header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


2022 MICHELIN Gids Californie met nieuw 3-sterren restaurant

Dec 8, 2022 2:05 AM ET
  • Addison krijgt drie MICHELIN-sterren en staat in de schijnwerpers bij de 18 restaurants in Californië die nieuwe MICHELIN-sterren krijgen
  • 89 restaurants krijgen in totaal een MICHELIN-ster, waarvan zeven met drie sterren
  • Inspecteurs kennen twee nieuwe groene sterren toe, brengen het staatstotaal op 11

LOS ANGELES, Dec. 5 , 2022 – Negenentachtig restaurants bereikten de sterren in de 2022 editie van de MICHELIN® Guide California – waaronder 18 die nieuwe MICHELIN Star onderscheidingen verdienen. Addison ontving drie sterren, waardoor het aantal drie-MICHELIN-Star restaurants in de staat op zeven komt. Caruso\’s en The Restaurant at JUSTIN kregen elk een MICHELIN Ster, plus een MICHELIN Groene Ster. Californië is nu de thuisbasis van 11 van de 13 restaurants met een groene ster in Noord-Amerika. “Californië is de droom van een fijnproever die uitkomt,” zei Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN gidsen. “Er zijn nu 142 restaurants met drie MICHELIN-sterren in de wereld, met de toevoeging van het spectaculaire Addison. Het is echt een mijlpaal voor het Addison-team, en ze hebben veel om trots op te zijn. “Onze inspecteurs hebben ook twee nieuwe MICHELIN Green-Star-etablissementen genoemd, die bewijzen dat ze toonaangevend zijn op het gebied van duurzame praktijken. Het feit dat de staat zo\’n hoge concentratie Green Stars heeft is een bewijs van de sterke betrokkenheid van de culinaire wereld bij het milieu. Er is gewoon zoveel om enthousiast over te zijn in de selectie van dit jaar.”Hier zijn de nieuwe MICHELIN-Starred restaurants, met aantekeningen van de inspecteurs van elk (volledige inspecteurscommentaren op de MICHELIN Gids website en mobiele app): Drie MICHELIN-sterren Addison (San Diego; Eigentijdse/Californische keuken) Kok William Bradley zwaait sinds 2006 de scepter in Addison en heeft deze Zuid-Californische oase omgetoverd tot een eetgelegenheid van wereldklasse. Wereldwijde inspiratie en Californische sentimentaliteit vormen de kern van zijn aanpak, en geen enkel gerecht vat dit beter samen dan de met sesam gekruide Koshihikari rijst, afgewerkt met appelhout gerookte sabayon en bekroond met Regiis Ova reservekaviaar. Van churros met kippenlever tot een variant op chips en dip, de gerechten zijn speels maar gepolijst. Openingshapjes zoals Kumamoto-oesters met ingelegde groene aardbei of Iberische ham gevouwen over een glorieus gouden aardappel tonen fijn afgestemde smaken. Chawanmushi met schelpdieren is een voorbeeld van meesterlijke controle over techniek, smaken en texturen. De maaltijd wordt afgesloten met een selectie van verbluffende kleine hapjes. Eén MICHELIN ster 715 (Los Angeles; Japanse/Sushi keuken) Oorspronkelijk afkomstig uit de prefectuur Osaka, kwam chef Seigo Tamura naar de VS met de droom om profbasketballer te worden. Gelukkig voor Los Angeles zijn de enige punten die hij scoort het proeven van zijn sushi. Samen met zijn jongere broer, zijn de twee in de voetsporen getreden van hun sushi chef grootvader. Ze halen alle zeevruchten uit Japan en laten grotere vissen, zoals tonijn, zelf rijpen. Hun mix van Hitomebore en Koshihikari rijst is kenmerkend, en terwijl sushi in Edomae-stijl voorschrijft dat er rode azijn voor de rijst moet worden gebruikt, voegen zij een klein beetje suiker toe als knipoog naar hun Osaka roots. Camphor (Los Angeles; Eigentijdse/Franse keuken) Onder leiding van de ubergetalenteerde chefs Max Boonthanakit en Lijo George serveert Camphor serieus goede Franse gerechten met een vleugje kruiden uit Zuidoost-Azië. Creatieve cocktails, waaronder de verfrissende Saint-Germain, maken de ervaring compleet. Bruisend hete rigatoni gevuld met artisjokken, snijbiet en Comte levert de ene bevredigende hap na de andere op, en steak au poivre komt rustend aan in een poel van perfecte saus. Caruso\’s (Montecito; Californische keuken) Het Rosewood Miramar Beach is zijn thuis, en hedendaags Californisch eten met