header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe in aanmerking komen voor een persoonlijke lening

Dec 2, 2022 12:42 AM ET

Als je geen geld hebt voor een uitgave, zoals een medische rekening of de vervanging van een dak, kan een persoonlijke lening van pas komen. In de meeste gevallen ontvang je vooraf een vast bedrag en betaal je dat terug via vaste maandelijkse betalingen over een afgesproken termijn.

Voordat je een persoonlijke lening aanvraagt, is het een goed idee om je vertrouwd te maken met de vereisten. Hoewel de acceptatiecriteria van kredietverstrekker tot kredietverstrekker verschillen, zullen de meeste kredietverstrekkers het volgende in overweging nemen wanneer zij uw aanvraag beoordelen om te bepalen of zij u al dan niet zullen goedkeuren.

Krediet score

Uw krediet score is een van de belangrijkste factoren waar een kredietverstrekker naar zal kijken wanneer u een persoonlijke lening aanvraagt. Kredietscores zijn gebaseerd op betalingsgeschiedenis, verschuldigde bedragen, lengte van de kredietgeschiedenis, kredietmix en nieuw krediet. Gelukkig kunnen sommige kredietverstrekkers je goedkeuren, zelfs als je een lage kredietscore hebt.

Inkomen

Omdat je inkomen laat zien of je de middelen hebt om een persoonlijke lening terug te betalen, zal een kredietverstrekker waarschijnlijk een minimum inkomenseis stellen. Ze kunnen ook vragen dat je een vaste werksituatie hebt. Je zult gevraagd worden om bewijs van inkomen en werk te leveren door middel van verschillende documenten.

Schuld/inkomen verhouding

Schuld/inkomen verhouding is al je maandelijkse schuldbetalingen gedeeld door je bruto maandinkomen. Hoe lager uw verhouding, hoe beter, omdat het kan aantonen dat u waarschijnlijk uw huidige schulden en een nieuwe persoonlijke lening, mocht u die aangaan, zult kunnen betalen. Streef naar een schuld/inkomen verhouding van niet meer dan 50%.

Collateral

Als u een gedekte persoonlijke lening aanvraagt, moet u een goed in onderpand geven. Dit kan uw auto, beleggingsrekening, onroerend goed, of verzamelobjecten zoals edele metalen of munten zijn. Als u uw betalingen niet doet, heeft de kredietgever het recht om uw onderpand terug te nemen om zijn verliezen te compenseren.

Persoonlijke lening documenten

Als je besluit om formeel een persoonlijke lening aan te vragen, zal de kredietverstrekker je vragen om een aantal documenten te overleggen, zoals:

  • Leningaanvraag: De meeste aanvragen kunnen online worden ingevuld vanuit het comfort van je eigen huis. Als je er een invult, moet je de belangrijkste persoonlijke en financiële gegevens opgeven.
  • Identiteitsbewijs: De kredietverstrekker wil weten of je bent wie je zegt dat je bent. Daarom zullen ze waarschijnlijk twee vormen van ID nodig hebben. Een rijbewijs, paspoort, geboorteakte en nationaliteitsbewijs zijn allemaal acceptabel.
  • Inkomensverificatie: Kredietverstrekkers willen dat je je inkomen bevestigt, ongeacht of je zelfstandig bent, een traditionele baan hebt of alimentatie, pensioen of sociale zekerheid ontvangt. Loonstrookjes, belastingaangiften en bankafschriften zijn de meest voorkomende vormen van inkomensverificatie.

The Bottom Line

Gelukkig is het vrij eenvoudig en gemakkelijk om een persoonlijke lening aan te vragen en goedgekeurd te worden. Zolang je weet waar de meeste verstrekkers van persoonlijke leningen op letten, kun je verrassingen voorkomen en het aanvraagproces stroomlijnen.

Sponsored Content

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: keyonda.goosby@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire