header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat u moet weten voordat u een persoonlijke lening aanvraagt

Dec 12, 2022 1:47 AM ET

Het aanvragen van een persoonlijke lening kan een geweldige manier zijn om de financiering te krijgen die je nodig hebt voor een aanstaande woningrenovatie, schuldconsolidatie of zelfs het starten van een bedrijf. Maar zoals bij alle leningen zijn er specifieke criteria waarnaar de kredietverstrekker op zoek gaat en die hij gebruikt om je aanvraag te beoordelen. Dit is wat je moet weten voordat je een persoonlijke lening aanvraagt om je kans op succes te vergroten.

Je kredietscore

De belangrijkste manier waarop een kredietverstrekker je kredietwaardigheid beoordeelt is aan de hand van je kredietscore. Uw kredietscore (of meer specifiek, uw FICO Score) is een getal tussen 300 en 850 dat aangeeft hoe betrouwbaar u bent als kredietnemer.

Hoewel het mogelijk is om goedgekeurd te worden voor een persoonlijke lening met een FICO Score in de jaren 500 en 600, zijn uw kansen nog groter naarmate u dichter bij 850 zit. Verschillende online diensten, zoals Experian, een van de drie kredietrapportagebureaus, geven je gratis je FICO Score.

Als je merkt dat je score lager is dan verwacht of je weet van tevoren dat je problemen hebt gehad met krediet, probeer dan een vertrouwd familielid of vriend met een goede kredietscore te vragen als medeondertekenaar. De goede kredietwaardigheid van een medeondertekenaar zal de aanvraag positief beïnvloeden en er hoogstwaarschijnlijk toe bijdragen dat deze wordt goedgekeurd.

Debt to Income Ratio

Een andere maatstaf die kredietverstrekkers gebruiken is uw debt-to-income (DTI) ratio. Dit is een eenvoudige vergelijking van uw maandelijkse schuldbetalingen gedeeld door uw bruto maandelijks inkomen.

Studies hebben aangetoond dat mensen met een DTI van 43 procent of hoger moeite zullen hebben met het doen van betalingen. Daarom zullen kredietverstrekkers op zoek zijn naar cijfers in de 20 of lage 30.

Om uw DTI te verlagen, probeer zoveel mogelijk schulden te elimineren voordat u uw persoonlijke lening aanvraagt. Bijvoorbeeld, als u een 0 PR-kredietlijnen voor dingen zoals apparaten of meubels, overweeg dan om ze af te betalen zodat uw DTI er aantrekkelijker uitziet voor de kredietverstrekker.

Je budget

Omdat je DTI misschien laag genoeg is om in aanmerking te komen voor de lening, betekent dat nog niet dat je financiën niet op andere manieren onder druk komen te staan. Alleen u kent uw budget en weet hoeveel u zich kunt veroorloven te betalen voor deze maandelijkse persoonlijke lening. Daarom wilt u uw financiën onder de loep nemen en tot een bedrag komen dat u zich comfortabel kunt veroorloven.

Fees

Naast de rente brengen de meeste kredietverstrekkers aan het begin van de lening eenmalig afsluitkosten in rekening. Deze vergoeding is over het algemeen tussen 1 nd 5% van het totale geleende bedrag. Dus, bijvoorbeeld, als je $ 10.000 nodig hebt, verwacht dan tussen de $ 100 en $ 500 te betalen.

Ben je bewust van deze vergoeding en overweeg deze met het gevraagde bedrag. Het zal ook het beste zijn om rond te shoppen en aanbiedingen te vergelijken om het beste tarief te vinden.

Assets You Can Put Up as Collateral

Als je denkt dat je moeite hebt om in aanmerking te komen voor een ongedekte lening, dan is een alternatieve strategie om in plaats daarvan een gedekte lening aan te vragen. “Beveiligd” betekent dat de lening wordt gedekt door iets dat je kunt aanbieden als onderpand, zoals je voertuig.

Ook al zijn je kansen om goedgekeurd te worden groter met een beveiligde lening, je zult voorzichtig willen zijn met wat je als onderpand noemt. Als je een probleem hebt en je betalingen niet kunt doen, is het laatste wat je wilt een goed verliezen dat je nodig hebt om te overleven (zoals je huis).

The Bottom Line

Er zijn een paar dingen die je moet controleren voordat je een persoonlijke lening aanvraagt. Ten eerste, terwijl metrics zoals uw FICO Score en DTI ratio nodig zal zijn, vergeet niet om uw budget en de extra kosten die betrokken zijn overwegen. Overweeg ook om onderpand aan te bieden als dat de situatie kan helpen.

Gesponsorde inhoud

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire