header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Smile Prep aan claims en vermeldingen op haar website aan te passen of te staken; Smile Prep gaat in beroep

Dec 28, 2022 6:22 AM ET

National Advertising Division beveelt Smile Prep aan om claims en vermeldingen op zijn website aan te passen of stop te zetten; Smile Prep gaat in beroep

New York, NY – 21 december 2022 Terwijl de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft vastgesteld dat Smile Prep, LLC een redelijke basis bood voor impliciete beweringen dat het niet primair vraagt om beoordelingen van klanten van zijn aangesloten partners en dat zijn beoordelingen de echte ervaringen van legitieme clear aligner consumenten weerspiegelen; de reclamewaakhond heeft Smile Prep ook aanbevolen verschillende andere claims en vermeldingen op haar website met rankings en beoordelingen te wijzigen of te schrappen.De NAD adviseerde Smile Prep:

  • Vertoon dat beoordelingen worden gestimuleerd.
  • Wijzig of stop bepaalde claims met betrekking tot de analyse en ranking criteria gebruikt door Smile Prep.
  • Stop met bepaalde uitdrukkelijke vergelijkende, doeltreffendheid en prestatieclaims over de producten en diensten van Smile Prep\’s affiliate partners.
  • Vermijden de boodschap over te brengen dat Smile Prep geen voorkeursbehandeling geeft aan zijn geaffilieerde partners.
  • Vermijden de boodschap over te brengen dat zijn ranglijsten, beoordelingen en productinformatie objectief (d.w.z.., onpartijdig) en vrij van vooroordelen.
  • Maak duidelijk en opvallend bekend dat Smile Prep\’s rankings, beoordelingen en productinformatie van de clear aligners van haar affiliate partners reclame zijn.

De claims werden aangevochten door SmileDirectClub LLC (SDC), een aanbieder van clear aligner producten en diensten. De website SmilePrep.com bevat beoordelingen en ranglijsten van de producten en diensten van SDC in vergelijking met de concurrenten van SDC, alsmede consumentenbeoordelingen. De betwiste beweringen verschenen op SmilePrep.com, dat zijn beoordelingen en ranglijsten van clear aligner-bedrijven en hun producten en diensten als redactionele inhoud presenteert. Smile Prep, die partnerrelaties heeft met verschillende bedrijven wier producten en diensten zij beoordeelt, vraagt en plaatst ook beoordelingen van consumenten over Clear aligners op SmilePrep.com, haar Facebook-pagina en YouTube-kanaal. Om consumenten te beschermen, moeten online uitgevers van productbeoordelingen van derden en ranglijsten met affiliate links controles uitvoeren om personen die productcontent schrijven gescheiden te houden van de invloed van inkomsten uit affiliate links. Als dergelijke controles er niet zijn, kan de inhoud worden beïnvloed door kennis van betaling, waardoor het reclame wordt. Clear Aligner Rankings and Reviews Claims NAD heeft aanbevolen dat Smile Prep de bewering dat de rankings op Smile Prep zijn gebaseerd op een “uitgebreide vijf-punten-analyse van de effectiviteit, betaalbaarheid, gemak, uiterlijk en klantenondersteuning van elk bedrijf” intrekt of wijzigt, omdat er geen bewijs werd geleverd om de bewering te ondersteunen.SDC voerde ook aan dat de website van Smile Prep de consument duidelijk maakt dat de informatie, de ranglijsten en de beoordelingen die zij verstrekt onpartijdig zijn en dat Smile Prep in haar beoordelingen en ranglijsten geen voorkeursbehandeling geeft aan die bedrijven die via affiliate links provisie betalen aan Smile Prep.De NAD vond geen gronden om te concluderen dat de rankings en beoordelingen van Smile Prep “pay to play” zijn, maar concludeerde wel dat de beoordelingen, rankings en productinformatie van Smile Prep worden beïnvloed door de affiliate relaties van Smile Prep en dat Smile Prep openbaar maakt dat de beoordelingen, rankings en productinformatie van de clear aligners van haar affiliate partners reclame is. Implied Claims Regarding Consumer Reviews and Testimonials NAD bepaald dat Smile Prep\’s praktijken voor het verzamelen, modereren en plaatsen van consumentenreviews een redelijke basis vormen voor haar impliciete beweringen dat Smile Prep niet primair om reviews van klanten van haar affiliate partners vraagt en dat haar reviews de werkelijke ervaringen van legitieme clear aligner consumenten weerspiegelen.Echter, omdat Smile Prep niet duidelijk vermeldt op de pagina\’s waar de consumentenbeoordelingen zijn geplaatst dat Smile Prep de beoordelingen heeft gestimuleerd, heeft de NAD aanbevolen dat Smile Prep de materiële band tussen de beoordelaar en Smile Prep duidelijk en opvallend vermeldt. >Productclaims

  • De thuis aligners van Byte kunnen “resultaten bereiken/leveren in slechts vier maanden voor sommige klanten.”
  • “Byte is een van de meest effectieve at-home teeth straightening services op de markt.”

Tijdens de procedure heeft de adverteerder vrijwillig bepaalde gewraakte beweringen over de producten en diensten van Byte ingetrokken of gewijzigd. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld.Ten slotte bepaalde de NAD dat de brede claim “Smile Prep-partners, waaronder Byte, bieden exclusieve functies en voordelen die andere aanbieders van clear aligners niet hebben” niet werd geïmpliceerd door de inhoud van Smile Prep.In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Smile Prep dat het “het respectvol oneens is met de analyse van de NAD en de uitkomsten waartoe het is gekomen” en dat het “in beroep zal gaan tegen alle aspecten van de beslissing van de NAD”.”Beroepen tegen NAD-beslissingen worden ingediend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het beroepsorgaan van BBB National Programs voor waarheidsgetrouwe reclame. Alle samenvattingen van BBB National Programs-beslissingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden tot het vergroten van het consumentenvertrouwen en waar consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt vandaag toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en beste praktijken te bevorderen op gebieden zoals reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org. Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

 

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire