header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat is de impact van late of gemiste betalingen?

Dec 28, 2022 5:18 AM ET

Het beste advies voor het doen van maandelijkse betalingen op een lening of creditcard is om niet te laat te komen. Natuurlijk staat het leven soms in de weg. Niemand wist dat er een wereldwijde pandemie zou uitbreken toen ze die loan payment calculator gebruikten om ervoor te zorgen dat de maandelijkse betalingen betaalbaar waren. 2020 was een goed voorbeeld van “alles kan gebeuren”.

Het ergste is voorbij, maar de economische omstandigheden blijven uitdagend. Voor veel mensen zijn betalingsachterstanden een realiteit die ze onder ogen moeten zien. Het is belangrijk om te begrijpen hoe een betalingsachterstand iemands kredietscore en persoonlijke kredietgeschiedenis beïnvloedt. Misschien willen ze ook hun opties bekijken om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt.

De impact van gemiste betalingen op kredietscores

FICO-scores worden berekend aan de hand van verschillende variabelen die meten hoeveel risico iemand vormt voor kredietverstrekkers. Een daarvan heet “betalingsgeschiedenis”. Het is 35% van de totale kredietscore waard. Wanneer een persoon een betaling mist of een betaling te laat doet, gaat dat deel van hun score naar beneden en blijft naar beneden voor een aantal maanden totdat ze meerdere on-time betalingen op een rij kunnen laten zien.

In de meeste gevallen rapporteren kredietverstrekkers aan de kredietbureaus om de dertig dagen, dus een betaling die te laat is met een paar dagen kan geen invloed hebben op iemands credit score helemaal. Elke betaling van meer dan dertig dagen te laat wordt beschouwd als “gemist” en kan een kredietscore van 90 tot 110 punten doen dalen, afhankelijk van het betalingsbedrag. Het type rekening maakt niet uit.

Missed payments stay on a credit report for up to seven years. Ze zijn niet iets om lichtvaardig te nemen. De kredietscore van een lener zal gedurende die tijd geleidelijk stijgen, maar het is onwaarschijnlijk dat hij het niveau van voor de gemiste betaling zal bereiken totdat er meerdere jaren zijn verstreken. Meerdere betalingen missen kan ook leiden tot wanbetalingen en rechtszaken.

Proactief zijn om gemiste betalingen te voorkomen

Missed payments are not always due to bad financial circumstances. Sommige consumenten doen hun betalingen niet op tijd als ze gewoon “vergeten” dat ze verschuldigd zijn. Dit komt vaak voor bij kortetermijnbetalingsplannen van financieringsmaatschappijen en retailkredietkaarten die niet vaak worden gebruikt. Het kan worden geëlimineerd door maandelijkse betalingen te automatiseren.

Als betalingen waarschijnlijk worden gemist omdat er geen financiering beschikbaar is, neem dan contact op met de kredietverstrekker of creditcardmaatschappij en vraag om herfinanciering of uitstel. Een schuldconsolidatielening is ook een optie in extreme omstandigheden waarin de financiële situatie waarschijnlijk niet zal veranderen. De meeste kredietverstrekkers zullen bereid zijn met kredietnemers samen te werken als ze proactief zijn voordat ze een betaling missen.

The Bottom Line

Er is geen wondermiddel om onder het op tijd doen van maandelijkse betalingen uit te komen. Het is belangrijk om ze te automatiseren zodat er niet per ongeluk een gemist wordt. Een lener moet proactief zijn en contact opnemen met de kredietgever als ze weten dat ze het geld niet zullen hebben om een betaling te dekken. Bij financiële problemen op lange termijn kunnen ze een schuldconsolidatielening aanvragen om de last op hun maandelijkse budget te verlichten. Als ze dit niet doen, zullen gemiste betalingen hun credit score negatief beïnvloeden.

Sponsored Content

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan klanten zonder risicoprofiel en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant
Tags:   Dutch, United States, Wire