header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Fidelity Life: Hoe beinvloedt de stijgende rente de levensverzekering?

Dec 28, 2022 5:25 AM ET

De rente stijgt snel om de inflatie te bestrijden en de economie te normaliseren. Velen kijken naar de maandelijkse inflatiecijfers en banencijfers, maar mensen met een levensverzekering willen misschien ook weten hoe de rentetarieven hun beleid beïnvloeden.

Het blijkt dat stijgende tarieven aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor permanente levensverzekeringen met contante waarde. Veel, maar niet alle, effecten kunnen positief zijn. Dit artikel zal uitleggen hoe stijgende rentevoeten levensverzekeringen beïnvloeden, zodat polishouders weten welke soorten life insurance quotes te overwegen.

Hoe de stijgende rente van invloed is op permanente levensverzekeringen

Hier volgt hoe de stijgende rente van invloed kan zijn op permanente levensverzekeringen voor nieuwe en bestaande polishouders:

1. Bestaande polishouders

Wanneer de geldende tarieven stijgen, kan ook het dividendpercentage van een levensverzekering of universele levensverzekering stijgen Dit betekent dat polishouders elk jaar meer geld kunnen terugkrijgen. Ze kunnen het geld dan mogelijk gebruiken om contant geld te krijgen, premies te betalen of de dividenden opnieuw in de polis te investeren om hun overlijdensuitkering en contante waarde te verhogen.

Polishouders moeten er rekening mee houden dat het een paar jaar kan duren voordat ze het grotere dividendpercentage ontvangen, als dat er al is. Dit komt omdat de levensverzekeringsmaatschappij ervoor moet zorgen dat ze voldoende rendement halen uit de belegging van de premies die de polishouder betaalt.

2. Nieuwe polishouders

Stijgende rentetarieven kunnen ervoor zorgen dat levensverzekeringsmaatschappijen hun concurrentievermogen vergroten zodat ze hun winstgevendheid kunnen verhogen. Om dit te doen, zullen sommige permanente levensverzekeringen aanbieden met betere functies, zoals versnelde accumulatie van contante waarde of lagere premies. Dit kan het een goed moment zijn voor nieuwe polishouders om een permanente levensverzekering af te sluiten.

Hoe polishouders van levensverzekeringen kunnen profiteren van stijgende tarieven

Renteveranderingen kunnen ook leiden tot veranderingen in levensverzekeringen. Hierdoor kunnen slimme polishouders hun contante waarde maximaliseren. Hier zijn enkele manieren waarop ze dat kunnen doen:

1. Open een permanente levensverzekering

Een permanente levensverzekering kan een goede zet zijn om potentieel vermogen op te bouwen wanneer de tarieven stijgen, dankzij de groeicomponent van de contante waarde. Bij een universele levensverzekering bijvoorbeeld groeit de contante waarde op basis van de huidige marktrente, waardoor polishouders in de loop van de tijd meer kunnen opbouwen. En zoals eerder vermeld, kunnen sommige levensverzekeringsmaatschappijen meer concurrerende opties aanbieden wanneer de rente stijgt, waardoor dit een goed moment is om een polis af te sluiten.

2. Lenen tegen de contante waarde

Stijgende tarieven maken traditionele leningen duurder omdat kredietverstrekkers hogere tarieven kunnen vragen. Dit is een ander gebied waar de permanente levensverzekering contante waarde van pas komt.

Wanneer een polishouder genoeg contante waarde opbouwt, kunnen ze ervan lenen tegen lage tarieven zonder vaste terugbetalingsdatum. Het werkt als een belastingvrije bron van inkomsten – gunstig in een economische vertraging veroorzaakt door stijgende tarieven.

Dat gezegd hebbende, de rente stapelt zich langzaam op over het uitstaande saldo. Dus zolang de verzekeringnemer het leensaldo kleiner houdt dan de contante waarde, vervalt de polis niet.

3. Opnemen uit de contante waarde

Polishouders kunnen ook hun contante waarde opnemen als deze groot genoeg is. Ze kunnen dit dan gebruiken om te investeren waar ze willen om te proberen de groei van hun contante waarde te overtreffen. Polishouders moeten zich echter bewust zijn van het risico dat beleggen met zich meebrengt. Houd er bovendien rekening mee dat opnames boven de grondslag van de polishouder belastbaar kunnen zijn.

4. De polis afkopen of verkopen

Het afkopen van een polis geeft de polishouder de contante waarde minus de afkoopkosten. De verkoop kan hem een bedrag opleveren dat hoger is dan de contante waarde, maar lager dan de overlijdensuitkering. De polishouder krijgt een grote som geld die hij kan gebruiken om te proberen te beleggen voor een hoger potentieel rendement als hij de juiste activa kiest. Zij moeten zich echter bewust zijn van de risico\’s die hieraan verbonden zijn. Polishouders moeten er ook rekening mee houden dat ze hun levensverzekering verliezen wanneer ze de polis afkopen of verkopen.

Rentevoeten en levensverzekeringen

Als de rente stijgt, kan een permanente levensverzekering voor velen aantrekkelijker worden. Bestaande polishouders kunnen uiteindelijk profiteren van stijgende dividendtarieven, en nieuwe polishouders kunnen profiteren van meer poliskeuzes van concurrerende levensverzekeringsmaatschappijen.

Hoe dan ook, polishouders moeten samenwerken met een erkende verzekeringsagent om de mogelijke effecten van stijgende tarieven op hun beleid volledig te begrijpen. Dit zal hen helpen een plan te formuleren om de voordelen van hun beleid en contante waarden te maximaliseren.

Contactgegevens:

Name: Laura Zimmerman
Email: [email protected]
Job Title: Chief Marketing Officer

Tags:   Dutch, United States, Wire