header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Een maandelijks budget opstellen

Dec 28, 2022 5:27 AM ET

Budgetteren klinkt voor de meeste mensen misschien als een onplezierig karwei, maar het is een essentiële oefening om zelfbewustzijn rond uitgavengewoonten te creëren, vooruit te plannen en gewenste financiële doelen te bereiken.

Inzicht in hoe de geldstroom van een huishouden beweegt, kan mensen in staat stellen een plan op te stellen voor redelijke uitgaven en leven binnen hun mogelijkheden. Een maandelijks budget is een specifiek plan dat idealiter vaste uitgaven, huisvestingskosten, besparingen voor de toekomst, een noodfonds en voldoende middelen voor andere aankopen, uitspattingen, activiteiten of reizen omvat.

Evalueer financiën

Bepalen met hoeveel geld een huishouden werkt klinkt misschien als een voor de hand liggende eerste stap, maar veel mensen weten niet precies hoeveel geld ze elke maand mee naar huis nemen. De eerste stap naar een beheersbaar budget is dus begrijpen hoeveel geld er elke maand binnenkomt en uitgaat na aftrek van belastingen.

Alle inkomstenbronnen moeten worden opgenomen in een budget – inclusief salaris, uitkeringen of bijstandsprogramma\’s, fooien en bijverdiensten.

Als er meer dan één huishoudverdiener is, moet ook hun salaris worden opgenomen.

Bepaal de uitgaven

Het bepalen van de vaste lasten is relatief eenvoudig en biedt een kader om te bepalen hoeveel kan worden weggezet voor besparingen en een noodfonds. Vaste kosten, zoals huur of een hypotheek, nutsvoorzieningen of betalingen voor leningen, veranderen over het algemeen niet.

Soms kan de juiste strategie helpen deze betalingen in de loop van de tijd aan te passen tot een meer beheersbaar niveau. Bijvoorbeeld, als een particuliere student lening betaling is te hoog, student lening herfinanciering kan verstandig optie. Wanneer een lener kiest voor herfinanciering van een studentenlening, kan hij de aflossingstermijn verlengen of verkorten, waardoor het maandelijks verschuldigde bedrag verandert.

Begrotingstechniek uitzoeken

Begrotingstechniek uitzoeken is de volgende stap. Er is echter geen standaardaanpak. In feite kunnen verschillende budgetteringsmethoden nuttig zijn voor degenen die hun financiële doelen willen bereiken.

De traditionele begroting

Bij de traditionele begroting worden eenvoudigweg het inkomen en de maandelijkse uitgaven van een huishouden bijgehouden voordat wordt besloten waar op de kosten moet worden bezuinigd. Om doelen te stellen met het traditionele budget moet je die uitgaven begrijpen en beslissen hoe je de uitgaven gaat veranderen.

50-30-20 Methode

Het 50-30-20 budget is een methode waarbij een percentage van je inkomen wordt toegewezen aan een relevante uitgavencategorie. De verhoudingen zijn specifiek:

  • 50% naar vaste behoeften of noodzakelijkheden, zoals huisvesting, voeding, leningen, etc.
  • 30% naar de ziel, dus alles wat iemand wil maar niet per se nodig heeft.
  • De resterende 20% wordt opzij gezet in een noodfonds, spaargeld of investeringen.

Refine Budget When Necessary

Budgetten zijn levende, ademende documenten die kunnen verschuiven en evolueren wanneer dat nodig is. Dus zelfs als er eenmaal een budgetteringsmethode is vastgesteld, is het bijhouden van inkomende gelden en uitgaande uitgaven nog steeds essentieel voor het geval bijstelling nodig is.

Het samenbrengen van het huishouden voor een familiebijeenkomst elk kwartaal van het jaar om het budget te bekijken kan helpen bepalen of het budget ideaal is. Zo kan snel worden bijgestuurd op basis van veranderingen in de uitgavengewoonten.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire