header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 belangrijke dingen om te doen na het huwelijk

Dec 22, 2022 2:03 AM ET

Het begin van een nieuw levenshoofdstuk als pasgetrouwden kan spannend en vreugdevol zijn. Dit is ook een tijd vol veranderingen – van samenwonen tot mogelijke naamsveranderingen, er is zoveel te doen. Maar te midden van de opwinding is het belangrijk om na te denken over enkele belangrijke financiële beslissingen en doelstellingen. Als er zoveel gebeurt, is het gemakkelijk om financiële taken op de achtergrond te plaatsen – maar door in een vroeg stadium beslissingen te nemen over belastingen, verzekeringen en spaarrekeningen kan later veel tijd worden bespaard. Hier zijn vier essentiële stappen om te regelen na het huwelijk:

Bepaal uw belastingplan

Getrouwde stellen kunnen ofwel individueel belasting blijven heffen zoals voor het huwelijk, of ze kunnen ervoor kiezen om gezamenlijk belasting te heffen. Gezamenlijk aangifte doen kan veel voordelen hebben, zoals grotere aftrekposten en toegang tot meer belastingkredieten. Belastingaangifte is echter geen pasklare zaak, dus u kunt het beste een belastingadviseur raadplegen om te bepalen wat de beste oplossing is. Het is belangrijk dat echtparen in een vroeg stadium over belastingen en financiën praten, omdat dit verwarring kan voorkomen en zelfs geld kan besparen. Als u bijvoorbeeld wacht tot april om uw belastingaangifte te doen, kunt u zich haasten om gezamenlijk aangifte te doen en u dan realiseren dat u een grotere terugbetaling had kunnen krijgen door apart aangifte te doen.

Revalueer verzekeringsopties

Diegenen die levensverzekering hebben, kunnen hun echtgenoot tot begunstigde maken. Anderen kunnen overwegen een levensverzekering af te sluiten omdat hun echtgenoot nu geheel of gedeeltelijk afhankelijk is van een gezamenlijk inkomen. Echtparen kunnen hun andere verzekeringen onder de loep nemen. Echtgenoten die hun eigen auto\’s afzonderlijk hadden verzekerd, kunnen bijvoorbeeld beide auto\’s bij één verzekeraar onderbrengen om geld te besparen.

Huwelijk biedt een kans om nog eens naar de mogelijkheden van de ziektekostenverzekering te kijken – het is een kwalificerende levensgebeurtenis waardoor u buiten de open inschrijving om wijzigingen in uw plan kunt aanbrengen. Als beide partners dekking hebben, kan het de moeite waard zijn om te overwegen welke echtgenoot het betere plan heeft.

Bepaal hoe je de financiën aanpakt

Wanneer het aankomt op het combineren van je financiën, is er geen one-size-fits-all oplossing. Koppels zullen willen beslissen of ze hun spaargeld combineren of aparte spaar- en betaalrekeningen aanhouden. Voor sommigen liggen gezamenlijke rekeningen voor de hand, terwijl voor anderen gescheiden rekeningen beter zijn. Voor degenen die hun financiën gescheiden houden, moeten huishoudelijke uitgaven zoals huur, boodschappen en rekeningen van nutsbedrijven worden verdeeld, zodat elke partner zijn financiële verantwoordelijkheid begrijpt. Aan de andere kant zullen paren met gezamenlijke rekeningen gesprekken moeten voeren over creditcardgebruik, bestaande schulden en gedeelde investeringen.

Informeer de relevante autoriteiten in geval van een naamsverandering

Als een of beide echtgenoten hun naam veranderen, dan moeten zij ervoor zorgen dat hun identiteitsdocumenten op de juiste manier worden bijgewerkt. Namen moeten worden bijgewerkt bij de Social Security Administration en ook rijbewijzen en paspoorten moeten worden bijgewerkt. Daarnaast moeten uw school, werkgever, schuldeisers, nutsbedrijven, arts, verzekeringsmaatschappij en het plaatselijke postkantoor op de hoogte worden gebracht van uw naamswijziging. Meestal moet je een gewaarmerkte kopie van je huwelijksakte overleggen.

Naast deze stappen zullen er nog vele andere kleine en grote details opduiken – het opstellen van een testament, het maken van pensioenplannen en het nemen van beslissingen over reizen, sparen en nog veel meer. Proactief discussiëren over deze onderwerpen en ze direct aanpakken kan later stress en angst voorkomen. De laatste stap? Ontspan, neem een stap terug en vergeet niet te genieten van het getrouwde leven!

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire