vanaf $7,49 per portie”). NAD bepaalde dat de claim in de context redelijkerwijs de boodschap overbrengt dat consumenten hun abonnement naadloos kunnen opzeggen.

Bij de beoordeling of Blue Apron consumenten gemakkelijke manieren biedt om maaltijden op te zeggen, overwoog NAD dat het recente rapport “Bringing Dark Patterns To Light” van de Federal Trade Commission suggereert dat consumenten een op een abonnement gebaseerde dienst moeten kunnen opzeggen via hetzelfde medium (zoals een website of mobiele applicatie) als de aanmelding. De NAD bepaalde dat de claim “C]anceling meals is easy” wordt ondersteund omdat consumenten zich online bij Blue Apron aanmelden en opzeggen.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Blue Apron dat het “de missie van de NAD van vrijwillige zelfregulering van reclame ondersteunt en blij is met de vaststelling van de NAD”. De adverteerder verklaarde verder dat het “voortdurend streeft naar verbeteringen in zijn klantervaring en is trots op zijn steun aan het doel van duidelijke, transparante en waarheidsgetrouwe informatie in reclame.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden om het consumentenvertrouwen te vergroten en consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt tegenwoordig toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te bevorderen op gebieden als reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire