header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 manieren om de dividenden van uw levensverzekering te gebruiken

Dec 28, 2022 3:11 AM ET

Een van de voordelen van bepaalde levensverzekeringen is dat ze, hoewel niet gegarandeerd, de polishouders dividend kunnen uitkeren. Dividenden worden meestal geassocieerd met aandelenbezit, maar bepaalde deelnemende verzekeringspolissen bieden dit als een voordeel voor polishouders wanneer het bedrijf beter presteert dan verwacht. Er is meer dan één manier om deze dividenden te benutten en sommige kunnen beter zijn dan andere, afhankelijk van uw situatie. Dividenden van gehele levensverzekering zijn voor het grootste deel niet belastbaar omdat ze worden beschouwd als rendement van betaalde premies. Ze worden meestal uitgekeerd op de verjaardag van uw polis. Voordat u beslist wat u met uw dividenden doet, laten we enkele van uw opties bekijken.

Neem ze op als contant geld: Met deze optie ontvangt u het dividendbedrag in contanten. . Deze optie geeft je wat bestedingsgeld in handen, dus het kan een goede keuze zijn voor iedereen die creditcardschulden wil aflossen, noodsparen wil stimuleren, of gewoon wil bijdragen aan een vakantiefonds.

Premies verlagen: U kunt uw dividenden gebruiken om te helpen betalen voor uw polis, waardoor de premies die u verschuldigd bent effectief worden verlaagd. Dit kan een geweldige optie zijn, vooral als uw inkomen of werksituatie in flux is: U kunt meer ruimte in uw budget krijgen, maar uw polis blijft onaangetast. In sommige gevallen kan uw polis groeien tot het punt waar dividenden uw premie voor het volledige jaar kunnen dekken.

Overweeg een betaalde aanvullende verzekering: Het krijgen van een betaalde aanvullende verzekering is een manier om de dekking te vergroten. Het kan de uitkeringen bij overlijden of bij leven verhogen. Een volgestorte aanvullende verzekering verhoogt de contante waarde van uw polis en kan daardoor ook de toekomstige potentiële dividenden verhogen.

Verlaag of betaal een polislening af: Als u al hebt geleend tegen een polis, dan kunt u uw dividenden gebruiken om terug te betalen wat u verschuldigd bent. Een uitstaande polislening vermindert de overlijdensuitkering van een hele levensverzekering, dus het kan zinvol zijn om deze snel terug te betalen.

Zoals u ziet, zijn er nogal wat opties als het gaat om het gebruik van dividenden van hele levensverzekeringen, maar de juiste zal van persoon tot persoon verschillen. En het hoeft niet van jaar tot jaar hetzelfde te blijven: U kunt veranderen hoe u uw dividenden gebruikt, afhankelijk van uw situatie.

Bron: iQuanti

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire