header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hele vs. Tijdelijke Levensverzekering: Wat is het verschil?

Dec 28, 2022 6:01 AM ET

Twee van de meest bekende soorten levensverzekeringen zijn de volledige en de tijdelijke levensverzekering. Beide keren een aanzienlijke uitkering bij overlijden uit aan de nabestaanden van de verzekeringnemer. Met deze uitkering kunnen de nabestaanden het inkomen van de verzekeringnemer vervangen en schulden aflossen. Elk beleid verschilt als het gaat om dekking lengte, kosten, en vermogensopbouw potentieel. In dit artikel wordt uitgelegd hoe een levensverzekering voor heel en termijn werkt en worden enkele belangrijke verschillen tussen beide besproken.

Hoe werkt een levensverzekering voor heel?

Een levensverzekering voor heel is een polis die de verzekeringnemer levenslang dekt. Dit beleid komt ook met een contante waarde groei component. Een deel van elke premie die de verzekeringnemer betaalt, gaat naar deze component, die belastingvrij groeit tegen een vaste rentevoet. Verzekeringnemers kunnen de contante waarde opnemen of lenen zodra deze tot een bepaald punt is gegroeid. Ze kunnen ook het volledige bedrag minus afkoopkosten ontvangen als ze de polis afkopen.

Hoe werkt een levensverzekering op termijn?

Een levensverzekering op termijn dekt polishouders voor een vaste tijd, met opties voor een looptijd van 10 tot 30 jaar. Een langere looptijd vereist hogere maandelijkse premies. Wanneer de dekking afloopt, kan de verzekeringnemer zijn polis verlengen of een nieuwe polis afsluiten om de dekking voort te zetten.

Keuzeverschillen tussen levensverzekeringen voor heel en voor heel leven

Hier zijn enkele verschillen tussen levensverzekeringen voor heel en voor heel leven: 1. Dekkingsduur Term life insurance duurt niet eeuwig. Veel verzekeraars staan polishouders toe om een dekking te kopen die 10 tot 30 jaar duurt; sommige polissen zijn zelfs korter dan 10 jaar beschikbaar. Anderzijds bieden alle levensverzekeringen een permanente dekking. Dat betekent dat ze levenslang duren zolang de verzekeringnemer zijn premies betaalt: #000000;”> 2. Premies Term life insurance premiums tend to be lower for the amount of coverage they offer. Dit komt omdat een tijdelijke levensverzekering kan aflopen. Aan de andere kant, hele levensverzekeringen rekenen hogere premies dan termijn levensverzekeringen om rekening te houden met levenslange dekking.Volgens Forbes, de jaarlijkse kosten van een $ 500.000 30-jarige termijn levensverzekering voor een 30-jarige man is slechts $ 357. Ondertussen zal een 30-jarige man gemiddeld $ 4.323 betalen voor een $ 500.000 hele levensverzekering. In dit geval kost de levenslange polis meer dan 10 keer zoveel als de levenslange polis. 3. Contante waarde Waarbij een hele levensverzekering de groeicomponent van de contante waarde biedt, heeft een termijn levensverzekering geen contante waarde. Dit voorkomt dat polishouders van termijnlevensverzekeringen vermogen opbouwen via hun polis en vereenvoudigt het beleid.

De bottom line

Grote levensverzekering kost meer, maar gaat een leven lang mee en heeft contante waarde. Dit kan het meer geschikt maken voor polishouders die een gegarandeerde levenslange dekking willen en meer complexe financiële behoeften hebben.Ondertussen heeft de term levensverzekering geen contante waarde en vervalt, maar de premies zijn veel goedkoper. Als gevolg daarvan kunnen shoppers van levensverzekeringen met een budget of met eenvoudigere financiële doelen de term levensverzekering beter vinden. Welk type polis een potentiële polishouder ook kiest, het is slim om bij meerdere verzekeraars te shoppen om de beste tarieven te vinden voor de dekking die ze nodig hebben.

Contactgegevens:

Name: Laura Zimmerman
Email: [email protected]
Job Title: Chief Marketing Officer
(312) 288-0068
Tags:   Dutch, United States, Wire