header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


SEDA Experts breidt haar FX en Commodity Derivatives Expert Witness Practice uit.

Dec 16, 2022 1:56 AM ET

New York, NY, 15 december 2022 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiële expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Brett Holleman is toegetreden tot het bureau als Managing Director en Expert Witness.

“We staan te popelen om Brett aan boord te hebben en zich aan te sluiten bij het hoge kaliber van deskundigheid en integriteit dat we bij SEDA Experts aanhouden,” zei Peter Selman, Managing Partner van SEDA Experts. “Brett\’s meer dan 25 jaar ervaring in de handel op de financiële markten zal een onschatbare troef zijn voor ons bedrijf en onze klanten.”

Brett Holleman heeft meer dan 25 jaar ervaring in de handel op de financiële markten. Gedurende een groot deel van zijn carrière was hij Co-Head of Global Trading bij het vlaggenschip van de Fortress Investment Group, een wereldwijd macrofonds van $ 9 miljard, verantwoordelijk voor alle handel in vastrentende, valuta- en grondstoffenproducten. Zijn ervaring omvat valutahandel in meer dan vijftig valuta\’s, staatsobligaties, renteswaps in dertig landen en de handel in grondstoffen in edele en onedele metalen, energie en landbouwproducten. Hij heeft gehandeld in valuta en obligaties en hun respectievelijke derivaten, in alle belangrijke opkomende markten. Hij heeft uitgebreide ervaring met plain vanilla en exotische optiestructuren in alle activaklassen, waaronder volatiliteits-, variantie- en correlatieswaps. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de handel in grote posities in aandelenindexfutures en wereldwijde obligatiefutures.

De heer Holleman werkte bij Goldman Sachs als market-maker voor het Goldman Sachs Commodity Index (GSCI)-futurescontract, waarbij hij posities afdekte in tweeëntwintig grondstoffenfuturescontracten die de index vormen. Daarnaast beheerde hij een 2 miljard dollar OTC-derivatenboek, bestaande uit verschillende aan grondstoffen gekoppelde notes en optieproducten. Hij was ook market-maker in zilver, nikkel, zink, lood en tin. Hij heeft talrijke termijncontracten voor grondstoffen gemaakt en fysiek in ontvangst genomen.

Bij FX Concepts verhandelde de heer Holleman een vooruitlopend renteswapmodel gebaseerd op principal components analysis voor G-10 landen. Hij maakte ook deel uit van de productontwikkelingscommissie, die nieuwe modellen beoordeelde voor opname in het algemene kwantitatieve modelprogramma van het bedrijf.

Bij Tudor Investments was de heer Holleman als analist verantwoordelijk voor onderzoek op de vastrentende en valutamarkten van de G10, evenals op de belangrijkste grondstoffenmarkten, met de nadruk op edele en onedele metalen.

Kiodex, Inc. was een softwarebedrijf voor risicobeheer, opgericht door ex-Goldman kwantitatieve risicomanagers om een webgebaseerd platform te creëren voor beheer van grondstoffenrisico\’s, gericht op eindgebruikers van grondstoffenderivaten. Hij was betrokken bij de bedrijfs- en productontwikkeling, zorgde ervoor dat de analyses voldeden aan de behoeften van de klant en bracht eenheid in de behandeling van futures-, fysieke en optierisico\’s in het systeem.

Hij heeft gewerkt aan verschillende geruchtmakende regelgevingszaken, waaronder de antitrustonderzoeken na de financiële crisis naar LIBOR, FX-fixings en de London gold fix. Hij heeft ook gewerkt aan zaken met betrekking tot front running, spoofing en interne audits van handelaren en trading desks. Hij is talloze malen gehoord en heeft getuigd in zaken met betrekking tot aardgasderivaten, elektronische termijnhandel en diefstal van algoritmische handelscodes.

Contactgegevens:

Name: Damiano Colnago
Email: [email protected]
Job Title: Managing Partner