header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Berger Singerman vertegenwoordigt Charles Lydecker, Alan Florez en Ben Barbieri als oprichters van Foundation Risk Partners in verbluffende overwinning op Brown & Brown Insurance.

Dec 12, 2022 2:21 AM ET

MIAMI, FL – Berger Singerman, Florida\’s Business Law Firm, is verheugd aan te kondigen dat zijn trial team onder leiding van partner, James Gassenheimer, en met inbegrip van partners Leonard Samuels en Stephanie M. Chaissan, en medewerkster Brittany Husk, na een proces van drie (3) weken in Daytona Beach, Florida een overwinning hebben behaald. De zeer bekeken zaak tegen Charles Lydecker, Alan Florez en Ben Barbieri, elk een stichtend vennoot van Foundation Risk Partners, betrof vorderingen voor een totaalbedrag van meer dan $145 miljoen, ingesteld door de beursgenoteerde Brown & Brown Insurance (“Brown & Brown” of “BRO”). Brown & Brown wilde schadevergoeding wegens vermeende schending van fiduciaire plichten, schending van beperkende afspraken in arbeidsovereenkomsten en overgangsovereenkomsten, en onrechtmatige inmenging in contractuele en zakelijke relaties.

De rechtszaak betrof een van de twee zaken die door BRO waren aangespannen; de andere zaak was aangespannen tegen Foundation Risk Partners en een andere oprichtende partner, Thomas G. Tinsley. “De zaak die we berecht hebben overlapt grotendeels met de andere zaak en het verkregen vonnis zou veel van de openstaande kwesties in de verwante zaak moeten oplossen”, aldus James Gassenheimer.

Na de slotpleidooien maakte Seventh Judicial Circuit Court rechter Dennis Craig zijn gedetailleerde feitelijke bevindingen bekend en gaf hij opdracht tot een definitief vonnis ten gunste van Lydecker, Florez en Barbieri op alle resterende punten en wees hij Brown & alle vorderingen van $145MM af. Het Hof behield zich de bevoegdheid voor om Lydecker, Florez en Barbieri advocatenhonoraria en kosten toe te kennen.

Dit was een zeer omstreden geschil over handelsgeheimen, niet-concurrentiebedingen en contracten dat voortkwam uit de onzekerheid van de derde generatie van de oprichters van Brown & Brown. Na het afdwingen van het ontslag van bepaalde belangrijke leidinggevenden van BRO, hebben die leidinggevenden, waaronder verweerders, een verzekeringsbedrijf opgericht dat met Brown & Brown concurreert in haar achtertuin van Daytona Beach, Florida. De schadeclaims centreren zich rond een van de vroege overnames van Foundation Risk Partners, Corporate Synergies Group (“CSG”). De overname van CSG in november 2017 was een belangrijke factor in het vroege succes van Foundation Risk Partners. Foundation Risk Partners werd gefinancierd door Warburg Pincus, LLC, die ook in de zaak werd genoemd en vlak voor de rechtszaak in kort geding werd ontslagen. BRO beweerde dat CSG haar overnamedoelwit was en meende dat Lydecker niet mocht deelnemen aan de overname. Het Hof oordeelde dat BRO geen legitiem zakelijk belang had in CSG en dat de overname door Foundation Risk Partners geen schade veroorzaakte aan Brown & Brown. In verwante vorderingen oordeelde de rechtbank dat de gedaagden geen werknemers en/of rekeningen van BRO hebben benaderd of vertrouwelijke informatie hebben gebruikt, zoals werd beweerd.

“Het werd door BRO in hun openingspleidooi bestempeld als verraad, maar was in werkelijkheid een poging van voorzitter Hyatt Brown en Chief Executive Officer Powell Brown, die beiden getuigden tijdens het proces, om ten onrechte te proberen de concurrentie in BRO\’s achtertuin te verpletteren. BRO riep 23 getuigen op om haar zaak te vervolgen. Naast haar voorzitter en CEO waren de getuigen Chief Financial Officer Andy Watts, Chief Acquisition Officer Scott Penny en Retail Regional President Rich Knudson”, aldus James Gassenheimer. “Terwijl de geloofwaardigheid van de getuigen van Brown & Brown wankelde, kwam de ware bedoeling naar voren. We zijn extatisch om deze overwinning voor de consument te hebben geleverd en Brown & Brown\’s voortdurende inspanningen om een monopolie in de verzekeringsmarkt van Florida te handhaven te hebben verslagen,” vervolgde Gassenheimer.

Foundation Risk Partners, opgericht in 2017, is een van de snelst groeiende onafhankelijke verzekeringsmakelaardij en adviesbureaus in de Verenigde Staten, gerangschikt als de 30th grootste onafhankelijke verzekeringsmakelaardij in de Verenigde Staten. BRO is de vijfde grootste onafhankelijke verzekeringsmakelaardij met inkomsten van meer dan $ 3,5 miljard.

ABOUT BERGER SINGERMAN

Berger Singerman LLP, het advocatenkantoor van Florida, heeft meer dan 90 advocaten die werken vanuit kantoren in Fort Lauderdale, Miami, Tallahassee en West Palm Beach. De leden van het kantoor hebben expertise in handelsrecht, waaronder bedrijfsreorganisatie, corporate securities en M & A, geschillenbeslechting, intellectuele eigendom, arbeidsrecht, onroerend goed, milieu en landgebruik, overheid en regelgeving, gezondheidszorg, verzekeringen, interne onderzoeken en witteboordenstrafrecht, belastingen en vermogensbehoud. Berger Singerman wordt consequent en breed erkend door onafhankelijke derden voor zijn uitmuntendheid in klantenservice, de voor cliënten behaalde resultaten en zijn cultuur; onlangs werd het kantoor door de Daily Business Review uitgeroepen tot Midsize Litigation Department of the Year, een topkantoor in Florida door U.S. News and World Report “Best Law Firms”, evenals Chambers USA.

 

Contactgegevens:

Name: Ana Llanes
Email: allanes@bergersingerman.com
Job Title: Marketing & Communications Manager