Italiaanse inslag is het motto van de keuken. Gehuisvest in een apart gebouw en gelegen aan het water, maakt u de kleine wandeling om dit elegante toevluchtsoord te bereiken. De eetzaal is prachtig ingericht met leren zitjes, linnen tafels en witte stoelen, die allemaal uitzicht bieden op de klotsende golven. Maar vergis u niet, de seizoensgebonden prix-fixe staat centraal, samen met een focus op regionale producten (zelf gemalen Californische tarwe; zee-egel verkregen van een lokale duiker). Citrin (Santa Monica; Californische keuken) Hoewel gevestigd in hetzelfde gebouw als chef Josiah Citrin\’s zusterrestaurant Mélisse, biedt het aanbod hier meer keuze, met een bescheiden prix-fixe naast à la carte opties. De keuken van chef Ken Takayama brengt kenmerkende combinaties van Franse techniek met een overvloed aan seizoensproducten uit Californië, waarbij de nadruk ligt op vernieuwde, klassieke smaken met moderne, mondiale accenten. Cyrus (Geyserville; Californische keuken) Geroemde wijnland chef-kok Douglas Keane is teruggekeerd naar de voorgrond met zijn herlancering van Cyrus in Geyserville. Het diner is een levendige ervaring die verloopt van canapes en Champagne in de lounge, naar kleine hapjes in de keuken, en eindigt met substantiële composities in de eetzaal. Boerderijverse crudité gedoopt in umeboshi emulsie; Sonoma eend met rapen en hoisin; en zwarte sesam financier met geschaafde pruimen zijn slechts enkele voorbeelden van de indrukwekkende, wereldwijd geaccentueerde keuken. Gwen (Los Angeles; Steakhouse) Overdag verkoopt deze verleidelijk ingerichte slagerij humaan vlees van lokale partnerboerderijen. s Avonds verandert Gwen in een stralende eetzaal waar dezelfde hoogwaardige stukken à la carte en op het meergangenproefmenu worden geserveerd. Deze samenwerking tussen chef-kok Curtis Stone en zijn broer Luke, vernoemd naar hun geliefde grootmoeder, roept Art Deco glamour op met kristallen kroonluchters en een open haard. Het menu is beknopt en bevat huisgemaakte vleeswaren en op houtvuur gegrilde steaks. Hatchet Hall (Los Angeles; Amerikaanse keuken) Deze coole plek in Culver West is een genot, dankzij het getalenteerde team erachter en het werk van chef-kok Wes Whitsell in de keuken. Dit is koken met open vuur, met een zuidelijke knipoog en seizoensgebonden dankzij een overvloed aan lokale producten. Broodjes en koekjes mag je niet missen, terwijl plantaardige items, zoals collard greens met gerookte kalkoen, spreken van kwaliteitsingrediënten en heerlijke balans. Genuanceerde smaken en creativiteit komen samen in de kampachi-kraag en buikspek. Kato (Los Angeles; Aziatische/tijdelijke keuken) Kok Jonathan Yao bestuurt het schip bij Kato en put behendig uit zijn Taiwanese achtergrond om hedendaagse gerechten te creëren die zowel eenvoudig als complex zijn. Hij is niet bang voor verandering en past het menu vaak aan op basis van beschikbaarheid of gewoon zijn eigen grillen. Het maakt niet uit, want u kunt rekenen op een constant creatieve en vaak eigenzinnige ervaring. De gerechten (waarvan sommige door een plaatselijke ambachtsman worden gemaakt) zijn even elegant als inventief. Localis (Sacramento; Californische keuken) Samen met zijn hechte team brengt chef/eigenaar Christopher Barnum-Dann een ongewone warmte in deze intieme omgeving. Zijn enthousiasme is direct voelbaar als hij met plezier zijn inspiratie achter bepaalde gerechten uitlegt en zelfs om feedback vraagt. Dit geldt vooral voor de gasten die aan de ruime toonbank zitten. De keuken heeft een strakke, moderne eenvoud en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten is door en door Californisch. Het biedt ook geen tekort aan persoonlijkheid, door smaken te combineren en te putten uit verschillende wereldkeukens. Manzke (Los Angeles; Hedendaagse keuken) Dit gelijknamige fine dining concept van Walter en Margarita Manzke bevindt zich in hetzelfde gebouw als hun meer casual Bicyclette Bistro. Hier kunt u aanschuiven voor een 10-gangenmenu met een eigentijdse stijl die Franse technieken combineert met Californische invloeden en Aziatische noten. Vindingrijkheid is overal. Het vintage cocktailprogramma is een uniek genot en een aanrader om elke maaltijd mee te beginnen. Nisei (San Francisco; Japanse/hedendaagse keuken) “Nisei” verwijst naar de in Amerika geboren kinderen van Japanse immigranten, wat chef David Yoshimura is; en de synthese van dat erfgoed vormt de basis van deze keuken. De keuken gebruikt zowel durf als subtiliteit in zijn kookkunst, die bol staat van persoonlijkheid en technische finesse. Het degustatiemenu is even traditioneel als inventief, waarbij een klassieke matsutake-bouillon in harmonie is met een volstrekt origineel dessert van Okinawan-paarse zoete aardappel. Osito (San Francisco; Hedendaagse keuken) Kok Seth Stowaway legt zijn hart, ziel en zelfs zijn bijnaam (osito betekent “kleine beer”) in deze rustieke, lodge-achtige plek waar koken op levend vuur centraal staat. Het meergangenproefmenu wordt geserveerd aan een grote gemeenschappelijke tafel en verandert met de seizoenen. Het eten is zowel elementair als verheven, met een subtiele geur van rook die door de verschillende gangen loopt, te zien in gerechten als een licht gegaarde koningszalm met venkel en porcini, of een langzaam gegaarde brisket die aan tafel wordt geborsteld met een intens hartige mossel-BBQ-saus. Press (St. Helena; Amerikaanse keuken) Deze moderne Amerikaanse eetzaal ademt de sfeer van het wijnlandschap en heeft toevallig de grootste collectie Napa-wijnen ter wereld. Chef Philip Tessier is net zo geïnspireerd door de locatie, met eigentijdse, Californische gerechten zoals Kusshi oesters met opgeklopte mierikswortel, citrusgevangen snapper met yuzu-kwark, en witte truffelrisotto die gewoonweg geraffineerd is. The Restaurant at JUSTIN (Paso Robles; Californische keuken) Weg door kronkelende wegen om aan te komen bij het weelderige toevluchtsoord, genesteld in de JUSTIN Winery. Dit restaurant staat voor lokale producten, uit de buurt en uit de eigen boomgaard met 150 bomen, eetbare bloemenvelden, groente- en kruidentuinen en een bijenstal. Chef Rachel Haggstrom en haar team gebruiken hun creatieve vaardigheden voor een enkel proefmenu. Denk aan asperges met een zacht kwarteleitje, bloedsinaasappel en eendenprosciutto of artisjoktortellini met truffel en erwten. San Ho Won (San Francisco; Koreaanse keuken) Een combinatie van de grote talenten van topchefs Corey Lee en Jeong-In Hwang zorgt ervoor dat u het uitzonderlijke kunt verwachten. De zorgvuldig verfijnde techniek van de keuken combineert behendig traditionele Koreaanse smaken met een gevoel voor nieuwigheid, waarbij onberispelijke ingrediënten worden gebruikt voor gerechten met een ongekende diepte en zuiverheid van smaak, of het nu gaat om de nederige kimchi of een verfijnd stuk rundvlees. Ssal (San Francisco; Koreaanse keuken) Hyunyoung en Junsoo Bae hebben ruime ervaring met lekker eten maar werden geïnspireerd om voor zichzelf te beginnen om wat zij zagen als een leegte in de Koreaanse restaurantscene van San Francisco op te vullen. Het resultaat is dit proefmenu dat gebruik maakt van bekende smaken, maar zich onderscheidt door een gevoel van verfijnde eenvoud. Zorgvuldig bereide zeevruchten tonen een toewijding aan vakmanschap, zoals zwarte kabeljauw die gedeeltelijk is gedroogd voordat hij wordt gegrild om een huid te krijgen die zo knapperig is dat hij van de andere kant van de kamer te horen is. Korte ribbetjes van rundvlees zijn een handtekening, zachtjes sous vide gegaard en daarna geschroeid tot een zoetzure korst. Sushi Kaneyoshi (Los Angeles; Japanse/Sushi-keuken) Deze clandestiene (lees: frustrerend moeilijk te vinden) sushicounter bevindt zich op de meest onverwachte plaatsen, maar stap binnen in dit serene, minimalistische pronkstuk en laat u meevoeren naar Japan. Aan elk detail is grote zorg besteed, of het nu gaat om de kwaliteit van de ingrediënten of de kunstige opmaak – een deel van het aardewerk is zelfs handgemaakt door chef-kok Yoshiyuki Inoue. Hoogtepunten zijn onder meer de prachtig geschroeide zeebaars tussen een vel knapperige nori, in soja gesmoorde West Coast-oesters die warm worden geserveerd, en licht gerookte garnalen omhuld met een weelderige eierdooier en sojasaus. Bib Gourmands De inspecteurs van de MICHELIN Gids hebben 15 restaurants toegevoegd aan de Bib Gourmand lijst, die eetgelegenheden erkent voor lekker eten tegen een goede prijs: All Day Baby , Caboco , Chulita , Flavors from Afar , Good Good Culture Club , Hilda en Jesse , Ipoh Kopitiam , Jo\’s Modern Thai , Lalibela , Moo\’s Craft Barbecue , peasants FEAST , Pijja Palace , Pizzeria Bianco , Ramen & Tsukemen TAO en Saffy\’s. Speciale prijzen Naast de Bib Gourmands en Sterren kondigde de Gids drie speciale prijzen aan: De 2022 MICHELIN Guide California Selection: De volledige California selectie – inclusief alle Recommended spots – is beschikbaar op guide.michelin.com en mobile app. De restaurants voegen zich bij de hotelselectie van de MICHELIN Gids, die de meest unieke en spannende verblijfplaatsen in Californië en over de hele wereld bevat. Elk hotel in de Gids is gekozen voor zijn buitengewone stijl, service en persoonlijkheid – met opties voor alle budgetten – en elk hotel kan direct worden geboekt via de MICHELIN Gids website en app. De selectie voor Californië bevat momenteel de meest spectaculaire hotels van de staat, waaronder herrezen gouden eeuw herenhuizen zoals the Paramour Estate, unieke boetieks zoals the Madrona en het Carneros Resort, stemmige ledenclubs zoals the Battery in San Francisco en de Aster in Los Angeles, uitschieters uit onze “Plus”-collectie zoals de Surfrider Malibu en the Ranch at Laguna Beach, kustwonderen zoals de Post Ranch Inn, en mid-century woestijnklassiekers zoals Hope Springs Resort.De MICHELIN Gids is een benchmark in gastronomie. Nu zet het een nieuwe standaard voor hotels. Bezoek de MICHELIN Guide website, of download de app voor iOS en Android, om elk restaurant in de selectie te ontdekken en een onvergetelijk hotel te boeken.Het MICHELIN Guide Star Revelation evenement wordt gepresenteerd met de steun van Capital One. WATCH als chefs en restaurantteams hun prijzen in ontvangst nemen. California\’s 2022 Starred Establishments California\’s 2022 Green-Starred Establishments California\’s 2022 Bib Gourmands Over Michelin North America, Inc. Michelin, het toonaangevende mobiliteitsbedrijf, werkt met banden, rond banden en voorbij banden om Motion for Life mogelijk te maken. Gewijd aan het verbeteren van de mobiliteit en duurzaamheid van zijn klanten, ontwerpt en distribueert Michelin de meest geschikte banden, diensten en oplossingen voor de behoeften van zijn klanten. Michelin levert digitale diensten, kaarten en gidsen om reizen te verrijken en tot een unieke ervaring te maken. Het bedrijf brengt zijn expertise naar nieuwe markten en investeert in hoogtechnologische materialen, 3D-printing en waterstof, om een grote verscheidenheid aan industrieën te bedienen – van ruimtevaart tot biotechnologie. Michelin North America, met hoofdkantoor in Greenville, South Carolina, telt ongeveer 22.500 werknemers en heeft 34 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Canada. (michelinman.com) Over Capital One Bij Capital One zijn we op een missie voor onze klanten – door hen de beste producten, beloningen, service en ervaringen te bieden. Capital One is een gediversifieerde bank die producten en diensten aanbiedt aan particulieren, kleine bedrijven en zakelijke klanten. Wij gebruiken technologie, innovatie en interactie om consumenten te voorzien van producten en diensten die aan hun behoeften voldoen. Via Capital One Dining en Capital One Entertainment bieden wij onze beloningskaarthouders toegang tot onvergetelijke ervaringen op de gebieden waar zij gepassioneerd over zijn, waaronder dineren, muziek en sport. Meer informatie op capitalone.com/dining en capitalone.com/entertainment. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Andrew FestaMichelin North Americaandrew.festa@michelin.comDevon GunnCapital Onedevon.gunn@capitalone.comTelefoon: 571-308-4762

Contactgegevens:

Name: Andrew Festa
Email: andrew.festa@michelin.com
Job Title: Press Officer
Tags:   Dutch, United States, Wire