header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe een betaalcalculator voor leningen te gebruiken

Dec 12, 2022 4:58 AM ET

De voorwaarden van een leningovereenkomst vermelden duidelijk het bedrag en het aantal aflossingen dat nodig is voor terugbetaling, maar dat gebeurt aan het einde van het aanvraag- en goedkeuringsproces. Het gebruik van een loan payment calculator vooraf helpt bepalen welke kredietverstrekker je moet kiezen en maakt het eenvoudiger om een budget te maken om aan hun voorwaarden te voldoen.

Hoe een lening betalingscalculator werkt

Er zijn drie variabelen nodig om een lening betalingscalculator te gebruiken. De eerste twee zijn het bedrag van de lening en het jaarlijks percentage (JKP). De derde is het aantal jaren dat het zal duren om de lening af te betalen. Dit staat bekend als de “looptijd van de lening”. Met de meeste calculators kan de gebruiker meerdere leningtermijnen vergelijken voor budgetteringsdoeleinden.

Het doel is uit te vinden hoeveel de kredietverstrekker in maandelijkse termijnen zal vragen. Voer het leningbedrag, het JKP en de looptijd in als de calculator dat vereist. Sommige betalingscalculators geven de gebruiker automatisch 24 maanden, 36 maanden, 48 maanden en 60 maanden, zodat alleen het bedrag van de lening en het JKP nodig zijn.

Het is belangrijk te begrijpen dat het JKP niet hetzelfde is als het rentepercentage. Het JKP omvat rente en kosten, dus het taalgebruik is belangrijk. Veel kredietverstrekkers adverteren met lage rentetarieven en kredietnemers zijn verrast als ze meer betalen dan verwacht. Vergelijk de JKP\’s, want dat is waar kredietverstrekkers zich gemakkelijker van elkaar onderscheiden.

Inzicht in JKP, rente en aflossing

Het jaarlijkse percentage omvat rente, vergoedingen en andere kosten van de kredietverstrekker, dus het zal altijd hoger zijn dan het rentepercentage. Gedurende de looptijd van de lening blijven deze kosten constant. Rentebetalingen kunnen “front-loaded” zijn, waarbij het grootste deel in de eerste maanden en jaren van de overeenkomst komt. Dit staat bekend als “amortisatie.”

Een lening betalingscalculator zal geen aflossingsschema weergeven omdat elke kredietverstrekker dit anders behandelt. Het moet echter de relatie tonen tussen rentebetalingen en betalingen aan de hoofdsom gedurende de looptijd van de lening. Gebruikers kunnen het totale bedrag zien dat zij gedurende de looptijd van de lening aan rente zullen betalen en hoe het wijzigen van de looptijd dit zal beïnvloeden.

Kiezen voor een kortere looptijd om te besparen op de totale rentebetalingen zal het aflossingsschema niet veranderen. Dat betekent dat leners nog steeds vooral rente betalen in de eerste fasen van de lening. Dat is meestal niet relevant bij ongedekte persoonlijke leningen, maar het maakt een groot verschil bij hypotheekbetalingen wanneer de lener probeert eigen vermogen op te bouwen in zijn huis.

The Bottom Line

Het berekenen van het betalingsbedrag is belangrijk. Lening betaling rekenmachines moeten worden geclassificeerd als een essentieel instrument bij het winkelen en het aanvragen van elk type lening. Het is belangrijk om het bedrag van de maandelijkse termijnbetalingen en de effecten van rente en JKP op de lening te kennen. Het “totaal betaalde bedrag” vertelt de lener precies hoeveel het zal kosten om het bedrag te lenen dat ze nodig hebben.

Een andere factor om te overwegen is dat het kennen van het maandelijkse betalingsbedrag voor het aanvragen van een lening de lener de mogelijkheid geeft om een budget te creëren om die betalingen te doen. Wachten op die informatie tot de leningaanvraag is verwerkt en goedgekeurd kan leiden tot financiële onbeheersbaarheid. De lening betalingscalculator kan dat helpen voorkomen.

Sponsored Content

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire