header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Vrouwelijke werknemer spant onwettige rechtszaak aan wegens discriminatie op grond van geslacht tegen federaal agentschap

Dec 5, 2022 5:18 AM ET

MIAMI, 2 december 2022 – JD Howlette Law kondigde onlangs aan dat het een federale rechtszaak over burgerrechten heeft aangespannen tegen de United States Citizenship and Immigration Services (USCIS) in het Southern District van Florida namens immigratieambtenaar Yadira Dominguez. Volgens de gewijzigde klacht heeft het managementteam van het kantoor van het directoraat Fraudedetectie en nationale veiligheid (FDNS) in Miami, Florida zich jarenlang schuldig gemaakt aan onwettige discriminatie op grond van geslacht en vergelding tegen mevrouw Dominguez. Dominguez stelt dat, ondanks haar jarenlange uitstekende werkprestaties en professionele onderscheidingen, verweerders zich tegen haar begonnen te richten nadat zij een klacht had ingediend over ongepast gedrag van haar mannelijke supervisor. In de gewijzigde klacht stellen verweerders dat Dominguez, een Latijns-Amerikaanse vrouw en moeder van twee minderjarige kinderen, bijna vier jaar lang een vijandige en giftige werkomgeving vol racisme, seksisme, vrouwenhaat, intimidatie, vernedering, discriminatie en vergelding heeft moeten ondergaan. Mw. Dominguez beweert dat het onrechtmatige gedrag van verweerders onder andere bestond uit:

  1. Het tijdens de werkdag onaangekondigd opduiken in haar privéwoning om haar te “controleren”;
  2. Het manipuleren van haar tijd- en aanwezigheidsadministratie;
  3. Het minder gunstig behandelen van haar dan andere werknemers in vergelijkbare situaties wat betreft employee benefits en flexibel werkplekbeleid;
  4. Het herhaaldelijk aanrekenen van afwezigheid zonder verlof (“AWOL”) in plaats van haar toe te staan gebruik te maken van opgebouwd ziekteverlof of jaarlijks verlof;
  5. Herhaaldelijk weigeren van haar verzoeken om gebruik te maken van opgebouwd ziekteverlof, terwijl andere werknemers dit wel mogen;
  6. Het op buitensporige en ongerechtvaardigde wijze bekritiseren van haar werkproduct in vergelijking met hetzelfde werkproduct ingediend door andere werknemers in dezelfde situatie; en
  7. Herroeping van haar telewerkprivileges midden in de COVID-19 pandemie zonder enige legitieme reden daarvoor.

Volgens mevrouw Dominguez staat haar eerstelijns supervisor erom bekend dat hij kleinerende en beledigende opmerkingen maakt over vrouwen die in het hoger management van het kantoor werken en die allen minderheden zijn. De supervisor heeft bijvoorbeeld herhaaldelijk vrouwelijke managers “het b-woord” genoemd, de vrouwelijke directeur van het veldkantoor negatief aangeduid als “Big Mama” en beledigende uitspraken gedaan over Spaanse en/of Latijnse culturen. Dominguez beweert dat ondanks haar aanhoudende en hartstochtelijke verzoeken om hulp, verweerders geen adequate maatregelen hebben genomen om haar recht te beschermen om te werken in een omgeving die vrij is van onwettige discriminatie, vergelding of ander ongepast wangedrag op de werkplek.Wat de schade betreft, stelt de gewijzigde klacht dat Dominguez zich gedwongen zag professionele therapie te volgen, voorgeschreven medicijnen te gebruiken en medische spoedbehandelingen te ondergaan om het hoofd te kunnen bieden aan de hoge mate van angst, depressie en trauma die zij door het onrechtmatige gedrag van verweerders had opgelopen. Mevrouw Dominguez beweert ook dat zij bijna 90.000 dollar heeft uitgegeven aan juridische kosten in haar pogingen om haar burgerrechten te doen gelden bij de Equal Employment Opportunity Commission. De gewijzigde klacht stelt dat verweerders met hun acties Titel VII van de Civil Rights Act van 1964, zoals gewijzigd, hebben geschonden, die federale agentschappen zoals USCIS verbiedt discriminerende personeelsacties te ondernemen op grond van ras, huidskleur, godsdienst, geslacht of nationale oorsprong, en vergeldingsmaatregelen te nemen tegen een werknemer die deelneemt aan de Equal Employment Opportunity (EEO) procedure. Naast een schadevergoeding vordert Dominguez een bevel om managers en supervisors van de FDNS in het Kendall Field Office te verplichten om jaarlijks een training over discriminatie op het werk te volgen, op een wijze en in een vorm die door de U.S. Equal Employment Opportunity Commission is goedgekeurd.

Contactgegevens:

Name: Jordan Howlette
Email: press@jdhowlettelaw.com
Job Title: Managing Attorney