header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe oplichting door schuldconsolidatie te vermijden

Dec 5, 2022 6:42 AM ET

Mensen hebben allerlei opvattingen over geld. Sommige financiële ideeën komen voort uit begrippen die familieleden of vrienden in je hoofd stoppen. Sommige daarvan leer je misschien ook uit internetartikelen, tv-programma\’s of andere bronnen.

Wat je ook denkt te weten, of het nu gaat om overtuigingen over schulden aflossen, de beste manier om geld te sparen, of iets anders, je moet goed nadenken over waar je het gehoord hebt en hoe betrouwbaar je die bron acht. Als je financieel advies kreeg van je werkloze oom tijdens Thanksgiving, is dat nauwelijks iets wat je als de gospelwaarheid moet beschouwen.

Met dat in gedachten, laten we het hebben over een paar veel voorkomende mythen die ervoor kunnen zorgen dat je kredietscore een klap krijgt. U moet uw kredietscore in de gaten houden, en als u deze onwaarheden gelooft, kan dat de verkeerde kant op gaan.

Wat is uw kredietscore?

Als eerste moeten we ervoor zorgen dat u begrijpt wat we bedoelen met de term “kredietscore”. Uw kredietscore is een getal dat voorspelt hoe groot de kans is dat u een lening terugbetaalt of financieel op een bepaalde manier handelt. Veel instellingen kijken naar uw kredietscore voordat ze beslissen of ze u een lening verstrekken. Een verhuurder kan naar uw score kijken om te bepalen of hij u al dan niet een appartement verhuurt.

In het algemeen zal uw score ergens tussen 300 en 850 liggen. Met een hogere score, bent u in een betere positie om een appartement te huren, een autolening te krijgen, enz.

Nu, laten we het hebben over mythes die uw score kunnen schaden door deze te laten dalen.

1. Een kredietcontrole heeft geen invloed op je score

Dit is soms waar, maar niet altijd. Wat bekend staat als een “soft pull” zorgt er niet voor dat je score daalt. Een “hard pull” zal het schaden, dat wel.

Een soft pull is wat er gebeurt wanneer een entiteit zoals een credit card bedrijf doet iets als het controleren van uw krediet om te zien of u in aanmerking komt voor een exclusieve aanbieding. Een hard pull, daarentegen, gebeurt wanneer een financiële instelling, zoals een bank, uw krediet controleert om te zien of ze u een lening moeten verstrekken.

De incidentele hard pull verlaagt uw score, maar het zal niet te veel schade doen. Je moet er alleen geen gewoonte van maken.

2. Een creditcard afsluiten schaadt je score niet

Dit is niet waar. Het afsluiten van een creditcard rekening zal uw credit score te verlagen. De reden is dat een deel van hoe uw score wordt gegenereerd komt van hoeveel krediet u gebruikt. Uw vermogen om meer krediet te hebben dat u niet gebruikt houdt uw score hoog.

Als u een kaart afsluit, zorgt dat ervoor dat uw hoeveelheid beschikbaar krediet daalt. Met minder beschikbaar krediet, zal je credit score ook dalen. Maar net als bij een hard pull kun je altijd je krediet weer opbouwen nadat je een kaart hebt afgesloten.

3. Het is goed om saldo op een creditcard te hebben

Dit idee is ook onjuist. U zult altijd een hogere credit score hebben als u geen saldo heeft op uw open credit card rekeningen. Als u geen saldo kunt hebben, wilt u zo weinig mogelijk geld van de ene naar de andere betalingsperiode op uw creditcardrekeningen hebben staan.

Ben je bewust van deze mythes

Hoe beter je begrijpt wat feitelijk is en wat een mythe is met betrekking tot een kredietscore, hoe beter je in staat bent om je score zo hoog mogelijk te houden. Probeer geen saldi te hebben op uw open credit card rekeningen. Laat uw creditcards open, want het afsluiten ervan zal uw score negatief beïnvloeden. Probeer ook niet te veel harde kredietcontroles uit te voeren. Zachte controles zijn oké.

Deze praktijken zullen uw kredietscore in goede vorm houden. Maar als u uw score ziet dalen, geen paniek. U kunt altijd stappen ondernemen om het weer op te bouwen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: press@credello.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire