header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Tips voor het vinden van een LGBTQIA-bevestigende therapeut

Dec 28, 2022 3:34 AM ET

Hoewel het vinden van de juiste therapeut voor iedereen moeilijk kan zijn, kan het vinden van een LGBTQIA-bevestigende therapeut een nog grotere uitdaging zijn. Het is waarschijnlijk gemakkelijker te vinden LGBTQIA -affirming therapeuten voor patiënten die in de buurt van meer stedelijke gebieden dan die wonen in meer landelijke gebieden. Er zijn bijvoorbeeld meer LGBTQIA-bevestigende therapeuten in Austin, Texas, dan in Alexander, North Dakota. De tijd nemen om de juiste therapeut te vinden kan de patiënt echter zowel tijd als geld besparen en nog meer problemen in de toekomst voorkomen.

Voordelen van het vinden van een LGBTQIA-bevestigende therapeut

Het vinden van de juiste therapeut is cruciaal voor het hebben van productieve, succesvolle therapiesessies. Een LGBTQIA-bevestigende therapeut kan een gevoel van veiligheid creëren en de patiënt meer op zijn gemak stellen om zich tijdens de sessies open te stellen. Bovendien zou de patiënt niet nodig hebben om gebruik te maken van een deel van hun sessies uit te leggen aspecten van hun identiteit aan hun therapeut. Met een LGBTQIA-bevestigende therapeut kan de patiënt zich op zijn gemak voelen in de wetenschap dat hij niet wordt veroordeeld, kan hij doorgaan met het verkennen van zijn identiteit, en weet hij dat de therapie hem zal helpen in plaats van kwetsen.

Vind een queer-competent zorgcentrum

Eén manier om een LGBTQIA-bevestigende therapeut te vinden is via een queer-competent zorgcentrum. Deze centra bieden queer-competente aanbieders die zelf bondgenoten of LGBTQIA kunnen zijn. Hoewel er geen officiële vereisten zijn om als queer-competent gedefinieerd te worden, zijn queer-competente zorgverleners vaak goed op de hoogte van en ervaren met queer geestelijke gezondheidsproblemen.

Gebruik een online gids

LGBTQIA-bevestigende therapeuten kunnen ook worden gevonden via online gidsen, die nuttige hulpmiddelen zijn om de opties van een patiënt te beperken. Patiënten kunnen zoeken naar therapeuten per stad of postcode en de resultaten filteren op taal en expertise. Als een patiënt bijvoorbeeld een deskundige wil op het gebied van transseksualiteit of polyamorie, kan hij zijn zoekopdracht verfijnen tot alleen therapeuten met die specialisaties die zich ook in zijn regio bevinden.

 

Let op specialiteiten

Het is ook belangrijk om te letten op de specialiteiten van de therapeuten, waaronder wat voor soort therapie ze aanbieden. Ze kunnen cognitieve gedragstherapie, acceptatie en commitment therapie, psychoanalyse, of iets anders beoefenen. Patiënten kunnen overwegen welk type therapie het meest zinvol is voor de problemen waarmee ze te maken hebben.

Therapeuten kunnen zich ook specialiseren in specifieke kwesties, zoals genderbevestigende zorg, seksuele identiteit, levensovergangen, angst, relaties of rouw. Als de patiënt precies weet waar hij hulp bij nodig heeft, kan het onderzoeken van de specialiteit van de therapeut ervoor zorgen dat hij werkt met iemand die de uitdagingen die hij ervaart begrijpt.

Research them

Na het vinden van de naam van een potentiële LGBTQIA -affirming therapeut, kan de patiënt willen onderzoeken hen online en kijk om te zien of ze kunnen hebben geschreven artikelen of verscheen in een interviews of podcasts. Deze informatie kan een beter gevoel van de praktijken en waarden van een therapeut. Misschien hebben ze artikelen geschreven over OCD of presentaties gegeven over PTSS. Het belangrijkste is dat er recensies online kunnen staan van huidige of voormalige patiënten van die therapeut.

Stel ze vragen

Als laatste stap voor het aangaan van een sessie met een therapeut, moet de patiënt kijken of de therapeut een consult aanbiedt. Dit is een kans voor de patiënt om eventuele vragen te stellen en beter te begrijpen wat te verwachten van sessies samen. Op deze manier kunnen ze vertrouwen vooruit.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire