header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Fidelity Life: 5 dingen die senioren moeten weten over hun financien

Dec 15, 2022 5:07 AM ET

Veel senioren hebben geen kinderen meer in huis, maar als ze met pensioen gaan, moeten ze een manier vinden om hun gewenste levensstijl te leven en de toegenomen medische kosten te dekken zonder de bank te breken. Tijdens deze nieuwe periode in hun leven is het slim voor senioren om plannen te maken voor het lot van hun vermogen na hun overlijden.

Deze nieuwe uitdagingen kunnen voor sommige senioren ontmoedigend lijken. Maar als ze voorbereid zijn, kunnen ze van deze levensfase genieten met zo min mogelijk geldzorgen. Dit artikel behandelt vijf dingen die senioren moeten weten over hun financiën.

1. Het maken van een estate plan is nuttig

Een estate plan laat personen vastleggen hoe zij willen dat hun activa worden verdeeld wanneer zij overlijden en andere wensen rond het levenseinde op schrift stellen. Een van de belangrijkste onderdelen van de estate planning is het maken van een testament, waarin staat wie de bezittingen van de senior krijgt. Om een testament te maken, moeten senioren een inventaris opmaken van alle materiële en immateriële activa, waaronder:

  • Onroerend goed
  • Voertuigen
  • Verwaarden
  • Bankrekeningen
  • Retirementrekeningen
  • Investeringen
  • Bedrijven/bedrijfsbelangen

Senioren moeten mogelijk ook de voogdij aanwijzen voor huisdieren die zij bezitten of kinderen waarvoor zij de primaire voogden zijn. Senioren moeten overwegen samen te werken met een estate planning advocaat om ervoor te zorgen dat ze alle nodige documenten hebben en dat alle bewoordingen correct zijn.

2. Levensverzekering kan een financieel vangnet bieden

Volgens LIMRA\’s 2022 Insurance Barometer Study, is de behoefte aan levensverzekeringen gestegen 30or de babyboomgeneratie. Senioren vormen een aanzienlijk deel van deze generatie. Een levensverzekering kan de partner van een senior een financieel vangnet bieden. Als de polishouder overlijdt terwijl de polis actief is, kan zijn begunstigde een overlijdensuitkering ontvangen die kan helpen bij het vervangen van zijn inkomen en het afbetalen van schulden.

Senior levensverzekering kan ook mogelijkheden bieden voor vermogensopbouw. Permanente levensverzekeringen hebben een groeicomponent van de contante waarde die belastingvrij groeit tegen een bepaald tarief, afhankelijk van het type polis.

Senioren kunnen de contante waarde opnemen of er geld van lenen als die groot genoeg is. Ze kunnen ook de volledige contante waarde minus afkoopkosten krijgen als ze de polis afkopen. Ten slotte kan een levensverzekering helpen bij de successieplanning. De uitkering bij overlijden is belastingvrij, waardoor senioren meer vermogen kunnen doorgeven aan hun erfgenamen en tegelijkertijd belastingen kunnen vermijden.

3. Budgettering is van vitaal belang

Veel senioren zijn niet langer afhankelijk van een fulltime salaris, dus budgettering is van vitaal belang. Eerst moeten senioren al hun inkomsten op een rijtje zetten en hun uitgaven bijhouden om hun budget te bepalen. Vervolgens moeten ze prioriteit geven aan uitgaven die ze willen – zoals reizen met pensioen – en bezuinigen op uitgaven waar ze niet veel om geven.

Daarna moeten ze hun uitgaven blijven bijhouden om er zeker van te zijn dat ze zich aan hun budget houden. Het budget aanpassen is prima – het kan een paar maanden duren om een budgetteringsmethode te vinden die werkt.

4. Inkomensstromen vinden kan nuttig zijn

Veel senioren zijn afhankelijk van meerdere inkomensstromen bij pensionering. Pensioensparen, beleggen en sociale zekerheid zullen belangrijk zijn, maar senioren kunnen aanvullende inkomstenbronnen zoeken om hun financiële zekerheid te vergroten.

Een senior kan bijvoorbeeld beginnen met freelancen of parttime consulting in zijn oude vakgebied als hij het werk leuk vindt. Dit kan lucratief en toch flexibel zijn. Ze zouden ook een bijbaantje kunnen nemen dat ze leuk vinden, zoals rideshare rijden.

Senioren kunnen ook overwegen te investeren in de verhuur van onroerend goed om een vast inkomen te hebben. Sommige senioren verkleinen hun bestaande woning en gebruiken hun winst voor een aanbetaling op een beleggingspand. Anderen kunnen een lening op hun huis nemen om een ander onroerend goed te kopen.

5. Senioren moeten zorgvuldig plannen voor belastingen

Senioren hebben vaak complexere belastingsituaties omdat ze meerdere inkomstenbronnen hebben, van sociale zekerheid tot pensioensparen. Bijgevolg moeten ze misschien harder nadenken over belastingen. Samenwerken met een belastingspecialist is een goede manier van handelen. Zij kunnen senioren helpen hun pensioenopnames en inkomstenstromen te structureren om de verschuldigde belastingen te minimaliseren.

Senioren moeten ook rekening houden met de belastingtarieven van hun woonplaats, want elke staat en stad kan verschillen in inkomsten-, investerings- en onroerendgoedbelasting. Ze kunnen overwegen te verhuizen naar staten met een lagere belastingdruk, maar ze moeten de belastingen ook afwegen tegen de kosten van levensonderhoud en levensstijlvoorkeuren.

De bottom line

Geldbeheer is van vitaal belang in alle fasen van het leven. Maar als senioren hun gouden jaren ingaan, krijgen ze te maken met nieuwe uitdagingen en omstandigheden. Senioren zouden moeten beginnen met het beoordelen van hun vermogen en het opstellen van een boedelplan, om vervolgens te bekijken waar een levensverzekering in het plaatje past. Zodra deze langetermijnplanning is afgerond, moeten senioren een budget opstellen waarin hun gewenste levensstijl als prioriteit wordt gesteld en onnodige uitgaven worden geschrapt.

Tot slot moeten senioren overwegen om meer inkomstenbronnen aan te boren als ze hun levensstijl willen verbeteren en zorgvuldig plannen voor belastingen. Met deze tips kunnen senioren deze nieuwe fase van hun leven met minimale financiële stress tegemoet treden.

Contactgegevens:

Name: Laura Zimmerman
Email: [email protected]
Job Title: Chief Marketing Officer

Tags:   Dutch, United States, Wire