header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Een snelle gids voor bieden en schatten van kosten in de bouw

Dec 2, 2022 12:26 AM ET

Deze gids leidt u door de belangrijkste onderdelen van het schatten van een bouwproject en hoe technologie het kan verbeteren

Bouwkosten schatten is het proces van het berekenen van de kosten van het bouwen van een fysieke structuur. Schatters gebruiken verschillende methoden om de totale kosten te berekenen, inclusief materiaal- en arbeidskosten. Het doel is om een begroting op te stellen die alle kosten van het project dekt. Budgettering voor een bouwproject kan ontmoedigend zijn, maar met een beetje kennis hoeft dat niet zo te zijn. In deze korte handleiding doorlopen we de basisprincipes van de bouwkostenbegroting, zodat u een realistische begroting voor uw volgende project kunt opstellen.

Wat is bouwkostenbegroting?

Bouwkostenbegroting is het proces van het berekenen van de kosten van een bouwproject.

Er zijn veel factoren die de nauwkeurigheid van een bouwkostenraming kunnen beïnvloeden, zoals het type project, de locatie, de grootte en omvang van het project en de ervaring van de calculator.

Bouwkostenraming is een belangrijk onderdeel van elk bouwproject en kan ervoor zorgen dat een project binnen het budget blijft.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een projectkostenraming?

Als algemeen aannemer is het belangrijk om een goed begrip te hebben van kostenramingen. Kostenramingen zijn immers de basis waarop alle bouwprojecten worden gebouwd. Maar wat komt er precies kijken bij een kostenraming? In deze snelle gids zullen we de belangrijkste onderdelen van een kostenraming opsplitsen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw volgende project een solide basis heeft.

De scope of wo rk en algemene voorwaarden

Het eerste (en misschien wel belangrijkste) onderdeel van een kostenraming is de scope of work. Dit definieert de grenzen van wat in het project zal worden opgenomen en zet de toon voor al het andere dat volgt. Zodra de omvang van het werk is vastgesteld, kunt u overgaan tot het ontwikkelen van een schatting van de materialen, arbeid en apparatuur die nodig zijn om het project te voltooien.

Het tweede onderdeel van een kostenraming is de algemene voorwaarden van het project. Met dit onderdeel krijg je inzicht in de zaken en middelen die nodig zijn voor de voltooiing van het project en die geen deel uitmaken van het eindproduct dat aan de eigenaar wordt overgedragen.

Zelf schatten

Als projectschatter is een van de belangrijkste en meest tijdrovende taken het uitvoeren van gedetailleerde schattingen van de projectstaat van hoeveelheden. Dit proces vereist een zorgvuldige analyse van de projecttekeningen en specificaties om een volledig begrip van het te voltooien werk te ontwikkelen. Zodra de schatter een duidelijk begrip van het project heeft, kunnen zij beginnen met het ontwikkelen van een nauwkeurige kostenraming. Er zijn veel factoren die moeten worden overwogen bij het schatten van een bouwproject.

  1. Heb een grondig begrip van de projecttekeningen en specificaties.
  2. Bepaal de hoeveelheid en soort materialen die nodig zijn om het werk te voltooien.
  3. Bepaal eventuele speciale apparatuur of diensten die nodig zullen zijn.
  4. Bereken de arbeidskosten in verband met het voltooien van het werk.

Het proces van kostenraming kan behoorlijk tijdrovend zijn, maar het is essentieel om een nauwkeurige projectkostenraming te genereren.

Bieden met onderaannemers en leveranciers

Om veel offerteaanvragen te ontvangen is het belangrijk om veel exposure van het bedrijf te krijgen, bij voorkeur op een marktplaats die een snellere reactie mogelijk maakt bij het bieden met onderaannemers en leveranciers. Het is goed om de mogelijkheid te hebben om offertes in verschillende formaten te produceren, maar het is het belangrijkst om indieningsstatistieken te kunnen analyseren, voorstellen te vergelijken en documenten op één plek te beheren.

Indirecte kosten

Indirecte kosten zijn kosten die verband houden met het bouwproject, maar niet direct gerelateerd zijn aan de eigenlijke bouwstaat. Het kan gaan om uitrusting, lonen van arbeiders, beheer van de bouwplaats, huur en nutsvoorzieningen. Indirecte kosten kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor het totale budget van een bouwproject. Het is belangrijk om bij het plannen en begroten van een bouwproject zorgvuldig rekening te houden met alle indirecte kosten. Als u aan een groter project werkt, is het ook belangrijk om rekening te houden met overheadkosten die het hele bouwbedrijf beïnvloeden vanuit administratief en juridisch oogpunt. Zaken als huurruimte, personeelsbeloningen, verzekeringskosten, marketing, juridische kosten en terugkerende belasting- of onroerendgoedbetalingen moeten worden meegenomen. Deze kosten kunnen van grote invloed zijn op uw resultaat, dus zorg ervoor dat u ze meeneemt in uw schatting.

