header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Heeft de inflatie de vakantie-uitgaven voor Amerikanen onbereikbaar gemaakt?

Dec 5, 2022 6:48 AM ET

U hebt de term “inflatie” dit jaar misschien vaak horen vallen. Inflatie betekent dat de prijs van de meeste of alle goederen en diensten in de samenleving omhoog gaat. Je zou ook kunnen zeggen dat de waarde van een dollar is gedaald omdat je er minder mee kunt kopen.

Het inflatiecijfer is te volgen, en het valt niet te ontkennen dat goederen en diensten in 2022 duurder zijn geworden. Dat staat op het netvlies van sommige Amerikanen die het vakantieseizoen ingaan en cadeaus willen kopen voor hun geliefden.

Dit roept de vraag op of de inflatie de vakantie-uitgaven dit jaar moeilijk of onmogelijk heeft gemaakt voor inwoners van de VS. Dat beantwoorden we in het volgende artikel.

Holiday Loans

Het probleem voor sommige Amerikanen die vakantiegeschenken voor familieleden willen kopen, is dat hun salaris niet in hetzelfde tempo is gestegen als de inflatie. Als je rond de feestdagen meer geld nodig hebt, kun je het beste je baas om opslag vragen. Dat hoeft echter niet te betekenen dat hij je die zal geven.

In plaats daarvan, als je geld nodig hebt, zou je een kredietunie of bank kunnen benaderen over het krijgen van een lening. Kerstleningen zijn gebruikelijk als je een snel geldinfuus nodig hebt.

Maar als je hiervoor kiest, heb je een plan nodig om die lening na de vakantie terug te betalen. Zelfs als je een gunstige rente krijgt, wil je niet eindeloos rente blijven betalen over die lening.

Minder dure cadeaus

Misschien kijk je naar een lening en besluit je dat de rente die de leningverstrekker wil, te hoog is. Een andere optie zou kunnen zijn om uw familieleden en vrienden minder dure geschenken te kopen.

Als de inflatie u in een positie heeft gebracht waarin de geschenken die uw dierbaren willen niet in uw prijsklasse liggen, kunt u hen vragen of er goedkopere geschenken zijn waar ze misschien blij mee zijn. Als sommige van uw familieleden bijvoorbeeld kleding willen, kunt u artikelen voor hen kopen in tweedehandswinkels of winkels die geen merkartikelen zijn. Als een van uw kinderen een nieuwe tv wil, kunt u er een kopen van een minder bekend merk.

Uw familieleden en andere ontvangers van cadeaus moeten zich realiseren dat de geest van het seizoen niet draait om materialisme. De gedachte is net zo belangrijk als het cadeau zelf.

Eat at Home

Andere Amerikanen zijn misschien van plan om rond de feestdagen uit eten te gaan. Door de inflatie is uit eten gaan echter duurder geworden.

Inwoners van de VS die vinden dat de prijzen van uit eten gaan door de inflatie buiten hun budget vallen, kunnen in plaats daarvan boodschappen doen en thuis een speciale maaltijd bereiden. U kunt online naar recepten zoeken en met liefde een maaltijd bereiden.

Geef niet meer uit dan u verdient

Voor de meeste Amerikanen heeft de inflatie de broekriem enigszins aangehaald. Dat hoeft echter niet te betekenen dat vakantie-uitgaven onmogelijk zijn. In de laatste weken van het jaar moet u nog wat geld kunnen uitgeven. U moet alleen budgetteren en vermijden iets te extravagant te kopen.

Boodschappen doen om thuis maaltijden te bereiden is zinvol als uit eten gaan buiten uw budget valt. U kunt ook uit eten gaan, maar een aantal van de minder dure menu-items kopen.

U kunt kijken naar het krijgen van een vakantielening van een credit union of bank, maar alleen als u een concreet plan hebt om dat geld na de vakantie terug te betalen. Je wilt die schuld niet erg lang dragen vanwege de rente die de kredietverstrekker je in rekening zal brengen.

Je kunt ook aan geliefden vragen of ze verzoeken hebben voor minder dure cadeaus dan hun eerste keuzes. Ze zijn misschien een beetje teleurgesteld dat ze geen dure cadeaus kunnen krijgen, maar ze zouden het moeten begrijpen als je de realiteit van je financiële situatie uitlegt.

Vakantie-uitgaven zijn voor de meeste Amerikanen niet buiten bereik, zelfs niet met de ongebreidelde inflatie. Je moet gewoon uit de hand gelopen uitgaven vermijden.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire