header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division verwijst vergelijkende reclameclaims van Zscaler naar Federal Trade Commission voor nader onderzoek

Dec 2, 2022 6:50 AM ET

New York, NY – 30 november 2022 De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft reclameclaims van Zscaler, Inc. doorverwezen naar de Federal Trade Commission (FTC) nadat het bedrijf niet inhoudelijk heeft gereageerd op een uitdaging met betrekking tot claims voor zijn Zero Trust Exchange Platform. De NAD heeft aanbevolen dat Zscaler niet langer claims indient over verschillende kenmerken en voordelen van zijn Zero Trust Exchange-platform ten opzichte van de technische mogelijkheden van Prisma Access, het platform van uitdager Palo Alto Networks. Hoewel Zscaler betoogde dat de NAD niet bevoegd was om deze betwisting in overweging te nemen, heeft de NAD bepaald dat zij, overeenkomstig de NAD/NARB-procedures, bevoegd is voor de in deze zaak aan de orde zijnde reclameclaims omdat:

  • Een geheimhoudingsovereenkomst tussen de adverteerder en een entiteit die geen partij is bij deze procedure beschermde de reclameclaims in een marketingbrochure niet tegen de beoordeling van de NAD, hoewel de adverteerder betoogde dat de uitdager een vertrouwelijkheidsovereenkomst van een derde onrechtmatig verstoorde. Om beleidsredenen is het belangrijk dat adverteerders geen mantel van vertrouwelijkheid gebruiken om misleidende reclame te verbergen.
  • De marketingbrochure waarin de gewraakte beweringen staan, is een zorgvuldig opgesteld document van zeventien bladzijden met uitgebreide ontwerpelementen die erop wijzen dat het bedoeld was voor brede verspreiding. De adverteerder erkende dat het aan meerdere ontvangers werd verstrekt om de voordelen van het beveiligingsplatform van Zscaler te promoten en bijgevolg nationale reclame vormt in de zin van de NAD/NARB-procedures.

De NAD overweegt routinematig uitdagingen waarbij het gaat om zeer gecompliceerde technologieën uit vele industrieën zonder probleem en concludeerde dat de kwesties in deze zaak niet zo technisch zijn dat ze buiten de beoordeling van de NAD vallen.Omdat Zscaler geen enkel argument of bewijs heeft ingediend om zijn beweringen ten gronde te ondersteunen, kunnen de NAD/NARB-procedures de NAD laten concluderen dat Zscaler niet heeft voldaan aan zijn verplichting om een redelijke basis voor zijn beweringen te verschaffen. Zscaler heeft geweigerd deze schriftelijke verklaring in te dienen. Daarom heeft de NAD, overeenkomstig de NAD/NARB-procedures, deze zaak doorverwezen naar de FTC en andere regelgevende instanties voor onderzoek en mogelijke handhavingsmaatregelen.Alle samenvattingen van de BBB National Programs zaakbesluiten zijn te vinden in de zaakbesluitenbibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden om het consumentenvertrouwen te vergroten en waar consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt tegenwoordig toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te bevorderen op gebieden als reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org. Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Abby Hills
Director of Communications
BBB National Programs
703.247.9330 / [email protected]
Tags:   Dutch, United States, Wire