Onverwachte kosten

Neem tot slot een reservefonds op voor onverwachte kosten die zich in de loop van de bouw kunnen voordoen, zoals spontane wijzigingen, onverwachte ongevallen, vertragingen in de tijd, het bouwrijp maken van grond en uitgravingen, kosten van vergunningen, risicoverzekering, borgstelling, de stijgende kosten van grondstoffen, andere risico\’s in het project en de vergoeding van arbeiders.

Winstgevendheid

De winstgevendheid van een bouwproject wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder onderaannemers en materiaalkosten, onvoorziene kosten, indirecte kosten en overheadkosten. Daarom is het belangrijk om vooruit te plannen en met al deze factoren rekening te houden bij het vaststellen van de gewenste winstmarge.

Bij het overwegen van al deze factoren is het belangrijk om een realistische en haalbare winstmarge voor het project vast te stellen en er rekening mee te houden dat er dingen mis kunnen gaan. Door dit te doen, kunt u ervoor zorgen dat het project financieel haalbaar is en het gewenste rendement kan genereren.

Door de tijd te nemen om deze belangrijke onderdelen van een kostenraming te begrijpen, bent u beter voorbereid om uw bouwprojecten van begin tot eind te beheren.

Nauwkeurig schatten is de belangrijkste sleutel tot het succes van een project

Als bouwprofessional weet u dat nauwkeurigheid essentieel is als het gaat om het schatten van de kosten van een project. Immers, als uw schatting te laag is, kunt u uiteindelijk geld verliezen op het werk. Aan de andere kant, als uw schatting te hoog is, kunt u uzelf uit de concurrentie prijzen en potentieel werk mislopen.

Daarom is het zo belangrijk dat u de tijd neemt om een goed geïnformeerde en nauwkeurige schatting te maken voor elk bouwproject waarop u biedt. In deze snelle gids geven we u enkele tips over hoe u dat kunt doen.

Er zijn ook een aantal verschillende KPI\’s (key performance indicators) die moeten worden geanalyseerd bij het schrijven van een schatting voor een bouwopdracht. De analyse van prijsindices is cruciaal om weloverwogen beslissingen over het project te kunnen nemen. Daarnaast kan het bekijken van historische gegevens voor soortgelijke projecten u een goed idee geven van wat u kunt verwachten op het gebied van kosten en tijdlijn.

Met deze tips in gedachten kunt u nauwkeurigere ramingen van bouwkosten ontwikkelen en uw kansen op het winnen van meer offertes verbeteren.

Hoe technologie het mogelijk maakt om kostenramingen en aanbestedingsprocessen te stroomlijnen

Bouw kostenramings- en biedingssoftware is een hulpmiddel waarmee u de kosten van uw bouwproject nauwkeurig kunt ramen.

conwize system process

ConWize\’s end-to-end oplossing voor aanbestedingsafdelingen

Hier volgt een voorbeeld van een handleiding in 4 stappen voor het indienen van een aanbesteding, die ook in deze video te bekijken is:

  1. Vul de overzichtsinformatie over de aanbesteding in, zoals het type werk, de indieningstermijn en een begeleidende brief.

  2. Kies de relevante hoeveelheidsregels uit uw project, of kopieer en plak ze uit Excel.

  1. Upload alle relevante documenten en specificaties.

  2. Kies de onderaannemers en leveranciers die u wilt uitnodigen om op uw offerte te reageren en klik op “Verzenden”

Nu hoef je alleen nog maar de biedstatus te volgen om te zien wie een voorstel heeft geopend en ingediend.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een bouwkostenraming software?

Bouwkostencalculatiesoftware kan u tijd en geld besparen door nauwkeurige en actuele informatie over bouwkosten te verstrekken. Door gebruik te maken van software voor het ramen van de bouwkosten kunt u:

– Vergelijken tussen versies

– Tijd besparen bij het werken aan een offerte

– Risico\’s en fouten beperken

– Maak datagestuurde beslissingen

– Bespaar tijd bij het verschuiven van aanbestedingsgegevens naar uitvoering

Software voor het ramen van de bouwkosten kan u helpen uw project nauwkeurig te begroten en de kosten bij te houden terwijl ze veranderen. Dit kan u geld besparen door overbesteding aan uw project te voorkomen.

Conclusie

Met de huidige realiteit dat projecten groter en complexer worden, is het belangrijk om een concurrentievoordeel te behalen en efficiënter te zijn met projectramingen. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën die dat voordeel bieden met unieke mogelijkheden, kunnen hoofdaannemers wendbaarder en nauwkeuriger zijn en het volledige plaatje zien. Overstappen van handmatig werk of verouderde software, die er langer over doet om te ramen en u geen analyse van alle gegevens kan laten zien, kan vaak het verschil zijn tussen het winnen of verliezen van een project.

 

Contactgegevens:

Name: Danit Kellmer
Email: [email protected]
Job Title: Marketing Director

Tags:   Dutch, United States, Wire