header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe een persoonlijke lening te krijgen

Dec 12, 2022 1:50 AM ET

Een persoonlijke lening kan een geweldige manier zijn om het geld te krijgen dat je nodig hebt voor schuldconsolidatie of een aanstaande gebeurtenis (zoals een bruiloft). Uw kansen op kwalificatie zullen echter groter zijn als u kunt anticiperen op wat de geldschieter nodig heeft. Hier is hoe je een persoonlijke lening en vergroot je kansen om geaccepteerd te worden.

Bepaal waarom je de lening nodig hebt

Een van de vele vragen die een kredietverstrekker aan een aanvrager zal stellen is: “Waarom vraagt u deze lening aan?” Hoewel dit klinkt als een triviale vraag, neem het niet licht op. Als ze je antwoord niet leuk vinden, kun je geweigerd worden.

De meest aantrekkelijke kredietnemers zijn degenen die de fondsen verantwoord zullen gebruiken en mogelijk zelfs geld zullen verdienen in dit proces, zoals door het starten van een bedrijf of het uitvoeren van een woningrenovatie die hun eigendomswaarde zal verhogen. Daarom is het essentieel om over uw antwoord na te denken en het zo te formuleren dat het aantrekkelijk is voor de kredietverstrekker.

Check Your Credit Score

Zoals bij de meeste leningen zal uw kredietwaardigheid (ook bekend als uw FICO Score) een belangrijke factor zijn om uw aanvraag goedgekeurd te krijgen. Daarom kunt u verwachten dat de kredietverstrekker uw krediet ophaalt en gebruikt om uw kredietwaardigheid te beoordelen.

Het uitzoeken van uw FICO Score hoeft geen verrassing te zijn. U kunt dit controleren voordat u de lening aanvraagt door u aan te melden voor een gratis account bij Experian (een van de drie grote kredietbureaus). Hoe dichter uw cijfer bij 850 ligt, hoe beter uw kredietwaardigheid en de kans dat u de lening krijgt goedgekeurd.

Als u denkt dat uw kredietgeschiedenis u kan tegenhouden om goedgekeurd te worden, vraag dan een vertrouwd familielid of vriend om te overwegen medeondertekenaar te worden. Medeondertekenaars met een uitstekende kredietwaardigheid zullen uw aanvraag direct verbeteren en uw kansen op goedkeuring vergroten.

Verlaag uw schuldquote

Een andere maatstaf die kredietverstrekkers zullen gebruiken om uw financiële levensvatbaarheid te overwegen is uw schuld/inkomen (DTI) ratio. Dit is een eenvoudige vergelijking van uw maandelijkse schuldbetalingen met uw bruto maandinkomen. Een DTI-ratio van 40 procent of lager is voor de meeste kredietverstrekkers voldoende om u goed te keuren.

U kunt dit cijfer zelf berekenen door een eenvoudige herziening van uw budget te doen. Als u vindt dat u te veel schulden hebt, probeer dan eerst de kleinste af te lossen om uw DTI-ratio te verlagen.

Shop Around for the Right Lender

Niet alle kredietverstrekkers zijn hetzelfde; sommige staan meer te popelen om te helpen dan andere. Daarom loont het om online te gaan en de voorwaarden van meerdere aanbieders te vergelijken.

Kijk voor kwalificaties zoals:

  • rentevoet
  • Ontvangstkosten
  • Leningduur
  • Als onderpand vereist is (d.w.z. als de kredietgever een gedekte lening aanbiedt in plaats van een ongedekte lening)

Lening aanvragen

Als je eenmaal een gerenommeerde kredietverstrekker hebt gevonden met voorwaarden die je gunstig vindt, dan is het tijd om de lening aan te vragen. Dit kan ofwel online, per telefoon, of in persoon, afhankelijk van de geldschieter u werkt met.

Zorg ervoor dat u uw persoonlijke gegevens, zoals uw sofinummer. U zult ook worden gevraagd om financiële gegevens over uw inkomen en schulden. Zodra je deze informatie hebt, kun je je aanvraag indienen.

The Bottom Line

Het verkrijgen van een persoonlijke lening is een eenvoudig proces. Nadat u hebt bepaald waarom u het geld moet lenen, moet u ervoor zorgen dat uw FICO-score en DTI-ratio in orde zijn. Vergelijk aanbiedingen van meerdere kredietverstrekkers en ga voor de meest gerenommeerde.

Gesponsorde inhoud

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire