header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De creditcardschuld stijgt al het hele jaar. Hoe zal 2023 eruit zien?

Dec 5, 2022 5:24 AM ET

Eén van de enige voordelen van de COVID-19 pandemie was de enorme daling van de creditcardschulden van consumenten. Doordat overheidsprogramma\’s rechtstreeks geld stuurden naar degenen die het nodig hadden en ze maandenlang het huis niet uit konden, konden mensen met succes hun creditcards afbetalen en weer geld op de bank zetten.

Maar toen de overheidshulp abrupt stopte, terwijl de inflatie hoog bleef, begon de creditcardschuld van veel Amerikanen te stijgen. Stel dat u met ditzelfde probleem worstelt. In dat geval kunt u credit card debt consolidation overwegen, waarmee u meerdere schulden van al uw creditcards kunt combineren om ze tegelijkertijd af te betalen met één eenvoudige maandelijkse betaling.

Een blik op de cijfers

Volgens de Federal Reserve is de creditcardschuld het afgelopen jaar met 15% gestegen. Deze stijging markeert de meest significante jaar-op-jaar stijging in meer dan 20 jaar. Consumenten hebben vanaf november 2022 een creditcardschuld van 930 miljard dollar, bijna evenveel als het recordbedrag dat in het vierde kwartaal van 2019 werd bereikt.

Diegenen in de gebieden met de laagste inkomens hebben zelfs meer schulden dan vóór de pandemie, waaruit blijkt hoe hard de pandemie de meest kwetsbare leden van de gemeenschap heeft getroffen. Aan de andere kant hebben de meest welvarende mensen in de gemeenschap gemiddeld 300 dollar minder creditcardschuld dan vóór de pandemie.

Deskundigen denken dat de stijging van de creditcardschuld van consumenten te wijten is aan vele factoren, waarbij inflatie de belangrijkste oorzaak is. Nu mensen zich echter weer comfortabeler voelen om de wereld rond te reizen, lijkt de inflatie geen groot genoeg afschrikmiddel voor mensen om vakanties of andere consumptiegoederen te vermijden.

On the bright side

De totale schuld, die alle soorten schulden omvat, is ruim $ 2,3 biljoen hoger dan eind 2019. Ook al klinkt dat eng, het goede nieuws is dat de delinquenties dalen. Delinquencies gebeuren wanneer iemand meer dan 30 dagen achterstallig is op een schuld, wat de kredietscore aanzienlijk kan beïnvloeden en uiteindelijk kan leiden tot terugname, executie of veel betaalde rente. Hoewel de schuld hoger is, is het percentage mensen met een schuld in incasso lager dan vóór de pandemie.

De daling van het aantal delinquenties kan het gevolg zijn van gemiddeld hogere spaarrekeningen dan vóór de pandemie of een grotere focus op het doen van tijdige betalingen om onnodige rentelasten te vermijden. Hoe dan ook, het nieuws is goed.

Wat te verwachten in 2023

Het ziet er goed uit in 2023, ervan uitgaande dat de Feds de recordinflatie zo snel mogelijk onder controle krijgen. Ze hebben de rente in heel 2022 zes keer verhoogd, met nog meer verhogingen in het vierde kwartaal en in het eerste kwartaal van 2023.

Wanneer de inflatie onder controle komt, nemen de totale cashflow en de koopkracht van consumenten toe, en deskundigen van Goldman Sachs voorspellen dat de discretionaire cashflow van huishoudens met ongeveer 4,2% zal toenemen. Veel mensen zijn bang voor een opkomende recessie, maar als dit nieuws juist blijkt te zijn, kunnen we die misschien met succes vermijden.

Bottom Line

Als u worstelt met creditcardschulden, is dit misschien het perfecte moment om plannen te maken om uw schuld weg te werken en uw spaargeld of investeringen te laten groeien. Maak een budget en houd je daaraan om elke maand geld vrij te maken om schulden af te betalen. Richt u op kleinere schulden of kaarten met een hoge rente voordat u naar de volgende gaat. Of overweeg opties zoals schuldconsolidatieleningen om al uw schulden tegelijk af te lossen.

Wat u ook kiest, wees voorbereid op zo ongeveer alles in 2023. Als we iets hebben geleerd van de afgelopen jaren – verwacht het onverwachte.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire