header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe uw lening vervroegd af te lossen

Dec 22, 2022 2:16 AM ET

Sponsored Content

Maandelijkse betalingen voor leningen zijn meestal een van de grotere uitgaven op een maandelijks budget. Niet op tijd betalen kan de credit score van de lener en het vermogen om goedgekeurd te worden voor nieuw krediet in de toekomst beïnvloeden. Om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt, gebruikt u een loan payment calculator voordat u de leningsovereenkomst ondertekent en controleert u vervolgens het budget om ervoor te zorgen dat u het zich kunt veroorloven.

Consumenten die het bovenstaande advies opvolgen, bevinden zich vaak in een positie waarin ze hun lening vervroegd kunnen afbetalen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Voordat u op een ervan ingaat, moet u uw motieven voor vervroegde aflossing opnieuw bekijken en nagaan of de kredietgever u daarvoor kosten in rekening brengt. Als alles klopt, zijn hier je opties voor vervroegde aflossing:

  1. Biweekse betalingen

Lenders vragen meestal om maandelijkse termijnbetalingen. Een manier om de lening vervroegd af te betalen is een extra betaling halverwege die termijnen. Met andere woorden, betaal tweewekelijks in plaats van maandelijks. De extra betaling hoeft niet gelijk te zijn aan de reguliere betaling. Elke maand 100 dollar extra bijbetalen lost die lening snel op.

  1. Het afronden van je maandelijkse betaling

Als de maandelijkse termijnbetaling 275 dollar is, rond het dan af naar 300 dollar. Het verschil in het maandelijkse budget zal nauwelijks worden opgemerkt, terwijl het oploopt tot een extra $ 300 per jaar. Dat is als het toevoegen van een dertiende betaling aan de leningsovereenkomst. Op een lening van vijf jaar wordt het bijna een half jaar eerder afbetaald. Afronden verlaagt ook de totale rente die een lener moet betalen.

  1. Eenmaal per jaar een “ballonbetaling”

Ballonbetalingen zijn hetzelfde concept als de hierboven genoemde strategieën, maar de extra betaling komt jaarlijks in één keer in plaats van over meerdere maanden. Veel consumenten doen dit wanneer ze hun belastingaangifte krijgen of een driemaandelijkse of jaarlijkse bonus van hun werkgever ontvangen. Door dat extra geld aan te wenden, bespaart u op de totale rentebetalingen.

  1. Herfinancier de oorspronkelijke lening

De meeste consumenten beschouwen herfinanciering als een manier om een lening over een langere periode uit te rekken, waardoor het bedrag van de maandelijkse aflossingen daalt. Herfinanciering kan ook de looptijd van de lening verkorten, waardoor de maandelijkse betaling toeneemt in ruil voor een lagere rente en een vervroegde aflossing van de lening. Informeer bij je kredietverstrekker of dit een optie is.

  1. Geef een tweede baan of een bijbaantje

Vroegtijdig aflossen is realistischer als je maandelijks inkomen hoger is. Zoek een tweede baan of pak een bijbaantje op waarmee je geld kunt verdienen. Voorbeelden hiervan zijn honden uitlaten, oppassen en freelance schrijven. Sinds de pandemie is het aantal online bijbaantjes toegenomen. Veel mensen hebben hun baan opgezegd en van hun bijbaan een fulltime bedrijf gemaakt.

The Bottom Line

Vroegtijdige aflossing van leningen en andere schulden maakt extra geld vrij om te sparen en te beleggen. Het kan je ook het geld geven dat je nodig hebt om die langverwachte vakantie te nemen. Bekijk uw opties. U kunt tweewekelijkse betalingen proberen, een extra maandelijkse betaling, een jaarlijkse ballonbetaling, herfinanciering of een bijbaantje om meer geld te verdienen.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire