header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Verschillende soorten leningen en hun voorwaarden

Dec 12, 2022 2:33 AM ET

Afhankelijk van wie je het vraagt, zijn er vier tot vierentwintig verschillende soorten leningen. We gaan met het lagere aantal omdat consumentenleningen meestal in vier hoofdcategorieën vallen. Je kunt je loan payment calculator voorlopig opbergen, want hier ga je niet rekenen. De onderstaande lijst is alleen ter informatie.

Persoonlijke leningen

In tegenstelling tot hoe kredietverstrekkers er vaak mee adverteren, zijn er twee soorten persoonlijke leningen: gedekte en ongedekte. Leningen zonder onderpand komen vaker voor. Kredietverstrekkers keuren ze goed op basis van kredietscore en kredietgeschiedenis, zonder onderpand (zekerheid) te eisen om de lening te garanderen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn gedekte leningen gedekt door een onderpand.

De voorwaarden van een persoonlijke lening zijn eenvoudig. De lener neemt een bepaald bedrag van de kredietgever en betaalt het terug in regelmatige maandelijkse termijnen. De betalingen dekken een percentage van de verschuldigde hoofdsom en de rente en kosten (JKP) die de kredietgever in rekening brengt. De looptijd van persoonlijke leningen kan variëren van één tot meerdere jaren.

Autoleningen

Autoleningen zijn gedekte leningen. Als de kredietnemer in gebreke blijft, neemt de kredietgever bezit van de auto en veilt deze om de schuld te betalen. Ze houden de titel van het voertuig als onderpand totdat het volledige saldo van de autolening is afbetaald. Net als persoonlijke leningen, wordt dat gedaan door het maken van gelijke termijnen betalingen elke maand die rente en kosten omvatten.

Hetzelfde systeem gebruikt met autoleningen wordt ook gezien met boten, motorfietsen, en campers. Op sommige lijsten worden deze geprofileerd als aparte soorten leningen. Dat zijn ze niet. Een voertuig lening is een voertuig lening, ongeacht hoeveel wielen het heeft of waar het reist. Termijnen voor voertuigleningen zijn meestal een tot zes jaar, afhankelijk van het jaar van het voertuig en de credit score van de lener.

Studentenleningen

Studentenleningen zijn heel anders dan persoonlijke leningen en autoleningen. De meeste studenten nemen federale studentenleningen die niet hoeven te worden terugbetaald tot na het afstuderen. Afgestudeerde studenten kiezen vaak voor particuliere studentenleningen omdat er een limiet is op federale leningen. Maandelijkse betalingen op particuliere leningen beginnen meestal onmiddellijk terwijl de student nog op school zit.

Er zijn twee soorten federale studentenleningen: gesubsidieerde en niet-gesubsidieerde. Bij de gesubsidieerde versie betaalt de federale overheid de rente op de lening terwijl de student nog op school zit. Bij ongesubsidieerde leningen is dat niet het geval, maar wordt de lening kwijtgescholden als de overheid dat aanbiedt, wat de afgelopen jaren vaak is gebeurd.

Hypotheken

Hypotheken zijn het afgelopen jaar veel in het nieuws geweest omdat de Federal Reserve Bank de rente heeft verhoogd. Een hypotheek is een lening om een huis te kopen, wat enkele honderdduizenden dollars kan kosten. Het is een gewaarborgde lening omdat de bank het huis in beslag neemt als de lener niet betaalt. Het is ook een langdurige lening van maximaal dertig jaar.

De meeste hypotheken in de afgelopen jaren zijn vastrentende hypotheken. Dat betekent dat de rente vaststaat op het moment dat de hypotheek wordt goedgekeurd, dus huizenkopers moeten profiteren van lage tarieven wanneer die beschikbaar zijn. De drie belangrijkste soorten hypotheken zijn conventioneel, FHA en VA. De laatste is alleen beschikbaar voor veteranen.

The Bottom Line

We zouden deze kunnen opsplitsen in subcategorieën en komen met zo\’n lijst van 20 verschillende leningtypes, maar dat zou ruimteverspilling zijn. Er zijn vier primaire leningcategorieën voor consumenten: persoonlijke leningen, autoleningen, studieleningen en hypotheken. U zult waarschijnlijk enige ervaring hebben met allemaal tijdens uw leven.

Sponsored Content

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire