header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Babak Eftekhari, voormalig Goldman Sachs FX Derivaten pionier, treedt toe tot SEDA als getuige-deskundige.

Dec 8, 2022 2:48 AM ET

New York, NY, 6 december 2022 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiële expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Babak Eftekhari zich bij het bedrijf heeft gevoegd als Managing Director en Expert Witness.

“We staan te popelen om Babak aan boord te hebben en zich aan te sluiten bij het hoge kaliber van deskundigheid en integriteit dat we hanteren bij SEDA Experts,” zei Peter Selman, Managing Partner en voorzitter van SEDA Experts.

De heer Eftekhari gaf als voormalig hoofd van European Emerging Markets Trading voornamelijk leiding aan de Europese lokale markten voor vreemde valuta en koersen bij Bank of America Merrill Lynch en daarvoor bij Goldman Sachs. Naast zijn leidinggevende rol voor de lokale markten had hij op verschillende momenten toezichthoudende verantwoordelijkheden voor de cash en structured credit businesses. Gedurende zijn tijd bij Goldman Sachs hield hij toezicht op een grote uitbreiding van de lokale markten, en in het bijzonder de valutabusiness, van een team van vier handelaren tot een team van 20 handelaren, dat een breed scala aan markten en producten bestreek.

De heer Eftekhari begon zijn carrière in 1997 als handelaar in ontwikkelde markten voor valutaopties en was medebeheerder van het Japanse Yen-boek, voordat hij de uitsluitende verantwoordelijkheid kreeg voor het Europese Cross-boek in Londen. Vervolgens beheerde hij enige tijd de EUR- en GBP-boeken in New York en ondersteunde hij het risicobeheer van het Latijns-Amerikaanse FX-optiesboek. Bij zijn terugkeer naar Londen in 2001 werd hij als enige verantwoordelijk voor het optieboek van de Europese opkomende markten en kreeg hij uiteindelijk de managementverantwoordelijkheid voor het hele valutaboek van de Europese opkomende markten, totdat hij in 2013 Goldman Sachs verliet en een tijdlang de Europese rentetak van de opkomende markten verliet. Bij Goldman Sachs was hij lid van het Divisional Risk Committee. Na zijn vertrek bij Goldman Sachs was de heer Eftekhari van 2013 tot 2016 hoofd van European Emerging Markets Trading bij Bank of America Merrill Lynch, waar hij toezicht hield op een turnaround van de lokale marktactiviteiten.

De afgelopen jaren was de heer Eftekhari betrokken bij verschillende adviesfuncties in verband met zijn carrière in de financiële wereld. Meer recentelijk was hij drie jaar lang Chief People Officer en hoofd Talent Acquisition bij Eisler Capital.

Contactgegevens:

Name: Damiano Colnago
Email: dcolnago@sedaexperts.com
Job Title: Managing Partner