header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waarom zijn boten zo duur?

Dec 15, 2022 4:34 AM ET

Booteigendom is meer dan een statussymbool. Voor veel Amerikaanse werknemers is het een streven dat zij beschouwen als onderdeel van de Amerikaanse droom. Helaas wordt die droom elk jaar duurder. Door de toegenomen vraag naar nieuwe boten en de beperkte voorraden zijn de prijzen in 2021 met 10% gestegen. Dit jaar maken stijgende rentetarieven bootleningen duurder.

Waarom zijn boten zo duur? Er zijn verschillende redenen, te beginnen met materiaaltekorten en toeleveringsproblemen als gevolg van de pandemie in 2020. Die zullen uiteindelijk afnemen als de wereld zich herstelt, maar de prijzen van boten zullen naar verwachting niet snel dalen. Fannie Mae voorspelt dit jaar een inflatie van 4,3%. Dat zal gevolgen hebben voor de volgende gebieden:

1.Materiaalkosten

Materiaalkosten zoals hout, aluminium en glasvezel kunnen de prijs van een boot beïnvloeden. De houtprijzen zijn sinds 2020 met 135% gestegen. Aluminiumprijzen stijgen ook. Volgens de Wereldbank zullen ze tegen 2035 2400 dollar per ton bedragen. Kwaliteitsglas, schuimkernen en goede harsen zijn duurder dan hout of aluminium. Dit zijn de belangrijkste bouwmaterialen voor boten. Als de kosten daarvan stijgen, zullen de prijzen van boten blijven stijgen.

De prijs is slechts één obstakel als het gaat om materialen voor de bouw van boten. De nieuwbouw van huizen in de Verenigde Staten stijgt dit jaar met 22%, waardoor de vraag naar dezelfde bouwmaterialen die bootfabrikanten nodig hebben toeneemt. Ondertussen is de gasprijs, die van invloed is op de toeleveringsketen, de afgelopen twaalf maanden met 45% gestegen. Transport- en transportkosten zijn ongekend hoog.

2.Arbeidskosten

Botenbouw is een gespecialiseerde vaardigheid. In tegenstelling tot auto\’s, worden boten niet gebouwd op een lopende band met robothulp en minimaal opgeleide arbeiders. Boten bouwen is een gespecialiseerde vaardigheid die beperkt is tot een kleine groep vakmensen. Hoe meer vraag er naar hen is, hoe hoger de prijs voor hun diensten. Dat is eenvoudige economie. Het vinden van goede botenbouwers wordt duurder.

Slecht vakmanschap kan leiden tot lekkende of rottende rompen. Bouwers van aluminium boten hebben bekwame klinknagels en lassers nodig. Bouwers van houten boten moeten experts zijn in het behandelen en waterdicht maken van houten rompen. De kleinste fout kan gebreken veroorzaken die pas zichtbaar worden als de boot aan de consument wordt verkocht. Fiberglas rompen brengen dezelfde uitdagingen met zich mee.

3.Uitrustingskosten

Bootbouwmachines zijn niet goedkoop. Die zware kranen voor het hijsen van boten en de lasmachines om aluminium rompen in elkaar te zetten zijn niet goedkoop. Ze zijn ook duur in onderhoud en moeten regelmatig worden verbeterd om de veiligheid van de botenbouwers te garanderen. Die kosten worden doorberekend aan de consument. Zelfs voor het bouwen van kleine boten zijn dure gereedschappen en productiefaciliteiten nodig.

De overheid houdt streng toezicht op bootbouwapparatuur en arbeidspraktijken om ervoor te zorgen dat booteigenaren een veilige en comfortabele ervaring op het water hebben. De Amerikaanse droom van bootbezit kan snel een nachtmerrie worden als veiligheid geen prioriteit is in het bootbouwproces. Consumenten moeten daar rekening mee houden als ze een boot kopen.

The Bottom Line

Er is geen manier om dit te verbloemen. Boten zijn duur, en de prijzen zullen de komende jaren waarschijnlijk stijgen. Gelukkig helpen bootleningen van lokale banken en kredietverenigingen de tarieven te verlagen en de betalingen beter beheersbaar te maken. Online leners werken ook met consumenten die minder dan perfect krediet hebben, maar de totale prijs van een boot zal nog steeds hoog zijn. Dat is gewoon de realiteit van deze economie. Positief is dat een boot een uitstekende manier is om even aan die realiteit te ontsnappen.

Sponsored Content

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan klanten zonder risicopremie en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire