header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Student aan de universiteit van Maryland biedt strategieen aan om een bredere steun te verwerven voor genderneutrale toiletten in openbare ruimten

Dec 15, 2022 7:06 AM ET

College Park, Maryland 12 december 2022. Als onderdeel van een succesvol herfstsemester aan de Universiteit van Maryland werd aan de klassen Engels 101 gevraagd om position papers te ontwikkelen over een onderwerp dat verandering zou creëren voor het algemeen welzijn. Om haar deel te doen, onderzocht eerstejaars Marlee Ginyard van Silver Spring, Maryland de redenen waarom genderneutrale badkamers niet goed vertegenwoordigd waren in openbare plaatsen, waaronder universiteiten en overheidsgebouwen. Ze ging op zoek naar strategieën om bredere publieke steun te krijgen voor genderneutrale toiletwetgeving.

Ginyards onderzoek toonde aan dat voorstanders van genderneutrale toiletten in de VS de behoefte aan genderneutrale toiletten meestal presenteerden als een kwestie van volksgezondheid of burgerrechten voor de transgender- of LGBTQ-gemeenschap. Ze ontdekte dat het merendeel van het peer reviewed onderzoek dat bestaat over het onderwerp kijkt naar de fysieke en mentale gezondheidseffecten van het gebrek aan ruime genderneutrale toiletten op de transgender- en gendernonconforme groepen, waarbij ze melding maakt van ervaren geweld en fysieke intimidatie (Bovens en Marcoci, 1), seksueel geweld (McGuire, 43), urineweginfecties en zelfmoordgedachten (Lerner, 261-264) en een laag psychologisch welzijn in het algemeen (Crissman, 2036).

Hoewel dit allemaal geldige redenen zijn om voor de zaak op te komen, vond Ginyard dat wetgeving eerder brede steun krijgt als ze een element van algemeen belang bevat. Mevrouw Ginyard zei: “Het onderzoek wijst op een behoefte aan consensus over de kwestie bij regeringen en wetgevers, evenals urgentie om de zaak te steunen en de wetgeving door het proces te loodsen.” Ginyard: “Pas als een kwestie een kritische massa bereikt, bijvoorbeeld door andere groepen erbij te betrekken die ook baat zouden hebben bij deze middelen, zoals gehandicapten of gezinnen, wordt de verandering versneld.”

Ze merkte ook op dat concepten van diversiteit, gelijkheid en inclusie sterke drijfveren zijn voor genderneutrale toiletten in het algemeen belang. De werkplek is een goed voorbeeld van waar dat gesprek vorm krijgt. Volgens een artikel van 6 december 2019 van de Society for Human Resource Management, The Benefits of Offering Gender-Neutral Bathrooms in the Workplace, legt de auteur Kylie Ora Lobell uit dat het installeren van genderneutrale badkamers de werkplek helpt om haar waarden te communiceren. Mevrouw Ginyard merkte op dat dit belangrijk is omdat bedrijven druk kunnen uitoefenen op wetgevers om steun voor genderneutrale badkamerwetgeving op te bouwen.

Andere gangbare groepen die profiteren van de \’voor het algemeen belang\’-benadering zijn gehandicapten en gezinnen. Mevrouw Ginyard benadrukte: “Iedereen weet dat gezinnen op zoek zijn naar badkamers die hen privacy bieden en meer ruimte voor kinderen die meestal op sleeptouw worden genomen, en wetten die overheden zouden verplichten om meer genderneutrale badkamers te installeren voldoen aan de behoefte van algemeen belang.” Ginyard noemde nog andere groepen van algemeen belang, zoals gehandicapten. Terwijl gehandicapten al gehandicaptenbadkamers hebben, komen LGBTQ-gemeenschappen en gehandicapten op sommige plaatsen samen ter ondersteuning van wetten voor genderneutrale toiletten van algemeen belang.

Volgens een artikel in de Baltimore Sun van 16 april 2021 door Ana Faguy kwamen voorstanders van gehandicapten- en LGBTQ-gemeenschappen in Howard County, Maryland samen ter ondersteuning van badkamers voor alle seksen om een wetsvoorstel van Howard County te bevorderen dat meer genderneutrale toiletten verplicht stelt. In het artikel staat: “Nadat de Howard County Council vorige week unaniem wetgeving aannam om bepaalde toiletten voor eenmalig gebruik in de county open te stellen voor iedereen, kijken voorstanders uit de gehandicapten- en LGBTQ-gemeenschap die tijdens het wetgevingsproces hun steun betuigden, nu uit naar de uitvoering.” Het artikel suggereert ook dat meer genderneutrale toiletten ook goed zijn voor gezinnen of iedereen die op zoek is naar een plek waar zorg nodig is of die traditionele openbare toiletten moeilijk te gebruiken vinden.

Op de vraag waarom dit onderzoeksonderwerp mevrouw Ginyard aansprak, zei ze: “Ik wil manieren vinden om mensen te helpen, en ik denk dat andere mensen dat ook willen, genderneutrale toiletten voor het algemeen belang zijn gewoon logisch. Ik hoop dat mijn onderzoek anderen kan helpen een positieve verandering door te voeren.”

Om Marlee Ginyard te interviewen kunt u contact met haar opnemen via [email protected].

Peer reviewed references:

Boven, Luc en Marcoci, Alexandru. “De genderneutrale badkamer: een nieuw kader en enkele duwtjes in de rug.” Behavioural Public Policy, 20 juli 2020, pp 1-24. Cambridge University Press.

Lerner, Justin Evan. “Het moeten “vasthouden”: Factors That Influence the Avoidance of Using Public Bathrooms among Transgender People.” Health & Social Work, Vol. 46 No. 4, November 2020, pp. 261-264, National Association of Social Workers.

Crissman, Halley. “Youth Perspectives Regarding the Regulation of Bathroom Use by Transgender Individuals.” Journal of Homosexuality. Vol. 67 No. 14, 2020, pp. 2034-2019, Routledge Taylor Francis Group.

McGuire, Jenifer et al. “”I don\’t think you belong in here:” The impact of gender segregated bathrooms on the safety, health, and equality of transgender people.” Journal of Gay and Lesbian Social Service, Vol.34 No. 1. 2020, pp. 40-62, Routledge Taylor Francis Group.

Contactgegevens:

Name: Marlee Ginyard
Email: [email protected]
Tags:   Dutch, United States, Wire